Jak opravit techniku kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6094
10.3.13 19:57

@Lili5 Takže jí nemám budit??? On je výsledek ale stejnej, ať pije po dvou nebo po šesti hodinách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.3.13 20:55

Holky, tak teď poslední kojení paráda, malá se krásně přisála a vydržela pěkně tahat 10 minut z každého prsu. :dance: Sice u toho chvílema pospávala, ale to nevadí, hlavně, že neřvala. Vytáhla kolem devadesáti, uložila jsem jí a už krásně spinká. Takhle kdyby vypadalo každý kojení, tak budu kojit klidně co hodinu, hlavně, aby byla Sophinka spokojená a byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33508
10.3.13 21:29

@Janinka1983
moc bych ti to přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.3.13 21:58

@ladule1 Jsi hodná, děkuji :hug: Ale obavy mám, jako před každým kojením… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
10.3.13 22:59

Ahoj, ja jsem mela taky problemy s kojenim - syn blbe sal (ted ma 3 mesice) a za prvni mesic skoro nepribral. Vedela jsem, ze blbe saje, ale nevedela, jak to opravit.. Kdyz mel 5 tydnu, laktacni poradkyne mi poradila a ted uz saje dobre. Takze co nam zabralo - i kdyz nadalku to jde blbe vysvetlit - u klasicke polohy - kolebka - mimi polozit horizontalne - v jedne linii (ja ho mela pred tim hlava nahore u prsa, nohy niz), tak ten trup a nohy, aby byly v jedne linii, zvednout je (aspon ze zacatku, nez se to upravi) a co bylo nejlepsi - bradavkou jakoby „bouchat“ DO NOSU - prestav si, ze by ti nekdo daval jidlo k nosu - taky se trochu zaklonis a otevres pusu vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
11.3.13 08:11

@AdaAda Děkuji za radu, vyzkouším :palec: Tu horizontální polohu už dělám, taky jsem dřív kojila tak, že měla hlavičku výš a ještě měla k prsu natočenou víc hlavičku oproti zbytku těla, tak třeba i tohle pomůže.
Jinak kojení o půl jedné v noci a v 5 ráno celkem pohoda, vždycky jsem jí dala k prsu rozespalou a přebalovala až potom a po přebalení přiložila ještě znovu. O půl jedné vypila 110 a v pět vypila 100, takže jsem spokojená :dance: Teď ještě spinká a budit jí nebudu, počkám, až se vzbudí sama. Jo a myslím, že jí u kojení trápí bříško, vždycky se po cca deseti minutách začne kroutit jak žížala a prdí a často se i strašně posrajdí, že to má kolikrát i mimo plínku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
11.3.13 09:09

Tak teď ráno Sophinka vypila z jednoho prsu 80 a druhé už nechtěla, byla spokojená, tak jsem jí nechala a počkám, až si řekne a pak jí dám to druhé prso, které mám docela plné, ale odsávat nebudu, kdyby chtěla třeba za hodinu. Za včerejšek přibrala na váze 20 gramů, to je super, hlavně, že už nestagnuje nebo nehubne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33508
11.3.13 11:41

@Janinka1983
No sláva, to zní dobře :palec:
Je to tedy žroutík, vypije víc než moje pětiměsíční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
11.3.13 11:46

@ladule1 Fakt??? A prospívá ti malá dobře? Jak často kojíš? O půl 11 mi malá vypila jen 40, tak jse jí zas nechala, k prsu už nechtěla a je v klidu. Píšu si, kolik vypije a jsem zvědavá, kolik to bude za 24 hodin. Počítala jsem, že by měla vypít cca 800 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
11.3.13 11:49

Tak super! A celkove - kolik pribrala od narozeni? Ono ta technika se zlepsi, i kdyz ne ze dne na den.. U nas to trvalo tak 10 dnu. Kdyz spocitas, ze ma vypit 150ml-180ml krat vaha. Tak kdyz ma dcerka - nevim - dejme tomu, ze ma 4,7kg. Tak by mela vypit aspon 700ml za den a to da, ne? Zkus po kojeni chvilinku nosit na tygrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
11.3.13 11:50

Aha, ted jsi to psala, tak nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33508
11.3.13 12:25

@Janinka1983
Kolik malá váží, že má vypít tolik?
Terezka začala přibírat až tak kolem 2,5 měsíce, když jsem uklidila váhu do skříně a řekla jsem si, že na nějaký měření kašlu. Předtím jsem vážila pořád a v době kdy měla vypít 400 za den, vypila je 320 a já se hroutila. Přibírala tak 100 g za týden. Pak dokonce jen 270g za 3 týdny.
Ale pak se to otočilo a přibrala kilo za měsíc.
Je tedy drobná, má 6200 a 61 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
11.3.13 12:49

Sophinka teď váží 4880 gramů, takže za 2 měsíce života přibrala 1130 gramů, nevím, jestli je to dost :think: Teď podle váhy vypila 65, ale pila jen asi 4 minuty a pak řev, tak mi přijde divný, že by za takovou chvilku vypila tolik 8o Každopádně prso už nechce, jen jí dám do kojící polohy, tak řve jak tur, zas mě pěkně podrápala :cert: Ale jsem v klidu, doufám, že kdyby měla hlad, tak si vytáhne víc :nevim: No, zítra jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi řekne Dr. Jo, Sophinka teď měří 59 cm, ale měřila jsem doma krejčovským metrem, tak je to tak od oka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
11.3.13 13:08

A kolik zhubla prvni dny? Kdyby 300 g, mozna i vic? Tak 3,75 - 0,30 = 3, 45 a ted ma 4,88, to pribrala 1,43 za 7 tydnu (prvni tyden dejme tomu ze zhubla)…
1,43 za 7 tydnu je OK - si myslim. Minimalni prirustek rikaji, ze ma byt 150g za tyden. Tak tzn. za 7 tydnu 1kg minimalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
11.3.13 13:11

@AdaAda Po propuštění z porodnice měla 3610 gramů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová