Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lil Kitkatt píše: Více
U nas posledni dva dny taky ledový vitr, dnes by mělo být lépe, tak dostane rovnou teplaky. Kazdy den jinak, jeste je to nevyzpytatelne.
Ve školce na věšáku má nepromokavé kalhoty, buď si je oblečee na tepláky nebo ne, to rozhoduje učitelka a počasí. Pokud neprší a nefouká a je nad 10, nechává si tepláky, co měl od rána, nepřevlikaji se a rano jezdi autem.
Potkala jsem ráno nějaké rodiče, jak vedou děti do školky. Kalhoty rifle nebo tepláky a softshell bundy jsem na dětech viděla. Kšiltovku nebo tenkou jarní čepku. Dneska sice krásně svítí. Ale fouká ledový vítr. Takže kazí celkový dojem. Na krátký rukáv to venku není.
U nás ve školce je teplo, takže tam je dítě v tričku s krátkým rukávem a kraťasech.
Na ven si bere tepláky už nějaký ten den a ven bundu / soft nebo tenkou jarní a tenkou mikinu. Ale to taky záleží, minulý týden byl zpocený jak myš na zahradě a mohla ho nechat jen v mikině.
Soft tedy leží ve skříni už nějaký ten týden.
Jo a na nohách kecky.
A tenkou čepici.
Ale naše dítě je spíše horkokrevné. Potkávám i děti v zimní bundě a teplé čepici. Zrovna dnes nějakého školáka ráno (tak první, druhá třída).
Ale on pokud má ve skřínce obě varianty tepláky / soft není schopný rozlišit a vybrat si a učitelka jim řekne „nevím co si máš vzít“. ![]()
@Snopy123 píše: Více
Také ještě dávám školákovi zimní bundu a čepici některé dny.
@Jana7ka Možná se vypravoval sám, nevím. Tak dneska to úplně dle mého na zimní čepici, boty a bundu nebylo. Ale je možné, že dítě bylo zimouřivé například.
Včera syn běhal odpoledne venku pouze v mikině. Na zahradu odcházeli taky jen v mikině a teplákách.
@Snopy123 Odpoledne jo, ale ráno u nás mínus 4. V pondělí a úterý zas zima i odpoledne plus hnusný vítr.
@Jana7ka U nás dneska nemrzlo, ráno bylo 6 stupňů. A tedy mám pocit, že ani předchozí dny.
@Snopy123 píše: Více
U nás mrzlo včera i dnes, včera víc tak jsem zvědavá jak to zvládnou kvetoucí třešně? ![]()
Dávám ještě soft kalhoty s flisem. Kdyz je chladněji nebo fouká, nechávají si pod tím holky leginy, kdyz tepleji, tak bez legin a nebo jen teplejší tepláky na ven - ale to bylo zatím jen párkrát, aby nefoukalo, bylo teplo a navíc nebylo mokro
. Navrh soft bundu, minulý týden mely asi 2 dny vestu jen.
@Jana7ka píše: Více
U nás také mraz a třešeň to podle me neda jako předchozí roky..
@Jana7ka Uplně náhodou jsem potkala to samé dítě cestou do školky a stále v té stejné zimní bundě z rána
jak jezdí na kole… Naše dítě bylo na zahradě MŠ bez bundy asi o 200 m vedle ![]()
Jako beru, když někde mrzne, že se člověk oblékne.
Navíc máme teplokrevné dítě. ![]()