Jak poznám úpal?

488
1.7.10 22:13

Jak poznám úpal?

Ahoj maminy.Je to blbá otázka,ale nevím přesně jak poznám u dětí úpal a jak na něj?Dceři je 14měsíců a byly jsme dnes venku a pak večern se mi zdála teplejší a mlíko pak i vyblinkala.Chodíme teda ven až po třetí hod,máme stále klobouček a spíše ve stínu,tak nevím.Před 2dny jsme se chviličku čachtali v bazénku a dostali jsme z toho rýmyčku,ale to stím asi nemá nic společného.Děkuji za odpovědi a za rady. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
1.7.10 22:26

úpal je,když se tělo nedokáže vyrovnat s okolním horkem,jsou u toho vysoké teploty i nad 40 stupnů.Máte teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
1.7.10 22:29

37,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
1.7.10 22:33

Tak to úpal není,tam teplota stoupá hned a na těch 40.Píšeš,že máte klobouček,tak by to nemusel být ani úžeh,ten se projevuje později,ale jsou tam taky vysoké teploty.Možná je jen z toho vedra unavená,dává to pěkně zabrat.Hlavně hodně tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
1.7.10 22:52

Už od mala pijou dost málo,mám dvojčátka,ale poslední dobou jak je to teplo tak pijí dost,snažím se každou chvilku nabízet.Ted vypijou tak 400ml vody+mlěko atd.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
1.7.10 23:31

Nemohl by to spíš být úžeh ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
2.7.10 07:30

úžeh je pomalu to samé co úpal,akorát příznaky se dostavují později,ale pozor,taky jsou vysoké teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
2.7.10 09:56

Horěčka ani dnes ráno žádná,ale mála je nesvá má teplou hlavičku,ale bez teploty,myslím že nastydla spíše z toho koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitule007
2.7.10 12:30

Malá to taky mívá. Prostě se špatně vyrovnává s horkem. Stalo se nám to taky, když jsme ji poprvé dali do bazénku. Nechali jsme ji pak vytrávit a postupně začali s vodou. Na teplotu dáváme Panadol. Jestli jí nevadí voda, tak ji osvěžujte doma… Ty horka jsou děsná i pro dospělého :roll:

• Citovat
  • Upravit
bubittka
19.6.13 13:45

Ahoj holky, dá se použít při podezření na úžeh i rehydratační roztok? Já nevím, jestli ho nemám po tom včerejším vedru. Byla jsem dost dlouho na slunku a teď mi není nejlíp. Bolí mě hlava, jsem strašně unavená, ale teplotu asi nemám - nemůžu najít teploměr. Sice teplé čelo mám, ale zase kdybych měla 38 tak to poznám i rukou, že?

• Citovat
  • Upravit
1769
17.7.13 22:00

Ahojky, koukam ruzne na netu a nevim jestli mam upal nebo ne. ted vecer me desne zacla bolet hlava ale fakt ze mi vadi i TV a dala se do me pekna zima, ale teplotu nemam :nevim: je fakt ze dnes jsem u babicky vozila drevo a skoro 2hodky na slunicku bez cepice a pekne po obede :zed: myslite ze se to v noci ještě nak rozjede?? rano mam jet k zubari :mrgreen: a co stim když je by to upla byl?? ale to bych asi i zvracela, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.7.13 22:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bubittka_2
18.7.13 14:07

@market.s.87 no při úpalu nebo úžehu se vyskytují horečky. osobně si myslím, že je to spíš úžeh - ten je z přímého slunce, úpal můžeš mít třeba z přehřátého auta. A jak si na tom dnes, už je to všechno v pořádku? Vždycky je důležité se přesunout do chladnějšího místa a pít dostatek tekutin, případně studené obklady na hlavu. Případně zavodňovat organismus tím rehydratačním roztokem, já ho zkoušela sama na sobě a bylo to dobrý, pomohlo to. Jinak já ten úžeh neměla, spíš jsem se přehřála, ale horečka nebyla. Večer už bylo všechno ok

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML