Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Janinka1983 ted nevim kolik ma, k doktorovi jdeme az ve 4 mesicich. ale kdyz mel 3 mesice (7.3.), sla jsem ho zvazit do lekarny (pred tim jsem obleceni a plinku zvazila na kuchynske vaze
a mel cistou vahu cca 5,7 kg
@AdaAda To my se asi na 5,7 za měsíc nedostanem, ale aspon těch 5,5 bychom zvládnout mohly, uvidíme. Teď při kojení zas trochu řádila, druhý prso nechtěla ani vidět, tak jsem zvědavá, jak dlouho bude spinkat, je nějaká nevrlá…
@Janinka1983 Uvidis. Syn je na nejakem 20.-25. percentilu. Holcicky jsou ale vetsinou mensi nez kluci… Muj si ted hraje - pripevnila jsem na horni ram postylky provázek a na to zavesila par hracek. A to ho hodne bavi - bouchat do tech hracek, u toho vydrzi i pres pul hodinu. Jinak i vek docela sedi - ja rocnik 84 a manzel o deset let starsi ![]()
@AdaAda No teda, fakt jsme na tom podobně
Jinak Sophinka za včerejšek přibrala 40 gramů, jupiiiiii, snad to není vyjímka. Ale dnes byl teda hroznej den, malá furt plakala, teď mi spí na ruce, jinak spala jen 2 hodinky v kočárku. Jinak jen řve
![]()
Ahoj @Janinka1983 tak jak to jde? Co vaha dcery a kojeni? Je to lepsi?
@AdaAda Ahoj, díky za optání
Kojení jde už dobře, až na nějaké vyjímky. Malá přibírá, sice pomalu, ale jistě. Vypozorovala jsem, že malá hodně reaguje na můj stres a neklid, jakmile se rozčílím, nebo mě něco rozhodí, tak je hned při dalším kojení je malá neklidná, nechce pít, nebo pije jen chvilku a pak pláče. A já jsem dost velký nervák, takže malá to ode mě pak pije a je nervózní. Budu se muset nějak hodit do klidu, jen nevím jak…
Tak to jsem rada! Hodit se do klidu, to jo.. jak? Predchazet situacim, ktere te rozhodi, nevim ale jestli to jde
Vsechno se to casem srovna, melo by.
@AdaAda Ty 3 měsíce, co chci ještě kojit to snad nějak doklepu, mojí povahu se mi asi jen tak změnit nepovede. A třeba až padne malé půl roku, tak se nějak vnitřně uklidním, že jsem svůj úkol už splnila a budu kojit ještě dalšího půl roku a bez problému, ani bych se nedivila, protože ze mě pak spadne ten pocit, že musím a pak to půjde samo ![]()
Jo, pak to bude lepsi, protoze budes davat i prikrmy, nebudes se tim pak moc nervovat, abys pak jeste nezakladala diskuze typu - ma 18 mesicu a nechce se odstavit, je zavisla na prsu, co s tim? ![]()
@AdaAda No úplně to samý mě napadlo, že teď nevím, jak to udělat, aby hezky pila a aby bylo dost mlíka a pak zs nebudu vědět, jak to udělat, aby už prso nechtěla
Zákon schválnosti funguje a u mě obzvlášť, takže bych se ani nedivila
A co ty, u vás kojení v pohodě?
Ano, jde nam to, ale na vecer davam 180ml UM, asi bych nemela, ale pak spi celou noc a ja se krasne vyspim. Resp. on me nebudi a spi pekne, jen uprostred noci si ho vemu sama z postylky k nam a dam mu prso a saje.. a pak zpet do postylky. A dalsi vyhoda, je ze se jdu na chvili projit nebo si dat pohodu a manzel se postara.
@AdaAda Tak když ti pak normálně vezme prso, tak s tím není problém, já bych ale měla strach, že jí dám jednou UM a už prso nebude chtít. Mně malá v noci spinká krásně, na jídlo jí musím budit, napije se a hned zase spinká, takže se vyspím dobře ![]()