Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já mám teda problém jak s uplácením dětí, tak ale teda mnohem větší s tvojí druhou o zeď. To je strašný.
@meluzinka Tak dolezite je ze nemas problem s tim jak „ji držely dvě sestry“, „U zubaře museli kvůli vrtání uspat“, „Při očkování utekla“ ![]()
Nemozes si vybrat jednu vetu a tvrdit o nej ze je to moja/nasa vychovna metoda. Citaj to cele a zasad si to do kontextu. Bude to pochopitelnejsie.
Este nikdy nedostali! Dovod je ten ze za tie roky co ich vychovavala partnerka pochopili kde su hranice, co je normalne a ako sa maju spravat. Takze ziadne velke dramy sa nekonaju u nas = teda nieje dovod na ziadne extremne opatrenia. Najblizsie k tomu maju pri pouzivani vulgarizmov - Na vulgarizmi boli upozorneny raz s tym ze najblizsie dostanu a predstav si odvtedy je klud.
Ked sa aj stane nieco ‚vyznamne‘ tak radsej pridu sami a dopredu nam o tom povedia aby sme vedeli - co povazujeme za super riesenie.
Dieta ktore 11r nikto nevychovaval (z mojho pohladu) svojim laskavym slovom na pouzitelne prevychovas za dalsich 10+ rokov co je absolutne nerealistice - Desperate times require desperate measures.
Ale ako som pisal, kazdy ma svoj pristup a nikto nevie ktory je spravny - za prve to vnima kazdy subjektivne a za druhe co je pre niekoho normalne je pre ineho absolutne neprijatelne.
@IcePlanet7 píše: Více
Ze ji drzely dve sestry. Ano. Je to problem. Ale v celem tom kontextu uplne jiny nez ze je lina. To si ale musi vyhodnotit zakladatelka.
My dva se nemuzeme sejit. Ja tenhle pristup co razisnedavam. Jak jsi psal, ze jsi vyhrozoval vyhazovem pri neudelani neceho navic. Tak ja jsem ta co by po tehle kecech sla. Dite holt nemuze. Tak slape. Ja tak svoje deti nevedu a pres to je okoli hodnoti jako fajn a vychovane. Takze tak.
Jo jo, ale zase když vidím, jak trenérka trénuje poctivě dceru a ta maká tak to i zaplatím. Pro ni je to moc tivac
e I ve škole. Lekce jsou teda i fyzicky náročné.
Ale aby mohla třeba na závody musela bych ji platit víc lekcí než 1× týdně a to už je fakt mimo. A navíc to vybavení
( a to má z bazaru).
Ale ještě mě napadlo mimo cvičáků nějaké agility, to dělají holky. Nebo králičí hop…nebo hobby horse
@LunaP píše: Více
Bazary jsou super, ale je obcas problem (minimalne u me) aby to vybaveni sedelo budto koni nebo me, protoze se mi zda, ze kazda znacka ma ty velikosti jiny a pak se mi stane, ze si koupim napr. rajtky a neobliknu je, i kdyz je to ma XXL velikost
To me vzdycky dokaze nastvat, kor kdyz se mi treba libi.
Ale co se tyce napr. sedla nebo tak, tak to z bazaru nenakupuju, to radsi koupim nove a nejlepe si priplatim za nejake pasovani, abych mela jistotu, ze to bude sedet a vyhovovat jak mne tak i koni
@meluzinka píše: Více
Pre niekoho je fajn vychovane dieta ktore utecie od ockovanie a pre niekoho nie - to je subjektivne - autorke to evidentne nevadi, mne by to vadilo a vyznamne!
Zase si si vytrhla z kontextu jeden extremny pripad (pouzity asi 2× za niekolko desiatok rokov) a urobila si si z neho standard.
Ako som pisal u nas sa take veci ze by deti utekali z ockovania namiesto kruzku chodili niekam inam atd… nedeje, takze nieje dovod nejako ich spravanie korigovat ked nieje co.