Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj co dáváte ted dětem do školky? Krátký/dlouhý rukáv? Tepláky/softshelky? My mame dopoledne 6-12 stupnu
Zatím ještě pořád softshell, dnes je první den, kdy se u nás trochu utišil vítr, jinak fakt škaredě fičelo a bylo zataženo. Odpoledne doma na zahradě pak už má třeba jen ty tepláky, ale to má možnost kdykoliv se jít ohřát nebo obléct, pokud by mu byla zima. Akorát boty už nedávám kotníkové zateplené. Rukáv - jak to vyjde, má to namíchané.
Na ven má softshellové kalhoty, tričko s dlouhým, slabou mikinu a softshellovou bundu a tenisky. Ty nosí snad už měsíc.
@Dara90 @Michelle_M
A ty softshelky s fleecem nebo bez podšití?
Tričko s dlouhým, mikinu, softshelku, teplejší tepláky. Teple softky už nedávám, to spíš kdyby bylo 5-6 stupňů a mokro. Ráno bývá 6, odpoledne 12-13.
Já vrstvim, dávám dceri legíny, triko, mikinu, na to softshellovou kombinezu a ráno ještě zateplenou vestu (u nás bylo ráno pod nulou), tu si pak odpol už nebere.
Dcera šaty/triko a sukni, silnější legíny, mikinu, slabou bundu slabou čepici nebo celenku. Syn tepláky, tričko mikinu slabou bundu a slabou čepici. Ve školce mají ještě softshellová kaťata kdyby se nějak vyvrbilo pocasi…ale většinou už vrchní kalhoty nedavam…deti jsou horkokrevné a nechtějí je…Trička mají všechny krátký rukáv…dlouhý nevedeme…
@Janinee2 píše: Více
Davam softky bez podsiti, ale ma pod tim leginy. Aby to natáhl v šatně rovnou na ne a nemusel se prevlekat z kalhot do kalhot. Potrebuje jeste dopomoc s oblékáním, tak se snažím to ucitelkam trochu ulehčit. Vcera mel prechodovou bundu, dnes softshelku a pod ni triko s krátkým a mikinu.
Pokud ma byt dopoledne kolem tech 9-11 st a slunicko, tak nepodsite sofshelky (nic pod ne), mikinu a softshel bundu s fleecem a tenisky. Pokud fouka a je pocitove vetsi zima, tak soft s fleecem a pod mikinu jeste termotriko
Ahoj, já dávám krátké tričko, tenké legíny, mikinu, gumové tenčí kalhoty a softshellku, pokud je chladnější ráno, mokro nebo vítr. Pokud je teplejší ráno a sucho, dávám tepláky a větrovku, jinak je to stejný
na procházce dopo ještě bývá celkem chladno, odpoledne už lítají v mikinach. Ale je uz předškolák, dřív jsem oblékala tepleji. Teď už jí snad vůbec nikdy není zima
jo a pořád držíme teplejší ponožky a čepici ![]()
Leginy a tričko s krátkým rukávem do tridy.
Zatelenejsi legíny nebo tepláky na ven (přehodí je a kdyby byla velká zima, dá pres legíny). Miminu a vestu. A kšiltovku.
Rano sice mrzlo, ale chodí až v 10 a to už je slunce a aspoň 10-12 stupňů.
Softshelly už skoro měsíc nenosí. Jen občas vezme bundičku místo prošívané vesty. Čepici nenosí už od zimy (jak ji nenosim já, nedavam ji ani diteti)
Do školky legíny + triko s dlouhým rukávem / šaty, na ven tepláky, mikina a na to bunda. V softshellkách by už byla upocená, to si neumím představit, na večerní venkovní tréninky má taky legíny a bundu a v pohodě, když fouká, přidávám čepici
Já dávám ještě podšité softshellové kalhoty, pod tím legíny, mikina teplá a softshellová bunda a bavlněná čepice. Ráno jedeme do školky a jsou 3 stupně. Dopoledne, kdy jdou ven, je tak 6. Dneska u nás ledový vítr.
Tričko, legíny, mikinu, softshell bundu a ve školce na jarní softshell kalhoty. Jezdíme autem. ![]()