Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
NICKI, kromě zdravé výživy ho koupíš i ve větších obchodech, třeba ho mají v Hypertescu v tom zdravém koutku. Buď v pytlíku, nebo v krabičce ![]()
Já ho mám taky pořád v pernamenci, když není čas vařit a bere mě mlsná, tak si ho uvařím, hodím do něj lžici majonézy a nastrouhám nivu a můžu se po tom utlouct ![]()
Omlouvám se,já jsem to nejdřív nečetla celý,rychle jsem napsala dotaz, a pak jsem zjistila, že jsi už odpověděla dávno před tím,než jsem se zeptala.Jsem to ale trubka ![]()
Irias, diky za info. Jsem zase o neco moudrejsi. Jahly znam, ale kuskus mi nejak usel.
Jahly se daji koupit ve zdr. vyzive, ale videla jsem je i v normalnim kramu, tak snad i kuskus.
Krasny den Eva
Maminky, mám doma asi ten drcený kuskus, jak jej připravit pro 20-ti měsíční mimi?
@mysak píše:
Jo Lolimas pravd........ja to varim s kouskem kureciho masoxu misto soli.
Proboha, v masoxu je glutamát, to dětem vůbec nepatří!
@Janeynka píše:
Maminky, mám doma asi ten drcený kuskus, jak jej připravit pro 20-ti měsíční mimi?
Mimi?
Ve dvaceti měsících může jíst normální kuskus. Dceři jsem nikdy drcený nedávala.
Jo mimi
pro mě pořád
no já jsem ho snad kupovala na kaši? jak bych teda aspon z toho drcenýho mohla dělat tu kaši, když už to doma mám? Pro další mimčo by se mi do budoucna hodilo, od kdy můžu dávat, jáhle, kuskus… díky
@Janeynka Mimi mě fakt pobavilo! Připravíš ho stejně jako nedrcený, jen bude dřív hotový!
To jsem ráda že jsi se pobavila
takže i ten drcený mám dát do vody? nechat chvíli ve vodě a pak vařit? nějaký olej nebo tak něco mám dávat?
Já drcený nikdy nepřipravovala, ale musí to být stejné. Kuskus se nevaří. Dáš do misky, přidáš olej a zaleješ nejlíp vařícím vývarem nebo čistou vodou v poměru 1:2, až vsákne všechnu tekutinu, je hotový. A nebo kuskus můžeš přidat přímo do jídla - zeleniny, masa, kde je víc šťávy.
Tak já to dneska dělala blbě teda, ale někde jsem četla že se mormální kuskus vaří pět minut. dak jsem dala do misky drcený kukus a nalila vodu, pak to dala do hrnce a pět minut jsem to míchala. přidala jablíčka a malej jedl, tak doufám, že ho nebude bolet bříško. takže ted teda nevím, ani ten klasický ani drcený nevařím?? to je divné
Tím, že to povaříš, se nic hrozného nestane. Normálně se ale opravdu nevaří. Na obalu nebyl návod? Jinak stačí hodit do Googlu „kuskus příprava“ a nechat se ispirovat. ![]()
Já jsem se ptala v tom obchodě, ale už je to dýl co jsem to kupovala, tak říkal povařit pět minut, ale četla jsem něco o namáčení a tomu moc nerozumím. kolik dát vody, jestli víc nebo stejně co kuskusu. a kdybych teda nevařila tak to dám do vody a pak to třeba ohřeju v mikrovlnce? to není pro děti nic moc zdravý, ale tak ohřívám sem tam něco, když jí na pokračování