Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, možná je to hloupej dotaz ale nejsem si jistá.
Dnes jsem přesně měsíc po porodu. Cca 2 první týdny jsem měla očistky jasně červené krve a další dny to už přecházelo přes hnědou barvu jen do takového už drobného špiněni. Vložku jsem už za celý den měla jen tak trošku „umazanou“, nicméně to neskončilo úplně. Teď poslední tři dny, teče zase jasná krev jako při MS v menším množství než když mám takovou tu klasickou MS 2-3 den ale přece jenom dost. Nevím jestli by to už takhle brzo mohla MS být nebo je to jen další vlna očistků. Druhá varianta by mě dost naštvala, protože už jsem měla radost, že za chvilku budu bez vložek.
Mimochodem jsem prvorodička.. ![]()
@Kubido já měla tu druhou variantu po obou porodech, čistila jsem se na etapy a dlouho, celkem 8 a 9 týdnů (se skoro 14denní přestávkou, kdy jsem po 6 nedělí šla i na kontrolu a nic tam nebylo zvláštního). MS po porodu mi v obou případěch přišla až po 11 měsících, takže ta to tehdy fakt nebyla.
Jak? No,blbe.Par holek, co znam, nabehlo na gyndu, jestli je vse ok, ze uz byly po ocistcich a najednou zarive ruda a MUDr. suse oznamil, ze uz je to fakt MS. Kojis a kdyztak casto?
Právě že plně kojím asi tak 7-8× denně, tak si myslím, že to spíš půjde takhle na etapy jako u @andelka83
@Kubido Ted po druhém porodu jsem to mela uplne stejne jak pises. Po sesti tydnech ocistky přestaly, zacalo me bolet bricho a následovala ukazkova MS
A taky kojim ![]()
Ja som mala tiež niečo ako MS hneď po šestonedelí aj pri plnom kojení, prvá pravidelná MS dorazila už po štyroch mesiacoch.
@Kubido píše:
Právě že plně kojím asi tak 7-8× denně, tak si myslím, že to spíš půjde takhle na etapy jako u @andelka83
Tak to kojení funguje na každého jinak, u mě zrovna velmi dobře. Vrátil se mi cyklus tehdy, když jsem hodně snížila kojení během dne. 7-8 x je celkem dost, já teda kojila víckrát, a hodně i v noci, to noční kojení na to mívá dost vliv.
V noci kojím jen jednou, mám spavé miminko, takže by teda díky tomu mohla přijít ms dřív? Tohle teda asi zřejmě bude ještě pokračování očistků..
To nemám radost, myslela jsem že už mám klid a ono zase nanovo.. ![]()
Kojim a ms prisla asi 14 dnu po sestinedeli
..jsem tri mesice po porodu a uz jsem mela 2 ms..Poznala jsem to tak, ze klasicky par dni pred me boli bricho..a pak je to jasny.
ale kazdy to ma jinak no ![]()
Zo mna sli ocistky cele sestonedelie. Pri oboch detoch. S roznou intenzitou, obcas den vynechal, ale proste spinila som sest tyzdnov ![]()
Prva menzes dorazila presne mesiac po poslednom ‚cucnuti‘.
@Kubido píše:
V noci kojím jen jednou, mám spavé miminko, takže by teda díky tomu mohla přijít ms dřív? Tohle teda asi zřejmě bude ještě pokračování očistků..
To nemám radost, myslela jsem že už mám klid a ono zase nanovo..
Bingo! Jestli kojíš jen jednou za noc, tak to bude spíš ta MS.