Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem na konci 36tt a od 33tt mám dole pocit, jako by mi někdo narval dovnitř dva prsty a začal je tam od sebe rozathovat
jako že by to vyloženě bolelo, to ne, ale příjemný to taky není… na poslední kontrole v 32tt jsem byla ještě úplně uzavřená, tak by mě zajímalo, zda to nemůže znamenat, že se fakt otevírám-na kontrolu jdu za 4dny, ale jsem napnutá jak kšandy
Neměla jste některá podobné „roztahovací“ pocity???
Budeš rodit poprvé? Před prvním porodem nic, ale teď ve druhém těhotenství mám občas pocit, že to mimino musí každou chvíli vypadnout, a to jsem teprve 26tt a porod se určitě ještě nechystá.
Může to být podle mě třeba tím, jak se tam miminko zrovna vrtí, případně jak moc už tlačí hlavičkou na děložní hrdlo. Moc bych to neřešila, dokud se k tomu nepřidá třeba krvácení.
Jo jo poprvé
vrtění cítím všude možně, spíš výš, ale tohle je spíš jako z vnější části, nebo jak to nazvat
to by malej musel mít třeba ručičku skoro venku
jinak minulou neděli mi asi odešel minimálně kus hlenový zátky
Jestli je to jakoby vně, tak se možná už začíná rozvolňovat pánev. To se mi stalo u obou těhotenství celkem brzo, v prvním někdy po 20tt, ve druhém snad už koncem prvního trimestru. Mívám z toho takové nepříjemné pocity v oblasti stydké spony a sedacích kostí, případně mi to jde do kříže. Nejhorší je to v noci, přes den nemám čas na to myslet. Se samotným otevíráním to asi nic společného nemá, nebo aspoň já se teda začala otevírat až při porodu ![]()
Hlenová zátka prý může odejít mnohem dřív, než se rozběhne porod. Že se bude něco dít jsem na sobě poznala tak, že se mi změnil tvar břicha, pár dní před porodem jakoby kleslo.
Mě stydká spona od 35tt jakoby skřípala a otočit se v posteli z jednoho boku na druhý byla operace na 10 minut
@Heivka píše:
Mě stydká spona od 35tt jakoby skřípala a otočit se v posteli z jednoho boku na druhý byla operace na 10 minut
Přesně… celá pánev se tak jako pěkně rozvolní a když se otáčím z boku na bok, nebo si lehnu na záda, úplně cítím, jak se kosti proti sobě posunují.
Tak při včerejší kontrole poprvé cs4 a dr. říkal, že to teda asi bude fakt dobrej pocit, že se to tam připravuje… nakonec ho ještě napadlo, že by to mohlo bejt taky nedostatkem vápníku, což mě hned napadlo, že to by klidně mohlo bejt, protože zhruba stejnou dobu co to zlobí, mám nepřekonatelný chutě na mlíko… tak už asi vím odkud vítr vane ![]()