Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj kocky,
omlouvam se za podivny nazev diskuse, ale fakt je, ze ve svych triceti letech nevim, jak to udelat, abych kdyz pouziju parfem a zacnu se potit, nezacala zapachat.
Jak to delate? Pouzivate deodorant, antiperspirant (jaky?), pockate, az se vune vytrati a teprve pak parfem? Pouzivate antiperspirant bez vune - jaky? Nebo to proste tolik neresite? ![]()
Diky vsem za odpovedi!
Ahoj, tak ja pouzivam speed stick pod pazi kazde rano (bez neho ani ranu). A parfem obcas. Speed sticky mam ruzne, s vuni i bez. Nikdy mi neprislo, ze by se to s parfemem nejak mlelo dohromady.:-) Citim jen parfem, speed stick ne.
Ale kdyz uz jsem nakously ty speed sticky, deodoranty atd. - pouzivam uz nekolik let za:,–(ne BEZ ALUMINIA! Je to pekny svinstvo, cetla jsem, ze zpusobuje rakovinu prsu a pritom to cpou skoro vsude, smejdi (s prominutim). Jolana.
Ahoj, tohle jsem taky řešila
a vyřešila tak, že používám neparfemovaný antiperspirant a k tomu parfém.
Tak já v souvislosti s tímto četla, že když je tam hliník je to špatně a když je tam nápis antiperspirant, je to taky špatně, snad má někdo ten mail k dispozici, já už ne, tak už nemůžu překopčit to zdůvodnění. Zjednodušeně řečeno, zabraňuje to vylučování škodlivin z těla, ty se vylučují potem a anti = proti, antiperspirant zabraňuje pocení a tudíž vylučování škodlivin z těla, pokud je tam ještě hliník, tak je vymalováno.
Což je problém, protože pak se nabízí jen deodoranty a ty zdaleka tak nezabírají jako antiperspiranty. Používám od Lavery bez parfemace, aby se to netlouklo s parfémem (EdP, dá se vůbec koupit čistej parfém?), ovšem chce to častější hygienu. Ale z raka mám strach a tak jsem se definitivně vzdala Nivea kuličky.
Ale i parfémovaný deodorant se ti nemusí tlouct, ony ty deodoranty nejsou tak výrazné.
Takže můj postup - oholit podpaží, nechat kůži vzpamatovat se, pak deodorant, parfém na zápěstí a krk (za ušní lalůčky) a někdy lehce pod oblečení.
Mírně OT - s tou rakovinou u antiperspirantů to snad není tak hrozné, jak se tvrdí ve zmíněném mailu:
Včera byl v Sama doma nějaký člověk přes pocení a říkal, že podpažím se vylučuje malý podíl celkového potu (tuším 1%), takže s tím zadržováním škodlivých látek to nebude tak horké, Teda pokud se v něm nevykoupu. Ještě má osobní zkušenost, přijde mi, že pokud je podpaží oholené, tak to je cítit méně, vysvětluji si to tím, že pot sám o sobě nesmrdí, ale smrdí bakterie, které se množí v tom vlhku a když jsou tam chloupky, tak mají víc prostoru k vegetaci.
Já tomu nějak nerozumím…parfém si přeci nedávám na místa, kde se potím…používám antiperspirant bez vůně, nejčastěji Niveu nebo Rexonu a parfém si pak jemně stříknu na několik míst po těle, ovšem na kůži úplně výjimečně, spíš na oblečení, na kůži pouze jemně na zápěstí a trošičku na zátylek…
Tak já používám už snad od svých 18-ti let antiperspiranty.Tenkrát v pravěku u nás začínala řada Nivea.Byla super,ale postupně mě začlo vadit,že mám v podpaží pocit mokra.Nebylo nic cítit,ale bylo to takové nepříjemné vlhko.Když se postupně začaly dovážet i jiné značky,vyzkoušela jsem je.U mě vede Rexona,Secret i Adidas.A používám jedině tuhý antiperspirant.Vždycky mě to ochránilo na celý pracovní den.Jsem už tak navyklá jak tady někdo psal,že je to pro mě zvyk tak jako si čistím ráno zuby…Mé dcerce je 10,5 roku a strašně se začala potit,dost byla cítit a tak mi lékařka doporučila tuhý deodorant.A také si zvyká.Prý pro děti není vhodný antiperspirant.
Na to všechno sříknu parfém a jsem naprosto spokojená
.
Mmch. bez antiperspirantu taky ani ránu…to si neumím představit…ale pokud se dostanu do dopravního prostředku, evidentně si to spousta lidí představit umí!
![]()
Já tedy používám antiperspiranty min. od 15-ti let, protože jsem tancovala v divadle a tak nějak i vyholené podpaží (které tehdy nebylo samozřejmostí) k práci v divadle patřilo ![]()
Taky mi to nejak hlava nebere
![]()
Vzdyt parfem se nestrika tam kde se potim..tedy podpazi ne
![]()
jinak pouzivam antiperspirant vetsinou bez vune.
Taminka píše:
Taky mi to nejak hlava nebere![]()
Vzdyt parfem se nestrika tam kde se potim..tedy podpazi ne![]()
jinak pouzivam antiperspirant vetsinou bez vune.
To jsem přesně psala já, taky to nechápu ![]()
možná v tom bude ten problém, protože aplikovat si parfém do podpaží, navíc bez antipersprantu, no tak to musí bejt
![]()
Holky,
vím že odbíhám od tématu…ale vůbec nechápu jak někdo může bez antiperspirantu fungovat
.Měla jsem kolegyni v práci.Krásně o sebe pečovala,strojila se super,ale kolem oběda jsem se s ní už nemohla sejít v kanceláři…Byla strašně cítit.Naznačovaly jsme ji to,ale nepochodily jsme.Pracovala jsem v úsp a tam se to vůbec hemžilo různými vůněmi
,ale klientky jsme po každé ranní hygieně naučily nastříkat antiperspirantem-to se hned pracovalo líp
.
Duan ja jsem si jednou strikla parfem do podpazi a jak jsem se zacala potit tak to zacalo priiiiiiserne palit a svedit..Od te doby vim ze tam parfem nepatri.
Nechápu, kde je problém? Po sprše si natřu podpaždí deočkem a parfém si dávám za uši a na zápěstí.
Jedna hrůza jsou lidi, kterým to nedochází, že by měli něco začít používat, těm se dá naznačit, ale potkaly jste už chlapa, co je na to hrdej? ![]()
A taky miluju lidi, co jedí přes den česnek či cibuli a pak na mě promluví z běžné konverzační vzdálenosti.
To je taky mazec.