Jak nevybouchnout - reakce na vzteky a kňourání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
661
4.11.25 15:33

Já mám teda zatím dítě rok a půl, ale kňourat a vztekat se umí řádně. každopádně, já teda se snažím vysvětlovat, ale že bych nutně ovládala tón, aby byl sluníčkový a klidný, to ne. jak tu zaznělo, tak podle mě je normální, aby děti viděly, kdy nás pěkně štvou. takže nejdřív vysvětluji chápavě, pak odvádím pozornost/nabízím alternativní aktivity a když to nepomáhá, tak frustrace v mém hlase přirozeně narůstá a klidně jí nakonec oznámím, že mě teda její chování vůbec nebaví, už toho mám dost, že se to u
nedá snášet, že se jí nic nestalo a ať toho nechá. a když už mi tečou nervy fest (třeba když vidim, že je úplně neadekvátní a hází sebou, že by si mohla ublížit), tak ji po takovém sdělení přesunu na bezpečné misto (postel se zábranami, když jsme doma, nebo kočár, když jsme venku) a jdu jí z očí a ona se tak většinou poměrně rychle uklidní. nevím, zda je to dobrý postup, ale jsem sama šílený cholerik, úplně se v tom jejím vztekání vidím, takže ničeho víc nejsem schopná, kdybych s ní interagovala dál, tak už prostě řvu (taky se stalo) a to nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11413
4.11.25 17:09
@Fee-bee píše: Více

No však to taky pohoda jazz není…dneska fakt děti můžou všechno ale dospělý se nesmí ani zamračit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
5.11.25 06:16
@jita22 píše: Více

To taky nikdo nerika. Ja reagovala na prispevatelku, ktera v nastvani na deti bud praskne dvermi nebo spraskne ruce a jeci do stropu a ma za to, ze to je pred detmi cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí