Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, jak prosím oblékáte vaše dětičky v tomto teplu? Včera jsme měli 24 st. bez vítru a dcera měla na sobě body s dlouhým rukávem, legínky, čepičku a ponožky. Já se potila v šatech jako prase
Tak jsem ji sundala legínky a byla chudinka úplně spocená a horká. Dcera je narozená v lednu a je prostě zvyklá spát jen v body. Takže je to takovej otužilec docela
Tak jsem docela v nesnázích. Děkuji předem za případné odpovědi a rady! Přeji hezký víkend!
![]()
Příspěvek upraven 04.06.21 v 07:49
Malej sedm měsíců měl jen body, látkovou plenu s kalhotkami a kratasy na to. Ale k večeru už bylo chladněji, tak jsme mu dala tenkou dečku.
Krátký rukáv a kraťasy nebo leginy? Tenké ponožky nebo bez. Bez čepice pokud ji někde nevystavuješ slunci a spíš klobouček než čepici. Pokud se ti bude zdát, že je pořád horko tak prostě jen krátký body bez kalhot.
@Bb_bil bodýčko s krátkým rukávem a ponožky, čepici určitě ne, spíš lehounký klobouček
Čepici?
o měsíc starší dcera měla na sobě ve stínu holou hlavu, krátké body a plinu. Je prosincová, baculatá, zima ji opravdu nebyla… ![]()
Já dávám 5m dceři buď jen šatičky nebo kraťáskový overálek s krátkým rukávem. Určitě bez čepice, mimo. kočárek plánuju dávat klobouček, v kočárku zatím nic ![]()
Já nevím, tenhle dotaz je tu dnes a denně
Nebylo by snazší přizpůsobit se dítěti? Některé je horkokrevné, jiné zmrzlinka. K čemu ti bude dobré, když napíšu, že moje dcera narozená v dubnu nosila touto dobou jen bodýčko s krátkým rukávem?
Prostě dítě oblékni tak, abys ho mohla snadno přisvléknout nebo přiobléct/přikrýt a kontroluj, zda není zpocené, případně nemá studený krk a zádíčka ![]()
Co pořád všichni mají s těma čepicema? Byla půlka května, nemrzlo a děcka pořád čepice. Předevčírem v ZOO - matka v tílku, jedno tak 10 leté dítě flísku a čepici, batole v kočáru bundu a čepici. Když nemají čepici, tak aspoň čelenku ![]()
Dávám overal s krátkým rukavem a nohavickami… je to takové body s kratasama dohromady… doma dávám ponožky, venku sundavam i ty ponožky… je teda v listopadu, ale nemyslím, ze je to až takový rozdíl…
Jinak dnes je u nás hic už teď, obě dostanou overaly s krátkým rukávem s nohavicemi, starší 18mesicu, mladší 6mesicu, jen ať se holky otuzujou ![]()
Taky jsem dávala overálek s krátkými rukávy a nohavičkami ke kolenům, přikryla jsem lehkou díratou dekou. Občas k tomu slabé ponožky. Čepici teda opravdu neměla.:-) Jen jsem se snažila, aby na ní nesvítilo slunce.
Jako u nás strašně fouká, takže body a lehké tepláky, plus ponožky.. Valí se v tom na dece atd.. Jen kontroluji, zda nemá studené nohy a ruce
@Petula306 To je ten zažitý mýtus babiček, že dítě musí mít prostě čepici v jakémkoliv počasí
Jednou nás potkala sousedka a strašně se divila, proč nemá malý (v té době 3 roky) čepici. Bylo září a skoro 20 stupňů ![]()
Když byla zpocená, tak to prostě posundavej, nepotřebuje tolik.
Body určitě s krátkým, bez čepice, a kalhoty buď kraťásky, nebo nějaké letní lehounké prodyšné kalhoty, fajn jsou třeba lněné. Legíny ne, ty jsou přiléhavé a je v nich víc horko.
Já s tím oblečením u 3měsíční teď taky trochu tápu - u nás totiž svítí slunce a je hic a pak se najednou zatáhne a začne foukat a fakt ještě studeně. Takže má malá body s kr. rukávem, kalhoty, ponožky a nahoře tenký bavlněný kabátek (rozepnutý). Když začne foukat, přikryju napůl složenou plínou.
Jako tohle je blbé počasí i pro mě, to se fakt vychytat nedá, střídavě je člověku vedro a pak zase spíš chladno. Ale zpocená malá v kočárku nebyla, tak snad asi dobrý… U nás bylo včera na slunci 25, ve stínu asi 20.