Jak odnaučit usínání u prsu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1055
19.8.19 16:17

@Andrejjkaaa proc odmitas kojit i pres den? Moji dceri bude rok a pres den kojim tak 5 x.Taky mi usinala u prsa, pak prestala…ted ji nakojim, přečtu pohadku, ona uz je v pistylce, samozrejme stoji a dela blbiny a pak dam pusu a ona po chvíli sama usne…tohle trvalo naucit tak 14 dni a bez trochy place to neslo a nepujde…kdyz hodne plakala, tak jsem tam za ni sla, pohladila, nemlivila na ni, polozila a tak treva i 3 x a pak se to naucila, hlavne nevyndavat z postylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15127
19.8.19 16:20

@Andrejjkaaa A v čem je problém, co ti na tom uspavani vadí, nebo proč ti vadí, že 10mesicni dítě se rádo kojí? Čím to chceš nahradit, flašku, dudlikem, jiným ritualem, v čem to bude lepší a jednoduší? Moje dcery se dlouho kojily do 2-3let u kojení rady usinaly a jsem byla líná matka to jakkoli řešit, protože mě to nijak neobtezovalo, kojení neberu jen jako zdroj potravy, ale jako výborný uklidňující prostředek, takže proč měnit něco co funguje… Jinak dcery moc dobře věděly, že kojím jen já a od určitého věku když jsem treba nebyla doma v pohodě usnuly s tatinkem. Budoucnosti se neboj, do 15 ho kojit nebudes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.19 18:18

Ja jsem tohle resila v 8m, kdy jsem chtela odstavovat postupne od prsu a postupne prestat kojit uplne. Postupne jsem kojeni eliminovala a nahrazovala UM a vecerni kojeni na usnuti jsem si samozrejme nechala naposledy. Bylo to jednodussi, nez jsem si myslela. Napred se to chce psychicky naladit na myslenku, ze to par dni nebude lehke. Jednoho vecera jsem misto prsa dala flasku, ale zachovala jsem prozatim ritual usinani u flasky na kojicim polstari. Chvili zmatene koukal, ale tim, ze byl porad u me na kojicim polstari, tak to vzal celkem v pohode a usnul u me na kojicim polstari. Takhle jsem to praktikovala cca 14, nez zapomnel na prso a zvykl si na flasku jako rutinnu. A po 14 dnech jsem podnikla dalsi krok - flasku jsem mu nabidla v postylce a hladila jsem ho a taky si velice rychle zvykl. Nejlepsi je, kdyz ty zmeny jdou postupne, ze to pro dite neni az takovy sok :-). Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
19.8.19 20:08
@Andrejjkaaa píše:
Ahoj holky, koukala jsem tady do témat, tak nejak vše přečetla… Ale stejnak bych se vám chtěla svěřit se svým příběhem…
Mám 10ti měsíčního chlapečka… Naučila jsem si ho, aby usíná u prsu… Vím.. Je to moje chyba, že jsem si ho tak naučila…
Už jsem si přečetla, když ho to chci odnaučit, tak dát do postýlky a za pár dní si zvykne…
Já bych ráda něco setrneho… Bez pláče…
Ale s čím se chci hlavně svěřit… Poslední měsíc vyžaduje prso i přes den… Ale několikrát… Sám si ke mě prileze, začne mě plácat přes prsa a chce se prisat… Když odmítnu, začne neskutečně řvát.. Lehne si na zem začne se propinat, má i slzicky… Jak kdyby ho na noze brali…
Už jsem trochu zoufala…, začínají mi i bolet bradavky..
děsím se trochu budoucnosti.. Aby se to někdy odnaučil…
Dudlík mi plive, ten nechce… A flašku s cajikem taky nechce…
Rada bych znala váš příběh jestli máte podobné zkušenosti… Popřípadě rady, názory, jak ho to pomalu a šetrně odnaučit… Děkuji

Pokud boli bradavky, problem je jinde nez v tom, ze 10mesicni dite chce pres den kojit, coz je zcela normalni. Kup si purelan, zavolej dobrou LP a vyres si bolest.

Dite se kojenim uklidnuje skrze kontakt s matkou, 10mesicni dobre pozna rozdil mezi prsem a dudlikem.

Proc je problem uspavat kojenim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
19.8.19 21:31

Synovi byly dva roky, stale usina u prsu, pres den se koji jen kdyz jsme doma, protoze tak jsme se domluvili, ale kdyz mu bylo 10 mesicu, vubec jsem neresila kolikrat za den pije, ani me nenapadlo ho to odnaucovat. Vas syn je jeste malinky. Pokud nemate k odstaveni duvod, klidne pokracujte v kojeni na pozadani ;) Kdyz nekdy posloucham kamaradky, jak jejich brzy odstavene deti usinaji dve hodiny, rikam si, ze jsem za to kojeni fakt vdecna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí