Jak označit oblečení - školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31216
19.8.21 08:11

U nas podepsani tvrde vyzaduji. Pro prvni dve deti jsem koupila bilou nazehlovaci zaplatu a prizehlila nekam vzdy kousek se jmenem, nejlepe se mi osvedcila propiska nebo fixa na textil. No nejmladsi holka zdedila dost veci po starsich a popisky tam porad jsou, tak hraju na to, ze vedi, jak se jmenuji jeji sourozenci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.21 08:12
@Pavli 29 píše:
Máme razítko se jménem a značkou kterou ve školce má, takže i dcerka ví, že je to její, když vidí srdíčko

Ti dítě opravdu před oblékáním kontroluje, co tam má za razítko? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.21 08:13

@Hobitka Jako že každý kus oblečení učitelka každý den překontroluje? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
19.8.21 08:17

Mame male nalepky se jmenem. Drzi v pohode uz osmy mesic a to to obleceni peru neustale dokola :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31216
19.8.21 08:20
@Svistice píše:
@Hobitka Jako že každý kus oblečení učitelka každý den překontroluje? 8o

To uplne ne, ale kdyz najdou nepodepsany kus, jsou ti ho schopni omlatit o hlavu :mrgreen:. No, jak prvnackovi, protoze v predpisech je, ze vsechno musi byt podepsane. JInak bych to taky nedelala, moje deti si vzdy vse poznaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.21 08:42

@Hobitka To by mi udělaly jednou. Já beru na vědomí, že nepodepsané i podepsané) kusy doručené do školky/školyuž nemusím nikdy vidět a toto riziko přijímám. :mrgreen: U nás kusy, ke kterým se nepodařilo dopátrat majitele bezprostředně po nálezu končí v bedně vedle vchodu.
Rodič má možnost kdykoliv prohrabat a vzít si svoje.
I tak je koncem školního roku bedna vždy plná tepláků, rukavic, čepic a překvapivě i botiček.
Takže se to nabídne případně nějaké sociálně slabší mamince, jestli z toho něco nechce, a pak to jde na hadry/do popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
19.8.21 08:44
@Svistice píše:
@Hobitka Jako že každý kus oblečení učitelka každý den překontroluje? 8o
:mrgreen: taky slo nejake vyzadovani mimo me, mely podepsane boty a veci z lidlu, neb tech tam bylo nekolik szejnych, jinak nic. Leda by to ta ucitelka podepsala :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.8.21 08:54

@j.a.n.i1 Nám i jednou podepsala paní učitelka. :lol:
Holka dohasila ze školky, že Eliška má úplně stejnou mikinu (mikina zůstala ve školce). Tak ji povídám, že zítra vezmeme do školky lihovku a v šatně to rovou podepíšeme.
„Mami, to nemusíš, paní učitelka už nám tam něco oběma napsala na cedulku“. :palec:
Jen teda nevím, jestli tu druhou maminku třeba necáklo, že mikina za 180 Kč z Lidlu je znehodnocena podpisem pro další prodej. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.8.21 09:03

Můžete nechat udělat nažehlovačky s nějakým obrázkem, který si určitě pozná nebo se dělají, mám pocit, takové nálepky přímo se jménem dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27939
19.8.21 09:05

Ja som si kúpila razítko, nálepky i nazehľovačky keď malý nastúpil do škôlky. Všetko som na začiatku označila a bolo to zbytočné. Malý si veci poznal, odkladal na svoje miesto. Tak označujem už len to čo v škôlke ostáva, papučky, pyžamko, veci na prezlečenie. Jediné čo sa stratilo bolo označené pyžamko pri sťahovaní triedy. Za mňa najlepšia bola pečiatka, na spodný rub trička, alebo štítok, vydrží dlho pranie. Veci ďalej nepredávam, buď darujem alebo vyhodím. Veci na prvý mesiac by som určite označila, dieťa si nemusí poznať svoje, alebo bude mať viac detí rovnaké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27939
19.8.21 09:06

A pečiatky i nazehľovačky sme dali urobiť meno a obrázok autíčka. Takže vedel že je to jeho podľa obrázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31216
19.8.21 09:37

@Svistice To jsou uci takova stara skola, pred duchodem. Ale fakt nekolikrat na me naklusaly do satny - „nemate podepsane pyzamko“, „chybi vam podpis na botickach“. No, tak ja to nepodepisuji kvuli sobe (vzhledem k tomu, ze 60% hadru od nekoho dostanu zadarmo) ani kvuli detem (poznaj si vsechno samy) ale pro dusevni pohodu p.uc. :mrgreen: Kvuli takove prkotine se s nima nehodlam dohadovat, kdyz jinak se mi v MS staraji o deti dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
19.8.21 09:43

Máme razítko se jménem i nálepky, ale souhlasím, že je to vcelku zbytečné :mrgreen: Alespoň u nás. Nikdo se na to asi ani nedíval. Kolikrát jsem dohledávala podepsané pyžamko z hromádky u učitelky nebo vybírala pak z hromádky zapomenutých věcí na konci školního roku… Nebo když nám v podepsaných botách odešlo jiné dítě a nechalo tam své o dvě/tři velikosti menší.. Naopak už dávám oblečení, kterého mi líto není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36171
19.8.21 10:03

Ja jsem objednala razítko, spíš kvůli dceri ona je na to psycho a jak nemá něco orazitkovany tak si to do školky nechce vzít :roll: Ale nejsem s tím vůbec spokojená. Uz jsem ho i reklamovala protože asi po 100 otiscich přestalo fungovat a ani doplnění barvy nepomohlo. Poslali náhradní tak snad už bude vse ok, zatím funguje. Co jsem tam četla recenze na FB tak si na to stěžovalo hodně maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.21 19:32

Napsala jsem na cedulky první písmeno našeho příjmení, je velmi neobvyklé (něco jako Q). Lihovkou Párkrát jsem něco našeho lovila ve ztrátách a nálezech, neztratilo se nikdy nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin