Jak opravit techniku kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6094
10.3.13 12:53

@ladule1 No já kojím 7× denně a laktační mi řekla, že na jednu dávku by tedy měla vypít minimálně 100 ml, tak se o to snažím, proto dokrmuju do stovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
10.3.13 12:55

@Janinka1983 jestli si držíš u kojení prs, zkus si uvolnit tu ruku - prs zajistit třeba plenkou. A tou volnou rukou nasaj z hníčku mateřinu na dokrm a dej stříkačku k prsu - jak je přisátá maličká. Ale jinak po 85 ml bych rozhodně nedokrmovala, můj syn bude mít dva měsíce v úterý, ale toliko nevypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
10.3.13 12:56

@Janinka1983 jsem taky laktační a do stovky bych nedokrmovala, spíše bych kojila častěji, jak chce prcek. Pokud váha nestagnuje, nebo nepadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
10.3.13 12:57

@ladule1 to je bohužel to - v porodnici než by si pohrály s miminkem, dají klobouček a hotovo. Není to optimální a málokdo to zvládne tak krásně jako Ty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
10.3.13 13:00

@Janinka1983
No, uvidíš co ti poradí holky, ale já do ted kojím 8× denně, i po 1,5 hodině a malá vypije třeba 120,ale i 35 ml.
Na tak malé mimčo se mi to zdá málo dávek, ale velké množství. Třeba prostě nechce a má dost.Zkus to nechat na ní jak si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
10.3.13 13:01
@Lili5 píše:
@Janinka1983 jsem taky laktační a do stovky bych nedokrmovala, spíše bych kojila častěji, jak chce prcek. Pokud váha nestagnuje, nebo nepadá…

to si právě myslím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
10.3.13 13:02
@Lili5 píše:
@ladule1 to je bohužel to - v porodnici než by si pohrály s miminkem, dají klobouček a hotovo. Není to optimální a málokdo to zvládne tak krásně jako Ty!

Jéééé, tak ještěže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.3.13 13:55

Tak já nevím, každý říká něco jiného… Malá mi od narození pije po cca 2 a půl až třech hodinách, kolikrát jí po těch třech musím budit, aby se napapala. V noci je schopná mi spát 7 hodin, takže jí taky budím. Váha jí stagnuje už 3 dny, bohužel :( A to i když jí dokrmuju, tak fakt už nevím :,( Poslední kojení KATASTROFA!!! Vzala si 35 a řev a řev, k prsu už jsem jí nedostala. Nemůžu jí dokrmovat stříkačkou u prsu, protože jakmile začne ječet a vzpouzet se, už jí k prsu nedostanu, nevezme si ho, strašně mě škrábe, čapne mě za prso nebo kůži, pořádně zmáčkne a drtí, zarývá mi tam nehty, vypadám, jako bych se porvala s tygrem :roll: A u toho samozřejmě řve jako bych jí vraždila. Dám jí dudlík a jakmile jí zvednu od prsu, je klid. Tak jí chovám, houpu, ona se uklidní, začne klimbat, tak jí nenápadně dám zase k prsu, pomalinku, ale jakmile zjistí o co mi jde, spustí okamžitě zase řev a pere se se mnou o sto šest. Tak jsem dala 20 ml ze stříkačky, ona se uklidnila a zkusila jsem znova prso, ale opět řev. Nevím proč to dělá :( Chytne se jen na začátku, někdy pije krásně z obou prsů, ale někdy je to takovej boj. Tak ty kloboučky nemám zkoušet?? Možná je lepší kojit s kloboučkama než nekojit vůbec, ne?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
10.3.13 15:40

Já si tedy myslím, že je lepší kojit s kloboučkama než vůbec.
Ale zase abys něco nezkazila, jak píše Lili.
Mně se opravdu zdají ty pauzy dlouhé, zvlášt tedy ta noční.
A po té co vypila 35,bylo nutné ještě dodávat? Tak co ji nechat a dát dříve prso.
Já bych ti tak ráda poradila, vím jak je těžké, když se kojení nedaří nebo mimčo nepřibírá.
Terezka taky nepřibírala a usínala a v noci spala celou noc. Takže jsem ji, po doporučení dětské, začala přikládat častěji a v noci nenechala spát déle jak 5 hodin.
Před kojením malou přebal, tím ji vzbudíš, ale to asi děláš, vid?
A v noci se třeba přisaje i spící, alespon Terka to tak dělá.
Lili, nenapadá tě ještě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.3.13 15:48

@ladule1 Jojo, před každým kojením přebaluju. Když vypila těch 35, tak pak řvala, tudíž asi měla hlad, protože když jsem jí dokrmila, tak byla v klidu a vysílením z toho řevu usnula. V noci jí budím max po těch pěti hodinách. Pokud jí přiložím rozespalou, tak se sice přisaje, ale netahá, usne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
10.3.13 16:06

Ach jo, já fakt nevím.
A když jsi po vypití 35 znovu nabídla prso a nechtěla, nabídla jsi to samé nebo druhé. Dcera ted totiž dělala něco podobného pár dní.
@Lili5 by mě tvůj názor, prosím.
Kojila jsem chvíli a Terka začala hrozně plakat a vztekat se, tak jsem jí dala druhé prso a po chvíli sání to samé. tak jsem třeba na jedno kojení vystřídala prsa třeba 5×.
Napadlo mě, že třeba chce jen to přední mléko, že má jen žízen.
Nemůže tam být třeba problém u @Janinka1983?
A ještě k tomu mraženému mléku. Od 4.měsíce chodím na jedno odpoledne do práce, tak jsem si střádala do mrazáku a dcera ho pak nechtěla. Nebyla problém flaška, ale chut rozmrazeného mléka. Má divnou pachut. takže jsem musela 2 l mléka vylít. Dočetla jsem se, že se může pasterizovat, tak to dělám a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
10.3.13 16:12

@Janinka1983 ahoj, já mám třítýdenního chlapečka (narodil se 36tt, 2,7kg) a taky bojuju- asi nejlepší rada bude: vyprdni se na dva dny na vážení, flašku atd a dej na svůj instinkt- lež a spi s malym, buď v klidu a nestresuj se. já jsem měla už druhej náběh na zánět (nebo co to bylo- 40 horečky)- malej mi špatně saje, zezačátku pořád dával jazýček nahoru, šílený… do toho mám ještě druhýho ročního, takže pořád bulim, že se nemůžu tolik věnovat jemu. zatím kojím převážně s kloboučky- měla jsem od něj úplně rozkousané bradavky do krve, on nedokáže vzít celou bradavku do pusy- s prvnim jsem takovej problém vůbec neměla, taky před každým kojením řval, hlavně v noci, i když byl rozespalej a budil všechny okolo- trvalo mi třeba čtvrt hodiny, než se přisál a to už byl tak unavenej, že usnul. kojení mě bolelo jako čert (a to jsem se na něj tolik těšila)- tak jsem koupila ty kloboučky a teď je máme skoro týden, uvidím, jak to půjde dál… to kojení nezáleží jenom na mámě, ale hlavně na dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
10.3.13 19:06

@Janinka1983 ona má v tom opravdu chudina chaos - dudlík, flaška, prso - teče, neteče, neví už co čekat :-(. Nezkoušela jsi už ji nechat aby si řekla o kojení sama? Ikdyž to trvá déle než 3 hodiny - váhu máš, kontrolovat můžeš - já bych to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
10.3.13 19:08

@ladule1 podle posledních výzkumů to vypadá že přední a zadní není - ale tučnost se mění spíše během dne než během kojení. Takže to bych neřešila. Neměla malá dudlík? že by byla trošku zmatená? A když je přechodová fáze - kdy mléko na chvíli neteče tak intenzivně, se mohla vztekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
10.3.13 19:21

@Lili5
Hm, to je zajímavé. Děkuji.
Ne ne, dudlík nemá.
@Janinka1983
pevné nervy, snad se to zlepší a budeš si kojení užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová