Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím o radu…začala jsem vařit z krůtího masa, prosím o Vaše zkušené rady, jak dlouho dusíte, když děláte maso jako na guláš? díky moc…
@Anonymní píše:
Prosím o radu…začala jsem vařit z krůtího masa, prosím o Vaše zkušené rady, jak dlouho dusíte, když děláte maso jako na guláš? díky moc…
Jako u každýho masa, až je měkký. To je fakt děsně intimní dotaz.
Dokud není měkký, upřímně nevím, nikdy jsem to neměřila
to jsou dotazy…
Maso dusím, dokud není měkké. někdy půl hodiny, někdy 2 hodiny. záleží na masu. i u toho krůtího masa se bude doba lišit podle toho, z jaké části krůty je a na jak malé kostky jsi ho nakrájela…
Tak ne vzdy jde maso ochutnavat v prubehu vareni, treba v takovem papinaku ma clovek po vypnuti proste prekvapeni
. Mam rada maso hodne mekke, az rozpadave, varila bych ho v papinaku tak hodinu.
@Cuddy píše:
Tak ne vzdy jde maso ochutnavat v prubehu vareni, treba v takovem papinaku ma clovek po vypnuti proste prekvapeni. Mam rada maso hodne mekke, az rozpadave, varila bych ho v papinaku tak hodinu.
v papiňáku bude krůtí maso po hodině na kaši. tam zrovna bude těch 20 minut stačit s přehledem.
@nozu píše:
v papiňáku bude krůtí maso po hodině na kaši. tam zrovna bude těch 20 minut stačit s přehledem.
Na kasi ne, na vllakna ![]()
@Cuddy píše:
Tak ne vzdy jde maso ochutnavat v prubehu vareni, treba v takovem papinaku ma clovek po vypnuti proste prekvapeni. Mam rada maso hodne mekke, az rozpadave, varila bych ho v papinaku tak hodinu.
To je moc, tak dlouho tam nevařím ani hovězí ![]()
@MUFICE Evidentne jsem mimon, ale hovezi v papinaku varim bezpecne 2 hod.
Dusim cca 45 minut, jim to ja a deti, tudiz se mekkosti prizpusbuju jim. Ale pokud je na to cas, tak cim dyl na opravdu malem plameni, tim lip. Aby tam byla jen sem tam bublinka a dusit pomalinku, prubezne dolevat vodu/vyvar, aby se opravdu dusilo a ne varilo.
Ono taky záleží co, jako jinak vařím v papiňáku krutí prsa na kostky a jinak paličku
Taky vařím déle, máme rádi měkkoučké rozpadající se maso, takže na kostky tak 30 min, paličku tam nechám klidně přes hodinu ![]()
Krůtí maso je hotové rychle, ale bacha, pokud ho necháš dělat déle, ztvrdne a je hnusně suché. Takže vynechat papiňák a pohlídat si to.