Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky. ![]()
Mám prosbu, sice nejsem úplný začátečník v kuchyni, ale dobrá vaječina je pro mně tvrdý oříšek. Dbám při přípravě na teplotou pánve, správného míchání apod., ale stejně se mi vždycky udělají takové tvrdé hrudky místo té tekutější vaječiny.
Dnes ji chci udělat na večeři, tak hledám pomoc jinde než u klasických receptů na internetu.
![]()
Děkuji všem za reakce.
Dělám na másle, vařím pomalu, přímo na pánvi opepřím a osolím a stáhnu chvilku před dokončením y pece. Nic složitého. Na té rozpálené pánvi se dodělají ještě kdzž ji dáš na chladný sporák.
promiň ale to mě rozesmálo… jak vypadá dobrá vaječina? třeba to taky kazím ![]()
@lavazza2 Jakože míchaná vajíčka? Dělám je celý život a nikdy by mě nenapadlo nad tím přemýšlet, kolik má mít pánev stupňů
Pokud ti vadí hrudky, stáhni to z plotny dřív, než se udělají. Vajíčka jsou tuhý hned, stačí jak zneprůhlední a vypínej plotnu. Teplem ještě beztak dojdou. Tak ať se daří ![]()
@Hmarilla
Možná u toho stažení ze sporáku jsem udělala chybu…
Ono je pravda, že ty pánve (až na jednu) taky nejsou už úplně kvalitní. ![]()
Každopádně nemám doma špek nebo slaninu, tak uvažuju jestli tam mám dát párek nebo klobásku.
Chápu správně ze vajecina myslite prostě michana vajíčka?
Mě ucila mamka, jemné, kvuli detem.
Máslo, vajíčka v hrnku rozslehat, osolit, opeprit a pak kdyz uz jsou na panvi, stahnout plamen nebo teplotu a michat.Nebo panev ztahnout z plotny a pak zase na chvilku vratit.
Kousky se mi delaji kdyz je panev moc horka, pomalu micham.
U @Icestar
Já většinou taky ne, ale u většiny receptů ta teplota byla vyzdvihnutá jako klíčová vlastnost a je mi 21 takže jsem asi hodně ovlivnitelná. ![]()
@lavazza2 ja mam rada spis ty kousky, deti na jemno a manzel skoro nedodelany ![]()
@Martina.N78
Jojo chápeš asi správně. Já si vždy myslela, že vaječina a mícháná vejce jsou dvě různé jídla (jsem z Ostravy a tady se používá jen „vaječina“) ![]()
@lavazza2 myslíš fakt míchaný vajca? dělej na menší teplotu a je to.. osobně dělám na másle plus cibule ![]()