Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kojíš, tedy dítko by nyní mělo být nacpané protilátkami, které vylučuje tvé tělo i do mléka. Každopádně bych asi důsledně dodržovala hygienu - častější mytí rukou, roušku při kontaku s miminkem, nepusinkovat.
Stran léčení - zajela bych do lékárny a věřila lékárnicím a pokud by se přidala teplota, tak bych jela na pohotovost, protože pokud by se to zvrhlo v angínu, tak by to muselo být s ATB.
Osobně jsem nyní taky „léčila“ zánět nosohltanu Paralenem. Ten můžeš i jako těhotná či kojící.
Držím palce.
@nonina
Dekuju za reakci! Bohužel, laktace se mi ještě nerozjela, takže se o kojení zatím jen snažím. ![]()
@Darya28 nosni konvicka, Septilen a Paralen muzes. Ja byla nemocna taky tak tyden po porodu od starsiho ditete, malej to nechytil.
Septilen, paralen a litry teplyho čaje - bude to dobrý. Je to tím počasím, jak se porad meni.. Imunita oslabená po porodu..
Me doktor tvrdil, ze miminka anginu mit nemuzou… drzim palce at je lepe!
Když jsem se vrátila z porodnice, tak jsem měla rýmu a totálně zahleněný krk, trvalo to 4týdny, malej to naštěstí nechytl. Používala jsem sirup do krku Dr. Weiss Stop kašel, Septilen a pomohlo mi Osciloccocsinum, to si dávám kdykoli mě začne bolet v krku.Na rozjetí laktace je dobrý homeopatikum Ricinus Communis CH5 - taky mi trvalo docela dlouho než se mi rozjela laktace a tohle plus kojící čaj zabralo.
Ahoj všem maminkam,
mám doma sedmidenní miminko a dnes mě zdálo bolet v krku, mám ucpané dutiny a zkratka pocit, ze na mě něco leze. Když by nebyl pátek večer, poradím se s doktorem. Nyní bych se ale chtěla poradit s Vámi.
Stalo se Vám některé něco podobného? Jak jste nemoc léčily? Mám doma Septilen, který se sice pro kojení muže, dle pribaloveho letáku, ale já si stále nejsem jista, zda-li ho vzít.
Děkuji za rady, zkušenosti… a držte mi palce, ať to ten drobeček nechytne. Nedovedu si představit, jak bychom se s tím poprali.
Děkuji!