Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
můžete mi prosím napsat, jak Vám odtekla plodová voda? Tuším, že to asi bude pokaždé jinak, někomu po trošce, někomu víc, ale jak je to nejčastější?
Jedu zítra k panu doktorovi přes celou Prahu, i metrem, kde se nedá jen tak někam vyběhnout, a dostala jsem strach, co když to praskne zrovna tam
I noční vložka to asi nezvládne, nebo jo?
Mám pocit, že už to mám za pár, dle UTZ jsem o dost dní dopředu, takže to čekám každou chvilku.
Nebo myslíte, že má vliv to, že při minulém těhu mi vůbec nepraskla?
Díky moc M.
Já byla v nemocnici na vyvolávačce a když přišla máma na návštěvu, tak mě nejdřív bylo takový jako lupnutí a trochu vlhko, tak jsem šla na záchod a odešla mi hlenová zátka (takže příště až budu chtít rodit, zvu si mámu na návštěvu hned
), tak jsem si vzala vložku a šla to nahlásit na sesternu, voda ze mě utíkala docela pomalu, postupně, až když jsem vylezla na stůl a dr. mě chtěl skontrolovat, tak to bylo ve větším množství
Takže asi tak ![]()
Myslim, že cestu metrem zvládneš, kdyžtak si pro lepší pocit s sebou vezmi pár vložek navíc a třeba malý ručník, srolovaný do tašky. Nehledě na to, že pokud ti praskne voda, tak bych si z toho hlavu nedělala, tak praskne no ![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 08:59
No jo, ale to narvaný metro
Já jsem nikdy nebyla typ, který si řekne tak co, vždyť se nezblázním, oni to pochopí. Já bych ani na veřejnosti nekojila, jak se stydím…
mě plodová voda odtekla dost prudce nejdříve takové lupnutí a chrst a bylo to a při cestě do porodnice to země taky pěkně teklo.mě by ani noční vložka nepomohla,ale nechci Tě strašit asi dva dny před tím mi odešla hlenová zátka.
Lucie
Tak mě to porbudilo,a le žádné lupnutí nebo tak ne - probudilo mě vlhko a jak jsem vstala, tak to byla nálož, přesto, že jsem měla na noc slipovku, tak to bylo hned všude a já měla plné pantofle
K mé hrůze to tímto style teklo až do porodu tj. 13h (nebyla jsem vůbec připravená a tak vlastně porod vyvolávali).V porodnci jsem měla ty jejich buničité vložky, které jsem si musela dávat hned 2 a měnit max. po 15min. kdy to úplně prosakovalo - síla. Nechápu, kde se toho tam tolik bralo ![]()
Pokud si vezmeš ty nejsilnější vložky s igelitem a pevnější kalhotky, tak byx to měla nějkou chvíli vydržet ![]()
Ahoj, tak z cestování a prasklé vody jsem měla děs docela dlouho před porodem
Nakonec jsem taky porodila o tři týdny dřív, ale voda odtekla naštěstí v noci.. Ale jak! Probudil mě pocit, že na mě někdo chrstnul kbelík vody
Jakmile jsem se zvedla, teklo to a teklo, celý potok snad, abych si šla sednout na záchod, to mě v tu chvíli samozřejmě vůbec nenapadlo.. Tak mi manžel nosil jeden ručník za druhým, nebyla jsem schopná se ani obléct
Do porodnice jsem dorazila s dvěma vložkama a dvěma ručníky v kalhotách
A voda tekla a tekla pořád strašně moc a docela dlouho. V podstatě až do porodu (který nastal až asi 20 hodin poté, co voda praskla), i když pak už ne tolik… No, hned tak na ten zážitek nezapomenu ![]()
Ty brďo, kde se tam toho tolik bere?
![]()
Já si prostě zítra vezmu tu nej nej vložku a ještě si připravím svetr kolem pasu, abych mohla aspoň beze studu utíkat.....
No, snad to nepřijde zrovna v ten nejhorší moment.
Je zvláštní, že při minulém těhu jsem ještě den před porodem chodila po městě, bez vložky a jakékoli obavy, že to praskne, neprasklo a teď se bojím jako malej prcek… ![]()
Tak koukám, že já budu asi nějakej exot
jsem taky z Prahy, takže jsem to ke konci těhotenství taky řešila-co když mi voda praskne v dopravním prostředku… manžel mě uklidňoval, že to všichni pochopí… haha, to určitě! Mě voda taky praskla v noci, ale vůbec ne tak, jak tu popisují ostatní! vzbudilo mě, že se mi chce hrozně na záchod a po vykonání potřeby jsem měla pocit, že pořád ještě čůrám, ale ne moc! Vzala jsem si vložku a ještě hodinu a půl váhala, jestli to je plodovka nebo ne-bylo to hrozně malinko. Pak jsem si řekla, že pojedeme do porodnice, že mě maximálně pošlou zpět domů. Do porodnice jsem dorazila s tou jednou jedinou vložkou. PA na to kápla roztok a teprve tam jsem se ujistila, že to je „ono“! Trochu víc vody mi odteklo po vyšetření doktorem na příjmu, ale vložky to v pohodě stíhaly. Žádný proudy…a ani při porodu si nevzpomínám! Takže asi jak kdo! Nikdy dopředu nevíš… Radši se však „pojisti“ na cestu! Přeju pohodový porod!
pro pocit jistoty si vezmi na cestu normálně miminkovskou jednorázovku, ale třeba ti voda praskne až na sále těsně před narozením miminka ![]()
Petra
Jak rychle plodovka teče prý záleží na tom, jak moc je hlavička miminka sestouplá v pánvi. Takže u mě to šlo taky pomaloučku.
Taky jsem měla strach, že to začne v autobuse. Ale nedělej si z toho hlavu, já myslím, že každý by ti rád pomohl! Zdraví Katka
Ahoj,
mě u prvního mimča praskla voda doma,bylo jí hrozně moc,než dorazil manžel,spotřebovala jsem balík vložek a v porodnici jsem ještě udělala potopu na příjmu
.Fakt nechápu,jak se mi do toho břicha mohlo takové množství vejít.
V druhém těhu mi ji PA píchla asi 20min před tím,než jsem porodila.Trochu odteklo a ten zbytek se vyvalil až za miminkem ![]()
Monča
Když jsem se na toto téma bavila s moji mamčou, tak mi potvrdila, že ji ani u jednoho porodu (jsme 3) voda sama nepraskla - vždycky ji museli píchnout.
Bosorka
Mě praskla v noci, nemohla jsem nějak usnout, pak jsem ucítila lupnutí a byla jsem v louži. Pak už neteklo skoro nic.
Mě ji rupli při porodu, až když jsem byla na 6cm… může buď rupnout naráz, nebo odteče jen spodek vody a zbytek, co je nad mimčem třeba odtéká postzupně. Navíc plodovka se pořád doplňuje dokud neporodíš, pořád se tvoří nová!
Myslím, že vliv na to, že při minulém těhu ti voda nepraskla, to žádný nemá.
Taky jsem měla blbý pocit, aby mi nerupla někde mezi lidma…no to už je osud. Dej si megavložku a doufej, že nepraskne:) a když jo, tak jsme lidi, jsou větší trapasy…:)
Holky, díky moc za zkušenosti. Je mi jasný, že to neovlivním, tak budu doufat, že to prostě nějak dopadne a nebudu z toho mít trauma. No, kdyžtak to pak bude veselá historka do života
.
M.