Jak postupovat při nahlášení na OSPOD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6459
12.7.20 10:35

Já když jsem slyšela, že sousedka řve na děti (zabiju tě a podobné hlášky), volala jsem rovnou policajty. Maminka měla problém s chlastem a byla zrovna opilá, starší holka se starala o malého chlapečka, ale bohužel podobným stylem, jako maminka. Takže bych na nic nečekala, oni policajti sami dají podnět sociálce, ostatně i tak tam můžeš pak zajít. Já chápu, že některý mimimka jsou k neuklidnění a že je to o nervy, hlavně při spánkové deprivaci, ale ani tak prostě nejde se chovat popsaným způsobem k dětem. K tomu tam pravděpodobně dochází i k týrání zvířat. Takže volala bych, žádné přemýšlení, jestli náhodou maminka není přetažená a nezhroutí se z toho.

Jinak na patře pod námi syn mlátil mámu, nechával ji prý i spát na chodbě, řval po ní, a opravdu nebylo nic slyšet, netušila jsem to. Ale někteří sousedi to věděli, protože se tohle info rozneslo po baráku, když vyskočila z okna. Ale to byli dospělí lidi, ti musejí chtít si nechat pomoct. Jak jde o děti nebo zvířata, zkrátka někoho, kdo se sám neubrání, nečekala bych na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31423
12.7.20 10:41
@Anonymní píše:
Tak sama mám doma malé miminko a nemůžu poslouchat, ten pláč, když vím jak,,jednoduché" je mít spokojené miminko, stačí mu pouze naslouchat… A navíc ty děti se budou mít lépe někde jinde, než u mámy, která absolutně nejeví zájem…

Mam tri deti. Jedno bylo spokojene, jedno normalni a jedno rvalo i 17 hodin denne :think:. Pokud mas jistotu, ze se tam deje i neco jineho nez plac, tak v poradku, ale jenom kvuli placi mi prijde prosetreni prehnane. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.7.22 23:08

Chci se zeptat. Jak řešit to že je dítě zanedbané jak ve výchově tak i v jídle? Třeba že dítě musí furt jen pomáhat, je citově vydírané, řve se po něm a pak po měn třeba chtějí jeho našetřené peníze. Dítě nesmí chodit ven a když už chce tak furt nadávají. Otec hraje a nadává na to dítě a viní ho za to že mu nejede wifi ☹️️ Říká že má odevzdat telefon i když nic to dítě neudělalo. Doma nemají skoro nic a rodiče dávají peníze do tabáku a do cigaret. Nevěnují se tomu dítěti jen na něho nadávají 😕 a to dítě z toho nejí a všichni tomu dítěti říkají že je čím dal víc hubené. Byla bych rada za pomoc, protože tento popis se děje u nás a chtěla bych ho vyřešit. Nejsem dítě😕 Předem Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí