Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych si koupit orchidej jen nevím jak správně o ni pečovat aby mi,,nechcípla,, Většina lidí říká, že je orchidej náročná, nesmí zůstat suchá a vždycky po zalití se musí přebytečná voda vylít. Na internetu se zase píše, že je to jedna z pokojových rostlin která náročná není
Známí kteří ji měli tak jim taky dlouho nevydržela. Jak se o ni staráte vy?
Nijak. Zaleju jí když si NÁHODOU vzpomenu. Ještě mi žádná nechcípla ![]()
Dostala jsem ji a nedávno mi chcípla, za oknem u sousedů jim krásně rostou. Nevím jak se o ně starat. Mně chcípne snad všechno
![]()
Přesně jak píšou, čím míň se staráš tím lépe kvete. Jednou za 10 dní je ponořím do vody nechám 10 min a pak je nechám odkapat a šup do květináče. Jen je důležité najít správné okno. Dlouho mi nekvetly až jsem je přemístila na východní parapet a teď kvetou pořád dokola. Občas píchnu hnojivo v tyčince do květináče. Víc se nestarám-Když odkvete tak ten šlahoun odstřihnu nad 2 kolínkem
@Jůlinka T. Ty jo to si můžem podat ruce. Já měla jednu orchidej a ta zdechla…pak jsem si všimla že má sousedka za oknem a celé léto jí nádherně kvetly, v půli léta jsem koupila novou a po týdnu sem ležela večer u telky a vidím jak jí opadly všechny tři květy najednou. Mě tady chcípá taky všechno.
I pitomá bazalka ![]()
1× týdně napustím celý květník vodou, postavím ji do té vody a pár hodin nechám nasávat. Pak se voda slije. Teď jsem poprvé přihnojovala, protože nasadila nové stonky na poupátka. Minule to totiž pro ní byl takový záhul, že poupata opadala dřív, než stačila vykvést. Jo a chce vlhčí vzduch, v paneláku u ústředního topení se jí moc dařit nebude
Nestarám se nijak, občas zaleju, a mám je na okně. Kvetou nádherně.
Mě vždycky chcípnou, prostě oschnou a zalívám 1× týdně a po chvíli vodu vylévám…každý rok si kupuju orchidej a dopadne to stejně ![]()
Ja taky polívam raz za 14dní, a myslela sem si že chcípla protože vyschla ale dnes ráno sem vstala mam tam krásne puky a už i kvítek
![]()
Orchideje nepotrebuju hodne polívat, a v okne jí mat, hodne svetla, ![]()
Orchideím zdar
![]()
Nestaram se skoro vubec, zaleji kdyz si vzpomenu, mivala jsem je v podkrovnim byte na stresnich oknech a porad kvetly.. ted mame prizemi, tmave a kvetou zase vsehcny a porad.. jsou na dve svetove strany.. nehnojim skoro vubec..
Orchidej je nenáročná, zalévám, když si vzpomenu a jednou za čas používám hnojící tyčinky.
Já i moje mamka orchideje několik let pěstujeme a ještě se nám nestalo aby nám některá z nich chcípla..stačí opravu 1× týdně zalít - já to dělám tak, že vytáhnu obal z květínáčku a tak půl minuty nechám pod kohoutkem s vlažnou vodou, poté okapu a vrátím do květináče). Nijak nehnojím ani nepřesazuju. Dle odrůdy orchideje, když některý ze stonků usychá, tak po celkovém uschnutí stonku jej odstřihnu. Někdy zapomenu a nezaleju ani dva týdny
Opravdu, nejméně náročná květina ![]()
Zapomněla jsem dodat, že musí být na VELMI světlém místě, nejlépe na okně, kde je dostatek světla.
Moc děkuju za rady
půjdu do ní a jestli mi chcípne tak pak koupím umělou