Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:??? Ty jo tak to by byl pro mě důvod nebýt jeho manželka… dovedeš si představit třeba situaci, že by nějakou podobnou operaci potřebovala vaše dcera a on by ji to na základě své víry neumožnil? Najdi si tatínka s dítětem ve vlastní péči a s tímhle pánem se rozluč…
@ka2ka manžel je silné věřící, a on i jeho rodinná s žádnými operacemi nesouhlasí.
Nepořizuj si s ním ani kytku v květináči, jestli už ji máte, tak mu ji galantně nech a zdrhej!!!
@vokishka píše:
@ludmilaadamkova vidím to na svědky
taky mě to napadlo… fuj tabjl
EDIT: no jo, už jsem dočetla. No s Jehovistou bych nechtěla mít dítě, možná je Jehova na tvé straně a říká ti „zdrhej k ateistovi“ ![]()
Příspěvek upraven 24.07.20 v 20:07
@Anonymní píše:
@warita ano
Proč by vadila operace? Měla jsem za to, že jim vadí transfuze
…
Cože ![]()
Odesla bych
To, že pravděpodobně nebudeš mít tedy děti, je jedna věc (a děti jsou víc než jakejkoli chlap), ale to se nebojíš, že se ti přihodí třeba… slepák? Komplikovaná fraktura? Žlučový kameny? Není třeba hned vidět transplantaci srdce, ale tohle jsou úplně běžné věci…
Nebo, kdybys otěhotněla, tak asi, kolik, dvacet procent těhotenství končí císařem. Pokud on to nedovolí, máš dvacetiprocentni (nebo asi trochu menší) šanci, že pri porodu zemře dítě, ty, nebo oba, nebo se dítě přidusí.
S tímhle si dítě fakt neporizuj ![]()
„České lékaře už roky děsí spojení - krevní transfúze a svědkové Jehovovi. Jehovisté totiž odmítají krev cizího člověka. Lékaři v Jihlavě ale dnes představili přístroj, který víru a lékařství dokáže skloubit. Pacientovi během operace vrací do oběhu jeho vlastní krev.“
Zdroj irozhlas.cz ![]()
@Pidulka1991 no, myslim si, ze u operace nekdy potrebujes transfuzi.
@Halibar jasně, že jo.. Jen si nemyslím že to bude kvůli průchodnost vejcovodu,, když není potřeba ani u sekce… Jinak po těžkým spontánním porodu je občas transfuze potřeba.. Takže by se pro jistotu neměli ani mnozit ![]()
@Pidulka1991 jj stačí projet google, kolik matek zemřelo u porodu jen kvůli víře. Na youtube má Michal Šopor rozhovor s mladým klukem, který od Svědků odešel a kolikrát jsem čuměla na to, co o nich říkal. Opravdová sekta.
@Anonymní píše:
S touto diagnózou mám 2 děti spontánně počate.. Tedy jeden odstraněn, druhý neprůchodny.
I kdyby to neslo otěhotnět spontánně, delohu máš - cestou Ivf?
jak se tomu vajíčku podařilo, prodrat se skrze neprůchodný vejcovod? Nebo jsi byla před tím na operaci? Každopádně gratuluji ![]()
@Platanka píše:
Cože![]()
Odesla bych
To, že pravděpodobně nebudeš mít tedy děti, je jedna věc (a děti jsou víc než jakejkoli chlap), ale to se nebojíš, že se ti přihodí třeba… slepák? Komplikovaná fraktura? Žlučový kameny? Není třeba hned vidět transplantaci srdce, ale tohle jsou úplně běžné věci…
Nebo, kdybys otěhotněla, tak asi, kolik, dvacet procent těhotenství končí císařem. Pokud on to nedovolí, máš dvacetiprocentni (nebo asi trochu menší) šanci, že pri porodu zemře dítě, ty, nebo oba, nebo se dítě přidusí.
S tímhle si dítě fakt neporizuj
Asi tak, zit s chlap u ktereho bych mohla ja nebo dite umrit na slepak..ani omylem..
@pe-terka tak asi stejně jako u mě neprůchodný třeba na 95 procent prostě se nějak záhadné dostalo. ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@pe-terka tak asi stejně jako u mě neprůchodný třeba na 95 procent prostě se nějak záhadné dostalo.
já nic nezpochybnuju. Prostě mě to zajímá…