Jak opravit techniku kojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6094
9.3.13 10:10

Jak opravit techniku kojení??

Ahoj všem, mám dvouměsíční holčičku a bojujeme s kojením. Trvá to už asi měsíc, každé kojení je hrozný boj, malá se přisaje, chvilku tahá, ale pak nastane hrozný řev a k prsu už jí nedostanu, takže mlíko odstříkávám a dávám jí ho lahvičkou. Další kojení je to samé, přiložím, chvilku dobrý a pak zas řev. Už jsem z toho zoufalá, trápíme se obě. Navštívila jsem laktační poradkyni, mlíka mám dost, ale malá se prý špatně přisává, bere si jen bradavku a malou část dvorce, tudíž si prý ucpává mlékovody a mlíčko jí teče málo, proto se zlobí. Jenže ona když si prso bere, tak neotevře pořádně pusinku, abych jí tam prso narvala. Když se o to snažím, upravuju polohu při kojení, o to víc pak malá řve, že jí do něčeho mutím, pereme se spolu a je to o nervy. Nemáte některá nějakou radu, popřípadě vlastní zkušenost, jak na toto vyzrát?? Kojení vzdát nechci, ale ráda bych si mateřství užívala a ne se takhle trápila :( Předem všem děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.3.13 10:24

No, on je trochu problém, že tou flaškou tomu moc nepomáháš :nevim: Ona už si zvykla, že z flašky jí to zřejmě teče lépe, tak proč by se nějak snažila u prsa. Většinou se tohle upraví, když dítě vyroste, tak do těch 3m, ale v té době si myslím, že už nebude chtít prso vůbec, pokud to takhle půjde dál. Jinak otvírání pusinky jsem řešila tak, že jsem jednou rukou zmáčkla dvorec, aby šel co nejlíp uchopit a dítěti těsně před přisátím jsem zatáhla bradičku dolů, i proto, aby správně ohrnulo spodní ret, který měl tendence mít směrem dovnitř.
A zkrátka tam to prso cpát, i v průběhu kojení upravovat a teda já osobně bych se zkusila aspoň na jeden den vybodnout na flašku a dítě přikládat, bude tě to zřejmě bolet, dítě bude ječet, ale mohlo by si zvyknout. A věnovala bych zvýšenou pozornost přikládání v noci, když jsou rozespalí, tak často zapomenou, že něco nechtějí nebo se jim to nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.3.13 10:32

Přesně tak, tím že jí pokaždé nabídneš lahev to jen zhoršuješ. Vím že je to těžký, malá se taky blbě chytala. Upravovala jsem jí pusu po přisátí, trochu dala bradičku dolů, aby si nacucla co největší kus prsa. Než se chytila, šimrala jsem jí bradavkou po pusince, aby začala hledat a pusu aspoň trochu otevřela, pak jí rychle vrazila prso.
Co vyzkoušet jinou polohu? Nejlepší je z boku, fotbalista. Kloboučky si nezkoušela? Třeba by to taky mohlo pomoct :think:
Taky bych zrušila dokrm z lahve a prostě to zkoušela a zkoušela. Zkus ji nabídnout prso než se úplně probudí, třeba nad tím nebude tolik uvažovat. A když už dokrmit, tak stříkačkou.
Laktační ti moc neporadila teda :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
9.3.13 10:37

Dokrmuju lahvičkou pro kojený děti - Medela Calma, z té si to mlíčko musí taky vysát. Laktační nevěděla, co s tím, jakmile malá nasadí řev, už jí nic neutiší a je po kojení :( Stříkačkou jsem taky dokrmovala, ale dokrmit 80 ml stříkačkou je docela na dlouho. Je pravda, že v noci mi pije líp, i když se to taky bez řevu úplně neobejde. Zkusím jí dát tu bradičku dolů, snad se líp chytne. Jiné polohy než v sedě mi moc nejdou, teď zkouším polohu tanečníka a to docela jde. Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.3.13 10:40

@Janinka1983 calma je dobrá věc, ale pořád je to lahev a ta technika sání je prostě úplně jiná, než z prsa. Mrkni na www.kojeni.net, třeba tam najdeš nějakou radu, je tam celá databáze otázek. Jsou tam i fotky poloh atd. Uvidíš jak vám to půjde, třeba už si malá tu techniku zkazila a opravit už to prostě nepůjde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.3.13 10:44

@Janinka1983 a když začne plakat, zkus jí dát do pusinky čistej prst (malíček, mělo by jí to uklidnit. Vyzkoušeno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
9.3.13 10:44

@petrul To snad ne :-(. Ty stránky mám projetý skrz na skrz, ale nic co by mi pomohlo jsem tam nenašla. Nezbývá mi než bojovat dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.3.13 10:49
@Janinka1983 píše:
@petrul To snad ne :-(. Ty stránky mám projetý skrz na skrz, ale nic co by mi pomohlo jsem tam nenašla. Nezbývá mi než bojovat dál…

já tě nechtěla strašit :hug: Ale je pravda, že u nás to kojení nikdy nebylo ideální, prostě se to nenaučila. Sice se najedla, nebolelo to, ale jak byla špatně přisátá, tak různě usrkávala vzduch a pak blila :roll:
Držím palce, ať se to srovná :kytka: Hlavně se tím nenervuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
9.3.13 11:05

@Janinka1983
Nic se neboj, já bojovala s 2měsíční a bojkotem kojení, nakonec to skončilo na odsávačce a normální Aventce, protože Calmu vyplivla a bylo hotovo. Pokud sát umí, tak se jen tak neodnaučí. Neodnaučila se ani moje. Vždy jsem před odsávačkou nabídla prs, časem ho začala zase preferovat před lahví a pak se zase normálně plně kojilo… s flaškou střídáno asi 3 týdny, pak už láhev nepotřebovala. No a zkus ji zklidnit dudlíkem, u nás to na řev pomáhalo, podudala a zase se kojila dál. Jinak byl to hnusný měsíc ale přežila jsem a kojení se zachránilo.
Počti si na téma bojkot kojení, trochu mi ten Tvůj popis toto připomíná. Poradkyně si s tím nevěděly rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.3.13 11:23

Pokud je to v noci lepší, co ji zkusit kojit přes den taky v polospánku? Já teda doma kojím převážně v leže, takže bych asi dítě nějak uspala v posteli a až by spalo, tak bych si k němu lehla a zkusila nacpat prso ve spánku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.3.13 11:49

@Janinka1983 ahojky, bohužel calma sice podle reklamy je pro kojené děti, ale udělá paseku ještě větší než flaška normální. Totéž dudlík, problém není v přisátí - ale v práci pusinky při kojení, z flašky je zvyklá dát jazyk nahoru a sát pod tlakem, jenže na prso potřebuje jazyk dolů a jazykem dělat takové vlny, při kterých si vytlačuje MM - tomu se kvůli dudlíku a flašce odnaučila. Nic neni ztraceno, chce to jen opravdu flašku co nejdřiv zavrhnout, samozřejmě i dudlík, dokrmit stříkačkou - to netrvá déle - 80 ml = 4 stříkačky - ale lepší je stříkačkou krmit u prsu - jakmile se začíná kroutit tak přistříknout. Pomůže to, aby ještě zůstala přisátá. Hlavičku dej lehce do záklonu - aby líp dala bradičku a chytla víc prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
9.3.13 12:23

Holky, moc děkuji za všechny rady, vyzkouším. Teď poslední kojení bylo celkem v pohodě, bez řevu a pila cca 10 minut z každého prsu. Jakmile pustila, zkusila jsem ještě přiložit, ale když nechtěla, nenutila jsem jí. Nevím, kolik vypila, tentokrát jsem jí před kojením nevážila, akorát mě to pak stresuje, že vypila málo. Rozhodla jsem se, že jí nechám, ať si vezme kolik chce a ať si řekne, až bude chtít znovu papat, klidně po hodině. Takže lahvičku dávat nebudu a uvidím. Snad mi nezačne zase hubnout a opravdu si vezme z prsu to, co bude potřebovat. Jinak teda z levého prsu kojím v poloze tanečníka a z právého fotbalistu a byla spokojená. Kéž by jí to vydrželo… Blbý je, že jsem před každým kojením mírně vystresovaná v obavě, co bude zase následovat, snad se toho stresu brzy zbavím, abych to nepřenášela na malou. @Lightsunn To jsi mě povzbudila, že jsi taky bojovala a kojení se ti podařilo zachránit, snad se to povede i mně, dělám pro to maximum!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
9.3.13 12:37

@Janinka1983
je to tak. Stresování je zhouba. Já se strašně uklidnila, když malá flašku klidně přijala… že budu holt odsávat a krmit lahví. A vida, dala jsem se do pohody a hned i malá… Úplná úprava nepřišla hned, ale obrovské zlepšení ano. nenuť, to je základ. Nabídni, když ne, tak odstříkni do láhve. Co chceš taky jinak dělat, že. Když to nepůjde z prsu, tak to půjde z láhve, hlady ji nenecháš.
A vážení kojení, no, nestresuj se tím. Pokud čurá, má žlutou (ne hnědou) stolici, tak má dost.
Ale rozumím Ti, ten jekot mě drásal… 2měsíční má kníkat blahem, že cítí prs, ne ječet jakoby mu tam člověk pouštěl kyselinu…
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
9.3.13 12:42

@Lightsunn Moc děkuji za povzbuzení!!! Láhev jí dám, jen pokud si z prsu nevezme nic a začne hned ječet jak pavián. Pokud se přisaje a bude pít aspoň těch 20 minut, budu předpokládat, že si vzala to, co potřebovala. V mražáku mám zásobu MM, takže jí mám z čeho dokrmit, kdyby náhodou. Ale moc si přeju a doufám, že to zvládneme. Snad se dokážu dát do pohody natolik, že bude v pohodě a v klídku i malá a bude, jak píšeš, u prsu kníkat blahem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.3.13 13:28

@Janinka1983 ke kojení si dej kafíčko, nebo čaj, ber to jako relaxaci, ne na sílu, pak to z Tebe cítí. Zpočátku bez flašky bude mor, budeš kojit asi častěji, ale to nevadí, odpočineš si u koja :-). Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová