Jak přimět dceru k pohybu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.1.26 12:00

@Semtex Já jsem ale zhruba do jara 2025 sama aktivně cvičila crossfit a pilates. A vždycky jsem chodila běhat (to chodím dodnes). Ano, nic jsem nikdy nedělala závodně, ale to po nikom nechci.

• Citovat
  • Upravit
20609
10.1.26 12:05

Malé dítě se lehce naláká třeba na šišky, lístečky, hřiště cokoli, ale ty větší to už prostě moc nejde, pokud samotní nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 12:10

@Semtex Já jsem cvičila ještě před rokem dost intenzivně, jenže jsme pak byli ve fin. problémech, tak jsem musela přestat. Stále ale běhám několikrát týdně, chodím pěšky a doma cvičím pilates. Jak jsem psala, po nikom nechci závodní a soutěžní úroveň, ale prostě se hýbat - jakkoliv.

• Citovat
  • Upravit
451
10.1.26 12:11

Tak bych denně aspoň já 20 minut, víkendu déle chodila s dcerou se psem.No a pak třeba každou Sobotu vzít psa a třeba výlet 5-10km s nějakou odměnou -hranolky, zmrzka..
Až se oteplí, bude i práce na zahradě..

Jinak žasnu, jak se některé uživatelky do zakl naváží, jakým způsobem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
10.1.26 12:12

Můžu se zeptat, jak budeš řešit toho psa a svůj pohyb, až budeš mít ten 140% úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
10.1.26 12:15
@Anonymní píše: Více

Já v jejím věku venčila taky 30 kg belgického ovčáka. Táta mě pouštěl samotnou, milovala jsem to. Máma ne, tam jsme chodily se psem spolu, ale mně to nevadilo (naši byli rozvedení, táta měl velké psy, mamka malého). Není zpruzelá, že jí nechceš pustit samotnou? Měla jsem o něco víc kilo než pes, pak jako starší a zkušenější už jsem si troufla i na dva psy, kteří mě váhou převyšovali, ale musí být poslušní, a chodili jsme do přírody, kde šance na setkání s dalším psem, kterému by se nedalo vyhnout, je malá. Na nějaké sídlištní rvačky nevychovaných pesanů je dcera malá, to je fakt. A co třeba nějaký psí sport, ten by jí nebavil? Běhání se psem, tanec se psem, házení talířem, agility. Ta komunita kolem psů je plná mladých holek. Zároveň je to individuální aktivita. Jinak to fyzio doporučuju, můžete pak chodit spolu třeba na pilates nebo na jógu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
10.1.26 12:16
@Semtex píše: Více

Oni mají ale psa, který se musí venčit. Chápu, že někoho nebaví celodenní túry, ale venčení by měla mít jako nějakou povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
10.1.26 12:44

jsi sportovní maniak a prostě tě vytáčí, že holka ne. Radim, nech ji žít. Nikdy nebude sportovat. Třeba bude spisovatelka a ze židle se nezvedne, jak je rok dlouhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14687
10.1.26 12:46

Ja jsem prece nikde nepsala o závodech :lol: píšu jenom o přístupu. V jedenácti a i drive, když nám dítě řeklo, že s nama nekam nechce a chce si zůstat doma, nehrotili jsme to. Pak zase naopak když člověk potřeboval, aby někam jelo, bylo o něco ochotnější :lol: :nevim:

No, ale teď necvičíš, tedy kromě toho běhání, a zřejmě nějak podvědomě chceš, aby dcera cvičila místo tebe :mrgreen: chapu, ze máš dobre úmysly a chceš pro dceru to nejlepší, ale těmi dobrými úmysly bývá dlážděna cesta do pekla. Tak se zkus trochu uklidnit, zkus místo procházky nabídnout a naplánovat tu a tam nějaký atraktivní výlet a jistě půjde ráda. Nebo taky ne :nevim: A na procházku si jdi někdy sama, když rekne, ze se ji nechce, uzijes si to daleko více, než kdybys mela koukat celou dobu na odulou tvářičku :lol:

Vis co, ona vyzkoušela hodně věci, nezaujalo, tak nevadi a nechala bych to pro ted fakt být. Tu a tam bych vstřícně nabídla, ze si můžeme jít spolu zaběhat, zacvičit nebo nevim co, ale bez výhružek a ultimát. Ja jsem začala sportovat systematicky až na starý kolena a jak me to chytlo. Dokonce jsem i vzala na milost fitko, kterym jsem kdysi docela pohrdala. Každý má svůj čas a způsob. Tedy ne ze bych predtim nic nedělala, ale bylo to jednou to a pak zase něco jiného, a nic mě nějak extra nebavilo, ze bych u toho mela vydrzet déle. A to jsem byla dospělá :nevim: takze chces po dítěti něco, co ani leckterý dospělý nedokáže :think: ja jsem skoro 36 let nedokázala sportovat tak, aby to mělo nějaký dlouhodobý progres a význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 12:46

@Quinn7 Já taky nejsem sportovní maniak, to rozhodně ne. Nehraju žádné kolektivní hry, jen se ráda hýbu a pak mám lepší držení těla. Moje dítě tráví 95% času sezením, což mi nepřijde v pořádku. Požadavek na půl hodiny pohybu denně nebo třeba 2 hodiny 2× v týdnu mi nepřijde přemrštěný.

• Citovat
  • Upravit
14687
10.1.26 12:50

No, takže sice dupeš nožkou, ale není ti to nic platné. Neznamená to, že tahle metoda prostě nefunguje, a je tudíž třeba ji opustit a hledat jinou? Ty chceš, aby se hýbala - to je fajn, ale evidentně to nemá ten očekávaný ucinek a dceru to nemotivuje. Co by ji opravdu motivovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 13:01

@Semtex Vůbec nechci, aby cvičila místo mě. Já sama se těším, až budu moct zase cvičit a doufám, že to bude už v únoru. Ale nechci, aby měla vadné držení těla a povolené svaly. To je všechno. Je mi úplně fuk, jestli bude skákat přes švihadlo nebo dělat závodně volejbal. Jen chci, aby se hýbala aspoň pár desítek minut denně. Teď momentálně po obědě sedí u počítače. Dopoledne vyráběla nějaké kartičky a pak trénovala psa na chodbě - udělala mu slalom pomocí židlí a polštářů. :mrgreen: Jinak jen a jen sedí. Odpoledne budu brát psa ven a dcera okamžitě prohlásila, že ona nikam nejde, protože je tam zima.

• Citovat
  • Upravit
4125
10.1.26 13:13

Me dítě bylo podobně staré v době covidovych uzávěr. Tehdy jsme to nastavili tak, že volný čas u počítače je třeba vyvážit pohybem. A bylo mi jedno, jestli půjde na procházku, pojede na kole nebo bude cvičit doma dle videa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2014
10.1.26 13:30

Hele a co zkusit malovat ty putovní kamínky a pak je roznášet na hezká místa? Nebo hledání kešek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 13:39

@Kočkorožka Kamínky jsme dělali za covidu, už nebaví. Keška je u nás „sprosté slovo“ (má spojeno se svým otcem, kterého nemá ráda)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi