Jak přimět dceru k pohybu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77385
3.6.26 21:38
@Anonymní píše: Více

asi bych ji nenutila, já už nevím, jestli jsem tady přispívala o mé matce, když byla malá, měla srdeční šelest a lékaři jí tehdy zakázali cvičit, jí to ovšem vůbec nevadilo, pak ve 13 jí zase pohyb a tělocvik doporučili, vzpomínala, že tělocvik nenáviděla a měla z něho neskutečný stres, nelyžovala, nebruslila, plavat neumí, na kole jezdila sporadicky od 8 do 24 let, v mládí ji chytl tanec - diskotéky sice, ale pohyb to je, pak zase nic, pak v 50 začala chodit do břišních tanců a i v dnešní době, kdy je jí 67, tak chodí cvičit - takže v pubertě nic není ztraceno :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.26 13:29

@stinga : Jako je a není ztraceno. Znám z blízké rodiny případ, kdy se dítě v dětství takto striktně odmítalo hýbat a cvičit a hrb na zádech má doteď. Nejde s tím už nic dělat. Prý kdyby v dětství cvičila, tak jo. Ale teď (je jí cca 30) už ne. A to teď cvičí celkem intenzivně. Ale hrb plus teda ještě nějakou skoliózu a další vady v držení těla prostě zůstaly. :-/
A dcera náběh na vadné držení má také. Hrbí se ukrutně, u fotek z boku vždycky pláču :oops:

• Citovat
  • Upravit
15413
6.6.26 14:02

V tom případě bych jí pohyb naordinovala povinně, ze zdravotních důvodů. Může chodit třeba na jógu, u toho se nepředře a pro držení těla je to prospěšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.26 17:45

já jsem taky jako dítě měla cvičit na záda, mám skoliozu a taky hrb. Teď i problémy s krční páteří. Stejně jsem necvičila nebo to šidila. Nedonutíš nikoho cvičit, když za boha nechce. Ani povinně ani nijak jinak. I kdyby na cvičení šla, bude to flákat a to je o ničem.

• Citovat
  • Upravit
6051
7.6.26 09:23
@Alušáček píše: Více

No a pak se zeptáš na epipi, jaký sport by měla dělat, a slétne se na tebe ptactvo hrabavé že jsi úplný blázen, když dcerku nutíš do pohybu…

IMHO sport být musí, protože toho přirozeného je málo. Známá je učitelka tělocviku ve škole a už počítá dny, kdy školní rok skončí (ona ve školství končí). Průměrně z celé třídy sportují tak 3 děti, v jedné třídě dokonce jen 1. Zbytek má páteř jako kdyby jim bylo 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
7.6.26 09:35

Na čištění zubů nahlížíš podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
7.6.26 10:45

No proste b byl pohyb povinny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
7.6.26 11:08
@Modesta píše: Více

Mam dceru v 5tride a z jejího okolí naopak sportuje 90% dětí. Tanec, atletika, florbal to je nejvíc oblíbené.. Ja bych přes odpor dítě asi úplně ke sportovnímu kroužku nenutila, aspoň bych se snažila rekreačně. Zakladatelka ma, ale u dcery zdravotní důvod, to je jiná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
7.6.26 15:51
@_.Emilyyy píše: Více

ale jak ji donutíš, když ta dívka při procházce pláče?
no jak to teď píšu, tak mi to nepřijde jako úplně standardní dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
7.6.26 15:57

no a u lékařů to řešíte? třeba když jí budou chtít dát nesnímatelný korzet na půl roku, tak svůj názor na pohyb přehodnotí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16281
7.6.26 17:20

Taky znám jednu tělocvikářku, už v důchodu, a historky posledních let byly hodně smutné. Poslední rok, než šla do důchodu (dva nebo tři roky zpátky) zažila kuriózní situaci, kdy jí jedni rodiče třeťáka poslali papírek, že nesouhlasí se špatnou známkou za skok přes švihadlo, protože jejich syn nemá doma pomůcky a prostor k trénování. Tak mu ta učitelka půjčila domů švihadlo, a přišla od rodičů zpráva, že bydlí v bytě bez zahrady, a na veřejném prostranství by syn byl vystaven posměchu, tudíž trénovat prostě nemůže. :roll: Nejhorší na tom je, že on tu špatnou známku dostal kvůli tomu, že to prostě ani nezkoušel. Zrovna to skákání je přitom skvělé pro koordinaci, rovnováhu, a naprostá většina dětí má po naučení obrovskou radost a posune je to i psychicky (zdolají nějakou metu).
U syna nastoupila v první třídě třída s jedním dítětem s nadváhou, pak přišel Covid a já jsem některé děti nepoznala, to už bylo hodně oplacanych tak pět, a v páté třídě, když je opouštěl na gympl, už tak osm dětí evidentní nadváhu, a některé z nich takovou tu hodně ošklivou (prsa u kluků, rozteklá shrbená ramena apod.). Fyzička dětí jde do háje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37680
7.6.26 18:07

Samozřejmě, že donucovací. metody jsou. 8)
Ale lepší je, když si najde svou pozitivní cestu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
7.6.26 18:46
@Alušáček píše: Více

Samozřejmě může to být i sociální bublinou… Jen teda koukám na děti, když mají sportovní den (školní hřiště mám přímo naproti oken). A první stupeň ještě jakž takž. Ale běh v druhém stupni prostě spousta dětí odchodí. Pár dětí je opravdu zvyklých cvičit. Ale zbytek je hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
7.6.26 19:32

Je to mozny no, ale částečně to je tim, ze tělocvik deti ve škole nebavi. Asi by to chtělo nějak udělat zajímavější, nebo přijatelnější formou pro všechny. Například já tv ve škole na druhem stupni nesnášela, protoze jsme většinou hráli jen volejbal, ktery me strašně nebavil. Takze jsem se flákala, hrala blbě a znuděné, přestože jsem byla sportovně celkem nadaná a sportu se mimo školu věnovala. Dcera to samé, celé dětství tancovala akrobaticky rokenrol, úspěšná na soutěžích a na tv problem, protože nehodila kriketakem dost daleko apod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
8.6.26 08:52
@stinga píše: Více

Psycholog, fyzioterapeut a spoj k Romů přidat pilates

No standardní to opravdu není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek