Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj holky, moc prosím o radu. Jsem tři týdny po porodu a nemůžu jít vůbec na velkou. TEd poslední dobou, když už jdu, tak jen trochu a s hroznou bolestí a pak mám na papíře krev
. Nevíte jestli může jít o hemeroidy? Jak je poznám? Když jsem byla na začátku těhotenství, ,tak jsem taky měla problém s vyprazdňováním a když jsem pak na papíře objevila krev, byla jsem vyjukaná a hned běžela k doktorovi. Ten mě ale uklidnil, že se jedná jen o prasklé cévky z toho jak tlačím (nechápu jak to věděl, když mě nevyšetřoval) ale měl pravdu. Po čase se to upravilo. Nechce se mi tam ted běžet znova, abych zase nevypadala jako blbec a hlavně mám doma mimi, tak nemůžu sedět v čekárně mezi nemocnýma… Prosím o vaše názory, co si myslíte a jak se poznají a případně co můžu dělat abych se jich zbavila?? předem moc díky za odpovědi.
Zdravím, moje sestra je právě teď má… Prý to bolí když jdeš na velkou, a hlavně z tebe jde hodně krve! Prý ze začátku jen trochu krve a bolest, a pak třeba krev teče hodně… K dr by jsi měla jít co nejdřív.. tohle sice neznám, ale určitě to není dobré podceňovat…
Hemoroid je vpodstatě naběhlá céva, proto to věděl
Pokud praskné, teče z něj hodně světlé krve. Doporučuji si s tím zajít k lékaři a on ti je odstraní. Není to bolestivé a než aby se to opakovalo, tak to stojí za to.
no tak bolestive to trosku je ja.musel podstoupit opakovane a to 3×. bohuzel po porodu mam opet ale resit to budu az po druhem porodu.
ne vzdy to krvaci. kdyz mam stolici normalne kazdy den a nemam zacpu nemam zadne obtize. hodne pit a jist vlakninu a zeli.mi dr doporucil proste nemit moc tuhou stolici.
Neříkám, že je to procházka růžovým sadem
Ale po tom zákroku je to pro mě asi o 1000% lepší
jak píšeš, je to všechno o stolici. Když není tuhá, tak člověk nepozná, že hemoroidy má.
předpokládám, že víc než porod to bolet nebude
. Problém je v tom že se dost v jídle omezuji kvůli malé a jejím prdíkům
. Dřívem jsem jedla pořád zeleninu a ovoce, dnes sotva trochu obden aby malá netrpěla … Je to všechno se vším. Mám pocit že mě nadýmá úplně všechno a tak se hlídám a tím vznikne problém jít na velkou ![]()
Hejnaska píše:
předpokládám, že víc než porod to bolet nebude. Problém je v tom že se dost v jídle omezuji kvůli malé a jejím prdíkům
. Dřívem jsem jedla pořád zeleninu a ovoce, dnes sotva trochu obden aby malá netrpěla … Je to všechno se vším. Mám pocit že mě nadýmá úplně všechno a tak se hlídám a tím vznikne problém jít na velkou
Ahoj mám úplně stejný problém po porodu (tj. 2 měsíce), jít na „velkou“ je opravdu peklo. Krvácení se ale nekoná, ale ta bolest je šílená. Taky by mě zajímalo jak prostě POZNÁM, jestli mám hemeroidy nebo co se děje. Mám obavy že k doktorovi mě s tímhle nikdo nedostane ![]()
Hejnaska píše:
předpokládám, že víc než porod to bolet nebude . Problém je v tom že se dost v jídle omezuji kvůli malé a jejím prdíkům . Dřívem jsem jedla pořád zeleninu a ovoce, dnes sotva trochu obden aby malá netrpěla … Je to všechno se vším. Mám pocit že mě nadýmá úplně všechno a tak se hlídám a tím vznikne problém jít na velkou
Ahoj mám úplně stejný problém po porodu (tj. 2 měsíce), jít na „velkou“ je opravdu peklo. Krvácení se ale nekoná, ale ta bolest je šílená. Taky by mě zajímalo jak prostě POZNÁM, jestli mám hemeroidy nebo co se děje. Mám obavy že k doktorovi mě s tímhle nikdo nedostane
Tak já k tomu doktorovi přeci jen šla… Jelikož jsem jídelníček upravila, přidala dost pohybu a stále nemohla normálně jít na záchod. Tak že jsem se odhodlala a min. týden tam zašla. Hele nic to nebylo, ani mě nikterak nevyšetřoval, vše jsem mu popsala,on mi akorát udělal krevní testy a dal mi mastičku kterou se mažu a přidala jsem ještě Laktulosu. TAk uvidíme jestli to pomůže. TA mast je přímo na hemeroidy, tak že jsem se nemýlila a opravdu to byli oni
. Tak mám alespon od doktora potvrzeno co mám a nemám a mám lék, kterej mi napsal jelikož kojím, tak jsem nechtěla riskovat ![]()
Ahoj.
Cca mesic me trapi svedeni v oblasti konecniku. Kdyz jdu na zachod, bolestive to neni, max obcas pri utirani troska paleni, ale to spis od podrazdeni. V dobe, kdy to zacalo jsem mela mykozu, takze jsem to spojovala s tim, ale zanet uz je davno pryc, dokonce i ted se obcas namazu Clotrimazolem, ale svedeni neustava.
V oblasti konecniku to svedi temer nepretrzite, kdyz si kolem projedu prstem, tak to neni „hladke“, ale jakoby tam jsou boulicky misty, otekle casti. Myslela jsem, ze je to treba od toho, jak obcas u utirani pritlacim kvuli tomu svedeni (nemuzu si pomoct
), ale hledala jsem ruzne po netu a pry to muzou byt i hemeroidy.
Nikdy jsem na ne netrpela, ale pry jsou od sedaveho zamestnani, ktere ja mam. Myslela jsem ale, ze hemeroidy boli a jsou „uvnitr“, ne na povrchu a svedeni. Co myslite? Muzou to byt?
Taky jsem cetla, ze ne vzdy se odstranuji chirurgicky, ze pry pomaha nejaka mast Faktu, mate zkusenosti?
Nemam ted absolutne zadne volno a nemam kdy tento tyden jit k dr, tak chci nejdriv vyzkouset nejakou domaci lecbu. Budu rada za jakekoli rady, děkuji ![]()
No jestli to jsou hemoroidy nevím já jsem měla vnitřní i ty vyhřezlé ven a nikdy to nesvědilo, ale bolelo. Jinač myslím, že když to zkusíš namazat faktu a nebo kosmínem na hemoroidy tak tím nic nezkazíš možná to máš jen nějak rozdrážděné z toaletního papíru a nebo jestli používáš vlhčený toaletní papír tak jestli tě nedráždí něco co obsahuje.Tak to zkus namazat a třeba se ti to uklidní.
Hemoroidy můžou být vnější nebo vnitřní a i ty vnitřní můžou zasahovat ven. Bývají to takové oteklé, bolestivé, svědivé nebo krvácející uzlíky. Jsou na to masti a čípky (Faktu, Proctoglyvenol, Preparation..),koupele nebo gely z dubové kůry..zaběhni do nejbližší lékárny, poradí ti. Obsahuje to vždy něco na ty poškozené cévy, což hemoroidy jsou, a většinou anestetikum na úlevu od bolesti a svědění. Doporučuje se a pomáhá hlavně od pálení a svědění, když se po každé „velké“ daná oblast omyje vodou. Klasická operace hemoroidů je dost nepříjemná operace s velmi bolestivou rekonvalescencí, takže dnes už jsou i jiné ambulantní metody, jak to řešit. Některé bohužel nejdou na pojišťovnu.
Klidně to mohou být vnější, já je vyfasovala 2 týdny před termínem porodu. Doktor mi dal prášky Diohes, nejsou nejlevnější, ale prý pomáhají lépe než masti. Jinak mě nic nebolelo, nesvědilo, jakoby tam ani nic nebylo. Každý to má asi jinak.
@Anonymní píše:
Ahoj.Cca mesic me trapi svedeni v oblasti konecniku. Kdyz jdu na zachod, bolestive to neni, max obcas pri utirani troska paleni, ale to spis od podrazdeni. V dobe, kdy to zacalo jsem mela mykozu, takze jsem to spojovala s tim, ale zanet uz je davno pryc, dokonce i ted se obcas namazu Clotrimazolem, ale svedeni neustava.
V oblasti konecniku to svedi temer nepretrzite, kdyz si kolem projedu prstem, tak to neni „hladke“, ale jakoby tam jsou boulicky misty, otekle casti. Myslela jsem, ze je to treba od toho, jak obcas u utirani pritlacim kvuli tomu svedeni (nemuzu si pomoct
), ale hledala jsem ruzne po netu a pry to muzou byt i hemeroidy.
Nikdy jsem na ne netrpela, ale pry jsou od sedaveho zamestnani, ktere ja mam. Myslela jsem ale, ze hemeroidy boli a jsou „uvnitr“, ne na povrchu a svedeni. Co myslite? Muzou to byt?
Taky jsem cetla, ze ne vzdy se odstranuji chirurgicky, ze pry pomaha nejaka mast Faktu, mate zkusenosti?
Nemam ted absolutne zadne volno a nemam kdy tento tyden jit k dr, tak chci nejdriv vyzkouset nejakou domaci lecbu. Budu rada za jakekoli rady, děkuji
sedave koupele v dubové kure
Dekuji za nazory. Ty masti jen zmirni priznaky nebo i dokazou vylecit? Zkusim tu Faktu, divala jsem se, ze stoji par korun, tak i kdyby nezabrala, nebude mi to lito. Skocim do lekarny dnes a uvidim.
Lekarnicko to by mohlo byt ono, nejake „vybouleniny“ tam jsou, svedi to, obcas pali. Neboli to, spis takove to bolestive svedeni, neco jako u mykozy spodku. U toho Faktu pisou ze je i na jine ekzemy atd, tak i kdyby to bylo neco jineho, mohlo by to pomoct. Uvidim.
Tu dubovou kuru koupim taky v lekarne?
@Anonymní píše:
Dekuji za nazory. Ty masti jen zmirni priznaky nebo i dokazou vylecit? Zkusim tu Faktu, divala jsem se, ze stoji par korun, tak i kdyby nezabrala, nebude mi to lito. Skocim do lekarny dnes a uvidim.Lekarnicko to by mohlo byt ono, nejake „vybouleniny“ tam jsou, svedi to, obcas pali. Neboli to, spis takove to bolestive svedeni, neco jako u mykozy spodku. U toho Faktu pisou ze je i na jine ekzemy atd, tak i kdyby to bylo neco jineho, mohlo by to pomoct. Uvidim.
Tu dubovou kuru koupim taky v lekarne?
Mě faktu vždy i vyléčilo
A dubovou kuru jsem nikdy nekupovala, ale myslím, že určo v lékarně se prodává.