Jak probíhá návštěva návštěva u psychiatra?

Anonymní
7.3.16 09:21

Jak probíhá návštěva návštěva u psychiatra?

Zdravím. Za pár hodin mě čeká první sezení u psychiatra a já si vůbec nedokážu představit, jak to probíhá. Prosím, klidně anonymně, kdo z vás to má za sebou a jaké to bylo?
Díky za odpovědi. Od rána tu sedím jak uzlíček nervů, hromádka neštěstí a mám strach.
Anonym snad pochopitelně :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5864
7.3.16 09:42

Jako u doktora… takže se zeptá co tě trápí, jeslti měl někdo v rodině taky takové obtíže… normálně si budete povídat… některý dělal semnou takovou tu zkoušku se skvrnama :nevim: to jsem nepochopila co to říká o tom, jakou mám nemoc…
není se čehobát není to zkouška, neexistují špatné odpovědi, pokud tam tedy jdeš s problémem a né jako součást pohovoru v práci :D
Nebude ti přeceoperovat mozek, jdeš tam pro pomoc, stejně jako když si jdeš pro antibiotika při angýně, jen to je o tom, co se děje v tobě… nediv se „zvláštním otázkám“, které ti přijdou mimo téma…

no a když ti bude doktor nepříjemný, tak ho vyměníš a zkusíš jiného :)
Opravdu neměj zbytečné obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.16 10:00

Neměl strach, já byla poprvé nervozní jak sáňky v létě, a ještě po dotazu tak co Vás trápí, jsem chtěla utéct:D. Ale normálně se Tě zeptá, proč tam jdeš, poptá se Tě jestli nejsou nějaké psychiatrické dignozy v rodině. Počítej že to bude na delší dobu, já tam poprvé byla snad hodinu.

• Citovat
  • Upravit
11565
7.3.16 10:44

Mám psychiatra v rodině. Je to jak píšou holky: normální povídání. Podle metody, kterou používá, i nějaký test atd.

Být Tebou, nehroutím se a zapracuju na tom, aby ses nestyděla - naformuluj si (třeba napiš), co tam chceš říct: jaký máš problém, jaké obtíže, od kdy, jestli víš o něčem, co Tvůj stav zhoršuje atd. Jednak abys na nic nezapomněla, a druhak abys zbytečně neblábolila; doktor nemá jen Tebe a je lepší, když za tu cca hodinu vstupního vyšetření toho proberete co nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí