Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Monchichik nee??aha takze muj syn je 6.9 talze je o mesic starsi.bude mit 5 mesicu ,takze pani mimco zavina 4ty ![]()
@ludmilaadamkova
Je stejný den máte dceru narozenou?
to je hezké.
my taky zkusíme příkrm zítra
@Kaci89 píše:
@Monchichik nee??aha takze muj syn je 6.9 talze je o mesic starsi.bude mit 5 mesicu ,takze pani mimco zavina 4ty
Tvuj syn bude mit 6.2.ukonceny paty mesic. Nasledny den zacne sesty. Takze pani mimco konci ctvrty, nezacina.
Příspěvek upraven 02.02.19 v 13:00
@Kaci89 ne, končí 4. měsíc, stejně jako vas bude koncit 5. mesic..
zakladatelcino dite zitra začíná 5. měsíc, vas syn zacne 6. měsíc..
@Yorkmut tak ja jsem z toho jelen
i dr mi rikala ,ze uz mu mam davat prikrm,ze bude mit pristi tyden ukonceny 4ty
Jasně že dneska má 4 měsíce a zítra začíná 5 měsíc… ať mu chutná ![]()
@Čekatelka93 píše:
Děkuji holky 😊takže ukončení 4 měsíc. Příbuzný by mě úplně zblbli 😁 když mi tvrdili že začíná 4 měsíc
jak může začínat 4. měsíc, když je na světě celé 4 měsíce už? To by jako slavil rok v 11 měsících?
@Kaci89 tak to spočítala taky blbě
přece mu nemůžeš vyškrtnout září , vždyť se narodil hned na začátku ![]()
@Kaci89 píše:
@Yorkmut tak ja jsem z toho jeleni dr mi rikala ,ze uz mu mam davat prikrm,ze bude mit pristi tyden ukonceny 4ty
to určitě neříkala. Blbě jsi si to v hlavě přebrala. jestliže se narodil 6.9. tak prostě 6.10. ukončil první měsíc. Když se tě někdo zeptal, jak je starý, říkala jsi týden, dva týdny, tři týdny, je mu měsíc, jsou mu dva měsíce, jsou mu tři měsíce…nic jako nultý měsíc neexistuje. Takže 6.10. mu byl měsíc, 6.11. dva měsíce, 6.12. 3měsíce, 6.1. 4 měsíce, 6.2 mu bude 5 měsíců. A narozeniny bude mít až mu bude 12měsíců.
@Kaci89
ale to hodně lidí motá stejně tak že je někdo schopný tvrdit že ten kdo se narodil v roce 2008 je mladší jak ten co se narodil 2009
![]()
I touto problematikou se zabývá zákon, konkrétně Občanský zákoník v části počítání času § 605 - § 608. Cituji: " § 605 (2) Konec lhůty nebo doby určené podle týdnů, měsíců nebo let připadá na den, který se pojmenováním nebo číslem shoduje se dnem, na který připadá skutečnost, od níž se lhůta nebo doba počítá. Není-li takový den v posledním měsíci, připadne konec lhůty nebo doby na poslední den měsíce."
Tedy v našem případu se dnešní den (2.) číslem shoduje s datem narození, dítě tedy dovršilo 4 měsíce a počítá se to od půlnoci bez ohledu na čas narození.
A to dítě je na světě 123 dní - tak to je kolik měsíců?
@Kaci89 tvému synovi bude 6. února 5 měsíců /celých/ takže jejímu dítěti jsou 4 celé měsíce, máš to tady někde i rozepsané podle těch měsíců
6.9. se narodil
6.10. je mu měsíc, 6.11. jsou mu dva měsíce, 6.12. jsou mu 3 měsíce, 6.1. jsou mu 4 měsíce, 6.2. je mu 5 měsíců
zakladatelky je o měsíc mladší, tudíž jsou mu celé čtyři měsíce
Pocita se to stejne jako u stoleti..
Proste kdyz melo mimco 3 tydny, nerikalo se ze mate nulty mesic ale prvni mesic.
Dneska je to presne 4 mesice co se mimco narodilo a zacinate paty mesic. Gratuluji moje Gabi se narodila v uplne ten samy den. S prikrmama budem zacinat zitra.