Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně také pomohlo si hlavně kouření nezakazovat a nosit cigarety vždy u sebe. Když k tomu mám příležitost a mám je po ruce, na kouření nemám takovou chuť jako když u sebe nic nemám. ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o radu, nejde o mě, ale o mého manžela, prosím tedy o anonym. Manžel kouří již přes 10 let, možná i více, nejdříve normální cigarety, teď nějaký ten rok elektronickou. S více méně neúspěšnými pokusy stále kouří dál a konečně to vypadá nadějně, že i on by chtěl přestat. Jak mu mohu pomoci, co vám pomohlo, když jste se snažily/i přestat? Budu moc ráda za jakoukoliv radu. Děkuji
1. Chtít přestat.
2. Přestat.
Jo, je to fakt nepříjemný, ale jiná cesta není.
A jak pomoc? Dobrý jídlo, dobrý sex a tolerovat změny nálad.
@Anonymní píše:
Holky, a jak dlouho trvá, taková ta nejsilnější touha si zapálit? týden? déle?
Měsíce to trvalo a i po letech někdy dostanu chuť.
Musí jen sám chtít. To jsou vykecávky kuřáků, že to nejde, atd…Já třeba nechci - mám cigaretu spojenou se samýma pozitivníma věcma a pocitama - můžu si tisíckrát říct, že to smrdí, že se to nehodí k mámě od dětí, že to leze do peněz, ale prostě mě to chutná a doopravdy přestat nechci…Pokaždé když najdu pozitivní test, tak začnu omezovat a od potvrzení srdíčka už nekouřím a pokaždé hned jakmile přestanu kojit, tak si zapálím. Celé těhotenství mám na to šílenou chuť
Manželovi přeju jen to nejlepší a ať se mu to povede, ale jestli nebude sám skutečně chtít, tak maximálně nahradí jednu závislost za jinou (elektronické cigarety a jiné náhražky…)
@Anonymní píše:
Manžel právě přestal kouřit normální cigarety a začal elektronickou, ale chce i tu přestat kouřit. Věřím, že je to hlavně v hlavě, a vypadá to, že i on se rozhodl, jen bych mu to ráda ulehčila, podporovala ho. Zajímá mne, jak dlouho trvá ta nejhorší doba…
mě teda přijde, že jako jo - první týden je blbej, ale to kvůli té závislosti fyzické, ale prostě ta psychika je mrcha a pamatuje si to horzně dlouho - nekouřím klidně rok, ale stejně prostě každej den, když si vařím kávu po obědě, tak si pomyslím, jak ráda bych si k tomu dala cigáro ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o radu, nejde o mě, ale o mého manžela, prosím tedy o anonym. Manžel kouří již přes 10 let, možná i více, nejdříve normální cigarety, teď nějaký ten rok elektronickou. S více méně neúspěšnými pokusy stále kouří dál a konečně to vypadá nadějně, že i on by chtěl přestat. Jak mu mohu pomoci, co vám pomohlo, když jste se snažily/i přestat? Budu moc ráda za jakoukoliv radu. Děkuji
Kamaradka a jeji pritel a kamaradi skoncovali s kourenim pomoci jedne knizky, pokud budes mit zajem, tak ti zjistim nazev, moc si ji pochvalovala a dodnes nekouri ani jeden z nich.
@Emimin7 píše:
Mně také pomohlo si hlavně kouření nezakazovat a nosit cigarety vždy u sebe. Když k tomu mám příležitost a mám je po ruce, na kouření nemám takovou chuť jako když u sebe nic nemám.
Ja jsem nikdy moc nekourila, ale take mi pomaha si nic nezakazovat. I treba u cokolady, dopreju si denne jeden ctverecek a jinak nic sladkeho nemusim. Jakmile bych si ji zakazala, tak jednou za cas snim tabulku, kazdy tyden dort a jeste budu rabovat cely den lednici.
Ale znam lidi, co to maji jinak - bud vse nebo nic…
Především musí chtít. On sám, zevnitř. Dost pomáhá pochopit co mu cigareta nahrazuje, co zajišťuje (Zklidnění? Povzbuzení? Tlumí úzkost?) a to si naučit zajistit jinými metodami, než je nikotin či kouření.
Příspěvek upraven 30.05.18 v 20:31
@AlphaOmega píše:A jak pomoc? Dobrý jídlo, dobrý sex a tolerovat změny nálad.
výborně shrnuto ![]()
@Anonymní píše:
Musi chtit sam a mit hodne pevnou vuli
@Anonymní píše:
@frame budu ráda za název knížky, děkuji
Tak je to Easy way, aneb snadná cesta jak přestat kouřit a autor je Alan Clear
, tak držím pěsti ![]()
Taky se přikláním k té elektronické cigaretě. Měla jsem ze začátku nějakou na zkoušku no name značku a to mi nic nedalo, pak jsem zkusila od přítele a koupila si podobnou co on od vapour 2 a cigarety jsem už úplně vynechala. Mám jí do dnes občas si ještě zabafu, ale s tím kolik jsem kouřila cigaret se to srovnat nedá.
Chce to pevnou vůli být na sebe přísný a hlavně podpora od nejbližších hodně štěstí ![]()
Já vím co pomůže. Nemít penize
drž kasu ty. Kupuj jen potřebné aby jste se uzivily. Jen pro život. Prostě. Což je jen jídlo. Já jsem byl kuřák a toto fakt pomohlo. Nemít peníze.