Jak reagovat na agresivní děti na hřišti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
7.7.23 22:33
@Katka1609 píše:
Když to dítě nikde nevidí, tak jak má reagovat a když ho někdo plácá kouká na mě a já mu řeknu, že se to nedělá a on si toho nevšímá. A ano setkávám se denně s nějakým dítětem, které mu chce něco vzít z ruky nebo do něj strká, nebo ho plácá.

Ale to neni pravda, ze se to nedela. Pokud ho nekdo napadne, tak je nanejvys vhodne mu to vratit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
7.7.23 22:34

@Katka1609 setkala jsem se s tím u jedné skupiny matek zde, jejich děti se zaměřily na mého syna, ale tam to pro něj bylo o úraz. Nakonec nezbylo, než na hřiště na rok a půl zapomenout, sedávaly tam s dětmi příliš často a syn se (nejen) na toto hřiště pak bál jít. Tudíž jsme tu dobu trávili procházkami po okolí.

• Citovat
  • Upravit
7803

Když se nám to stalo naposled tak jsme šli pryč :? Ne teda žádné fackování jak popisuje zakladatelka, ale kluk do syna 3× silně šťouchnul, když k němu přišel, potřetí syn spadl na zadek a brečel tak jsme šli pryč. Maminka koukala do mobilu. Píšete, že nemá nechat dítě učit snášet, že ho někdo bije, ale taky by mě zajímalo, co teda dělat. Protože rodiče takových dětí to obvykle nezajímá nebo z toho mají srandu nebo jsou agresivní taky, že si jim dovolíte něco říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12

@Oriseka učím své dítě, aby neublizovalo ostatním, aby se ptalo když něco chce, aby poprosilo. A když ho Teda někdo bije tak co má mlátit zpátky? To byla podstata tématu. Dozvědět se jak na to. Když po dobrým to nejde. Ale musí být odpověď zase násilí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
7.7.23 22:35
@Atisia píše:
Spíš ten otec ne? Co tam drepel a nejspíš viděl co jeho dítě dělá.

Taky jsem jednu takovou zažila. Prisla mama nás. anej výraz. Tak cca pětiletá holka naprosto stejná jako její máma. Moje 2r a 3r, a cizi 8lety deti si jezdily na klouzacce. Leze se tam přes síť. Pětiletá holka zacala predbihat a strkat do všech. Ja tam stála a dohlížela aby děti chodily po jednom, hezky zasebou. Matka pětiletý holky seděla na zemi 2m zamnou a neustále buď volala, nebo cumela do mobilu. Jejího fracka jsem tam musela usmernovat já. Neskutečný… Máma ani slovo. Kdybych tam nestála, tak by tam deti padaly jak hrušky ze stromu, co si ta malá cacora dovolila…

• Citovat
  • Upravit
9117
7.7.23 22:35

Bohužel už jsem měla tu smůlu potkat agresivní děti, ve většině případů šlo o větší kluky 8-9 let, kteří byli na hřišti bez rodičů a ze srandy po menších dětech házeli kameny nebo do nich kopali. Ano, před námi… rodiči těch malých dětí, respekt z dospělého nula. :? U malých dětí jsem se s tím setkala taky, ale ty si dítě srovná samo. Každopádně jejich rodiče jsou hustí. Když jejich děťátko bije jiné, tak ani neceknou, ale jak se začne to druhé dítě bránit, tak se najednou angažují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.23 22:36
@Oriseka píše:
Tak agresivni deti jsou a i toho otce bych verila. To, ze se s timto chovanim potkava denne, tak to je hodne zvlastni.

Tak mi točíme 2 hřiště a potkáváme pořád stejně rodiče i děti. Jedna z holcicte se třeba té naší stráni a doslova uteče když na ní někdo promluví. S další si vyměňujeme míč dost často. Takže já si myslím že v určitě skupině, sídlišti, části města je běžné potkávat stejně děti.
Ovšem, pokud je to různě po městě na různých místech kam běžné nechodí tak ano nejspíš budou mi nějakou špatnou auru.
Z jednoho Hřiště co jsme navštívily jsem měla pocit, že si ho skupina rodičů přivlastnila a my byly nežádoucí. Takže jsem tak dlouho nesly. Nejspíš cíleně ani nepůjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.7.23 22:37
@Katka1609 píše:
@Oriseka učím své dítě, aby neublizovalo ostatním, aby se ptalo když něco chce, aby poprosilo. A když ho Teda někdo bije tak co má mlátit zpátky? To byla podstata tématu. Dozvědět se jak na to. Když po dobrým to nejde. Ale musí být odpověď zase násilí?

Jo. At utocnikovi jednu flakne, to je zcela v poradku.

Az ho jako pubertaka napadne priopily blbec na ulici, taky se ma nechat zmlatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.7.23 22:38

@Lucie_Sx to asi jo. Jen nechci, aby si to pak malý špatně vyložil a dělal to pak jako ostatní. Prostě jen tak, nechce mi to dát, tak mu fláknu. Já nejsem žádná zakřiknutá matka, ale spíš řeším slovně než fyzicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.23 22:39
@Tajemnadama píše:
Taky jsem jednu takovou zažila. Prisla mama nás. anej výraz. Tak cca pětiletá holka naprosto stejná jako její máma. Moje 2r a 3r, a cizi 8lety deti si jezdily na klouzacce. Leze se tam přes síť. Pětiletá holka zacala predbihat a strkat do všech. Ja tam stála a dohlížela aby děti chodily po jednom, hezky zasebou. Matka pětiletý holky seděla na zemi 2m zamnou a neustále buď volala, nebo cumela do mobilu. Jejího fracka jsem tam musela usmernovat já. Neskutečný… Máma ani slovo. Kdybych tam nestála, tak by tam deti padaly jak hrušky ze stromu, co si ta malá cacora dovolila…

Takhle se chovají někteří z nás v herně. Dečka vypustí. Dají si kafe a nezájem. Harantů tam pak menším najíždí autíčky do hraček a do nohou. Proto dělám ocasek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.7.23 22:41

@Lucie_Sx samozřejmě až bude větší bude to o něčem jiném. Nejsou mu ani 2. Teď mu nebudu říkat co bude. Řeším co je teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.23 22:47

Mě spíš nejde na rozum reakce toho otce. Strašně bych se za sebe styděla kdybych viděla jak moje dítě někoho jen tak fláká.
Pokud by rodič rek důvod jejího chování, jako,, Hele, ale kluk ji schodil, rozbil, tahal. Ona to vrátila. Tak ok měli neschodu. Ale bez vysvětlení? Bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
@Katka1609 píše:

Nerikam nasili, ale nemelo by to mlcky snaset. Agresor jen tak neprestane. Paklize se s tim opravdu setkavate casto, tak se asi i zamyslet, jestli nedela syn neco spatne. Ano, agresivni deti jsou, ale neni jich tolik. Obzvlast tech, kteri utoci bez priciny. To je fakt male promile deti. Syn by se postupne mel naucit adekvatne se branit. Hracku nepustit a rici diteti, aby mu hracku nebralo. Kdyz na nej nekdo utoci, tak treba zarvat, aby jsi i zjistila, ze ho mas jit branit, utocnik se treba i toho revu zalekne. Mlcky se nechat tlouct podle me neni dobra strategie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá

@Katka1609 synovi v té době bylo dva a půl roku, ty čtyři děti ve věku okolo pěti let po něm šly ve skupině, bylo jim úplně fuk, že stojím vedle, jejich matky mi řekly, že syn obtěžuje je a když je tak přecitlivělý, ať je doma. Asi tak, no. Přitom jejich děti byly na druhé straně hřiště a jen jsem malému pomohla třeba na průlezku, už se tam všechny hrnuly a začaly do něj hromadně strkat, div ho nesrazily dolů. Prostě když je matka samice tura domácího, jsou děti taktéž příslušné stejnému živočišnému druhu. A to ty krávy nejspíš urážím.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
7.7.23 22:49

@Oriseka vždyť je malej, nejsou mu ani dva roky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML