Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Teď jsem dokojila, pro změnu u toho chrápe
nAle zas lepší, než ten strašnej řev. Něco vypila, tak jí nechám a dám jí zas až si řekne, pokud si teda řekne, vypadá spokojeně, i když jsem si jistá, že si vzala max tak 50… Holky, myslíte, že kdyby měla hlad, tak pít bude??? Mlíko mám, jen si ho nevytáhne. Teď nebudu ani odsávat, kdyby náhodou chtěla za hodinu pít…
@Janinka1983 hlídej kolik má počůraných plínek a zbytkem se nestresuj, dobrovolně hlady neumře. Pokud tě to uklidní, občas ji zvaž, ať vidíš jak přibírá. Není důležité, kolik vypije při jednom kojení, mělo by se to sledovat za 24hod. Měla by vypít cca 1/6 své váhy ![]()
@Janinka1983 to není nikde psané - ale to už máš v ruce kolik čůrá, tak jen sledovat aby to moc nekleslo
@Janinka1983
A nepomohl by klobouček na bradavky? Já ho používala 1.měsíc, pak už to bylo v pohodě?
@ladule1 Klobočky jsem zkoušela, ale možná jsem zvolila špatnou velikost
Zkusím koupit jiné, laktační poradkyně mi včera doporučila kloboučky od Medely velikost S, tak je asi objednám.
@Janinka1983
Ty jsem měla a i tu velikost.Zkus lékárnu, měli by je mít. Mně zachránily kojení, kojím zatím plně. S první dcerou jsem, bohužel, takové štěstí neměla.
@Janinka1983 já bych do kloboučků nešla - kazí techniku stejně jako flaška
Holky, teď poslední kojení zase hrůza děs, já už nevím, co s tím, první prso vypila, ale druhé už nechtěla a řvala a řvala, takže jsem nevydržela a dala zase flašku s mým MM
Vážně nevím, jak dlouho to vydržím
![]()
@Janinka1983 nedávej flašku, dej stříkačku, ona má pak chaos v těch způsobech a nezvládá to. Ještě zkus začít kojit než se pořádně probere.
@Lili5 To jsem zkoušela, jenže to mi pak většinou u prsa usne a nevypije téměř nic ![]()
@Janinka1983 tak zkus vychytat tu chvilku, kdy to půjde nejlíp - jak se blíží čas kojení, vrtí se, určitě to cítíš na prsou - tak rozebrat přebalením, ale hlavní bude klid - když nevypije dost, nechat, ale vydržet jen s prsem - max. ta stříkačka u prsu, budou to perné dny - ale výsledek přijde.
@Lili5 Nevím, jak mám dokrmovat tou stříkačkou u prsu
Já jí mám na polštáři, do pusinky jí dám malíček a druhou rukou jí držím u toho malíčku stříkačku. Tak nevím, jak to udělat, aby to bylo u prsu. V 9 mi z prsou vypila 85, tak jsem jí dala ještě jednu stříkačku těch 20 ml. Zkouším i jiné polohy, která jí bude vyhovovat, teď jsem zkusila v sedě, kdy jí mám na předloktí, nohu na stoličce a druhou rukou přidržuju prso. Já už nevím, kde je chyba, přisátí se pořád moc nedaří, potřebovala bych třetí ruku
Navíc je to kojení pro ní asi nepohodlný, různě se kroutí, máchá rukama a kope nohama ![]()
@Janinka1983
To vypila pěknou dávku a nestačí ji to? Třeba už pak nechce, protože má dost ![]()
Kolik vypije za 24 hodin?
Asi bych zkoušela jen prsa a možná častěji. To střídání je pro ni asi náročné, jak píše @Lili5 .
Zkus si malou dát na polštář, tím uvolníš ruku a můžeš přidržovat jen prso.
Dceru vždy probudí mnutí ušního lalůčku.
@Lili5 jsem četla, že kloboučky kazí techniku.Ale já z nich byla nadšená, protože bez nich bych odešla z porodnice s flaškou. Naštěstí tam byla jedna skvělá sestřička a ta mi je půjčila. A hned bylo po problému. A po měsíci se dcera v pohodě přisála bez nich.