Jak odstrániť vuni z pokoje?

11.5.26 20:29

Jak odstrániť vuni z pokoje?

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Ideálne ak už niekto niečo podobné riešil - a úspešne :) Prenajali sme si byt a zistila som, že jedna z miestností voní. Nie je tam žiaden nábytok. Na podlahe parkety. Po podrobnom očuchávaní som dospela k záveru, že vôňa ide zo stien (podlahy, dvere sú bez pachu). Je to taký zvlášny pach/vôňa trochu mi to pripomína olej z olejomalieb alebo marcipán, možno trochu vanilky? :D Každopádne by som sa tejto vône potrebovala zbaviť. Mám alergiu na mnohé vonné látky a dráždi ma to. Chcela by som, aby v miestnosti nebola teda žiadna vôňa. Vetranie sa zdá nepomáha vôbec. Inak podobný problém ešte rieším na WC, kde sa nejaký silný osviežovač drží aj po čistení v dverách, v ráme okna (lakované drevo), a asi aj v stene :( Na dvere aj okno som zatiaľ použila prostriedok na riady a pieskový čistič (oboje bez parfemácie). Bohužiaľ to voní stále veľmi výrazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2263
11.5.26 20:32

Můžete zkusit tam na pár hodin hodně zatopit. Teplo uvolní molekuly. Nebo vymalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
11.5.26 20:35

@čauky_miauky také radím vymalovat ten pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7652
11.5.26 20:36

Co zkusit dá to misky kávu a dát do rohů místnosti? Káva pohlcuje pachy. Třeba by to pomohlo. Ale jestli jsou zdi natřené něčím aromatickým, tak nevím, to jedině oškrábat omítku a vymalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
11.5.26 20:41

Jednoznačně generátor ozonu, da se i půjčit, z druhé ruky taky není drahy. My ho použili na takový ten vlhký zápach plísně v garáži a vážně už tam není cítit nic. I tu plíseň to vyhubilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
11.5.26 21:17

Ocet do misky, a každý den měnit. Teta kdysi dostala na chatu gauč od kolegyně, co byla kuřák. A to byl teda odér. S octem to po nějaké době vyčichlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
11.5.26 21:55
@Anezka1990 píše: Více

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
11.5.26 22:50
@AjaF píše: Více

to je slabé. To káva neutáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
11.5.26 22:58

Generátor ozonu opravdu top!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.26 13:36

Skúsim tam asi najprv pustiť horkovdušný vetrák a po dobrom nahriatí izbu vyvetrať a pár krát to zopakujem - či to bude mať efekt. Kávu som v minulosti skúšala a to mi bohužiaľ teda nezafungovalo. Inak by som asi prešla k tomu maľovaniu. Myslíte, že stačí vymaľovať obyčajným Primalexom alebo treba stenu nejak aj pripraviť predtým? Naozaj netuším čo ona vôňa je. Rozmýšľam či to aj nemôžu byť tie aromatické cigarety. Ozónového generátora sa popravde trochu bojím, aby mi tam ešte nejakou reakciou nevznikol iný typ pachu náhodou. Pozerala som si už nejaké fóra a niekomu zabral, niekomu vôbec a uniekoho práve vznikol iný trvalý pach. Mám pocit, že veľmi dobre funguje na pachy typu zatuchlina a cigarety a u parfémov boli skúsenosti rôzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
12.5.26 13:51

Hele, ještě k tomu malování. Osobně bych se pokusila seškrábat starou malbu a pak teprve nově vymalovat. Bude to teda masakr, ale je větší pravděpodobnost, že to zafunguje. Osobně si myslím, že na toaletě to bude od nějakých osvěžovačů vzduchu. A té místnosti to může být něco podobného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
12.5.26 17:39

Ozonátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.5.26 10:30

Může pomoct ozonátor. Jen pozor, nesmi se to dýchat… takže zavřít okna dveře, pustit… a nechat ideálně třeba den zavřené aby se to dostali vsude, a pak pořádně 100% vyvětrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný