Jak přimět dceru k pohybu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
519
11.1.26 20:20

Po všech těch komentářích tady by sis aspoň mohla vyndat hlavu ze zadku. Otec jako rodič zjevně za nic nestojí, když opustil ČR a dcera ho ani nemá ráda, do toho finanční problémy, kdy to ona sama určitě také pocítila a nakonec stěhování někam, kde nemá jednu jedinou kamarádku. A místo toho, aby ses nad tím zamyslela, místo toho, aby ti došlo, že tvoje dcera má nejspíš úplně rozhozenou psychiku, do ní projektuješ svou posedlost se sportem a držením těla (protože to už je posedlost, držení těla zmiňuješ v téměř každém komentáři a víš co? Je to fakt divný) a ještě na ni házíš důvod pořízení psa. Vy jste si pořídili třicetikilový hovado, se kterým sama ani holka chodit nemůže, a s tebou ji to prostě nebaví, ale pořád do ní budeš ryt, že psa chtěla ona. Pořád píšeš ona chtěla, já ne, to ona chtěla psa. Uvědomuješ si, že tvoje dcera je dítě a byla dítě ve chvíli, kdy jste si toho psa koupili, a to vy jste jako rodiče měli zvážit, zda se o toho psa zvládne postarat? Tak to prostě je, děti chtějí zvíře, ale reálně holt za něj zodpovědnost mají dospělí, ne děti. Proto jsou taky dospělí dospělými a děti dětmi. Místo abys se svou dcerou trávila nějaký hezký čas, protože pak už kvůli práci čas mít nebudeš vůbec, na ni pořád tlačíš, dáváš jí pořád nějaká ultimáta a stoprocentně k tomu máš i spoustu poznámek, jak bude mít špatné držení těla, skoliozu, bla bla bla. Přímo ideální způsob, jak naprosto zničit sebevědomí a sebelásku. Jo, tvoje dcera má spoustu problémů, ale pohyb to rozhodně není. Gratulki, jsi na nejlepší cestě zničit i ten zbývající zbyteček psychiky, co ještě má. Za chvíli tě dcera bude nesnášet stejně tak jako svého otce, tak doufám, že jsi na to připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.1.26 20:23
@curria píše: Více

ANO, tak to je, mě i tak trochu přijde, že si zakladatelka na dceři léčí veškeré své mindráky z nepodařeného života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.1.26 20:26
@Fazulina píše: Více

v mém dětství se nám ty teploměry rozbily postupně asi 3, vím, že rodiče říkali, že opatrně, že musíme ty kuličky najít všechny a pak si umýt ruce, aby jsme to neolízli, ale to bylo všechno - paráda s hasiči je teda síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
11.1.26 20:29

@Quinn7 @lucad77

A přečetly jste to holky k tomu příspěvku, kde doktorka doporučuje cvičení, protože holka ochablé svalstvo, záda kulatá a hrbí se? To je podle vás ok?

Já bych na ni šla tímhle stylem. Ukázala bych jí starou hrbatou paní a řekla jí, že takhle bude vypadat. Že ji budou bolet záda a od toho hlava a že je to sice její tělo, ale mám ji ráda a že jestli si nevybere sama kroužek, domluvím jí cvičení s trenérkou v posilovně, kde prostě bude makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.1.26 20:34
@Modesta píše: Více

jo, v 11 letech bude makat v posilovně pod pohrůžkou - pod pohrůžkou čeho? a představ si to před očima - která trenérka bude chtít pracovat s 11letou holčičkou, která pláče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
11.1.26 20:37

Mne prijde pozoruhodne, kolika lidem prijde v pohode sedavy styl zivota a kolik lidi povazuje aktivni zivotni styl za sportovni manii. Pak nemame byt obezni narod :nevim:

Zakladatelko, pokud ma dcera potize ujit 4 kilometry, zasla bych v prvni rade k dobremu fyzioterapeutovi, aby zkontroloval, jestli dcera spravne pouziva telo. Jako nejezdit na skolni vylety, protoze mi dela problem neco ujit, po par kilometrech brecet, ze uz nemuzu, mit spatne drzeni tela, na ktere upozornuje detska lekarka, to uz mi prijde jako neco, co by se resit melo. A ne nad tim mavnout rukou, ze kazdy je nejaky a keramika a chodit pesky do skoly par set metru staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
11.1.26 20:40

@Modesta @Afrikana Žejo.. jsem překvapena, kolik matek jsou schopné zanedbávat takovéhle potíže s tělem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.1.26 20:42
@_.Emilyyy píše: Více

jsou i horší problémy, s duší a může to být nevratné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
11.1.26 20:42
@stinga píše: Více

A to bys jako rodič fakt nechala svoji dceru, aby si zničila záda? To by ti bylo jedno, hlavně že holčina je v pohodě. Neříkám, že ten zbytek, co udělala zakladatelka, byl ok. Ale přijde mi strašná představa toho, že dítě si ničí tělo a já s tím nic nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
11.1.26 20:43

Tak to by bylo spíš cvičení s vlastním tělem, ne že se bude drtit na mrtvými tahy.

Zkusila bych, třeba by fitness byla cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
11.1.26 20:43

No a špatný vývin těla je asi vratný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
11.1.26 20:45
@_.Emilyyy píše: Více

Přesně tak jsem to myslela - kdo do posilovny alespoň někdy nakoukl, ví, že tam se na stroje děti nepouští. Cvičí se s vlastní vahou a to pro posílení svalů bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.1.26 20:47

pořád lepší než dítě se sebepoškozováním, anorexií nebo i horší věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
11.1.26 20:49

Jenže ona je ta duše jaksi spojena s tělem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.1.26 20:49

no, ne do každé posilovny vůbec dítě může, a dítě do 15 let tam, kde berou, musí být neustále pod dozorem svého rodiče, který za ně má zodpovědnost, ale jasně, může to zakladatelka zkusit, když bude pracovat 140 %, tak to třeba dají, teď jí holka brečí na procházce zadarmo, tak bude brečet v posilce za těžké peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí