Jak řešit bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.12.12 22:34
@ynax píše:
To jste docela frajeři, že platíte takovou sumu bez jakékoliv smlouvy, bez toho, že je barák váš… dobré slovo -jooo takových lidí už na to dojelo. Bez smlouvy bych neplatila nic, ani bez toho, že by byl dům můj. Když vaši nevěří manželovi, tak nemůžou dům napsat pouze na tebe?

To prý jedině až vše doplatíme a přepsali by jen půlku… Ale to by mi zas přišlo nefér vůči manželovi, ten vydělává.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.12 22:37

Vím, že je to hrozný bez papírů, ale dostala jsem se do toho ani nevím jak.. Prostě by mě nikdy nenapadlo, že by mi rodiče něco takovýho udělali. Sami vždycky řikali, že v tom musí být pořádek a musí to být sepsaný…Brala jsem se jako supr a věřila jim na 100procent. Bohužel teď už vím, že to mělo být první co se mělo vyřešit a pak teprv začít zabydlovat…

• Citovat
  • Upravit
18305
23.12.12 23:04

No zeptal bych se stejně jako Kallkapa: proč vyplácíte sourozence, když nemáte nic sepsáno? Ono není možná ani tak hrozné, kdybyste „přišli o peníze“ ( i když vím, zní to všelijak…) jako spíš že ztratíte roky, po které jste si mohli vlastní bydlení zařizovat jinde a jinak. Můj životní příběh budiž vám výstrahou… :think: Mezi čtyřicítkou a padesátkou už pro žádnou banku ani stavební spořitelnu nebudete bonitní klienti, i kdybyste oba vydělávali 25 měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
23.12.12 23:12

Zakladatelko, přistoupili by rodiče na přepsání domu za odstupné plus věcné břemeno na dožití? (Ono takové věcné břemeno není pro nového vlastníka žádná sranda, byť to tak na první pohled nevypadá… :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.12.12 02:01

Taktéž bych to řešila věcným břemenem na dožití a sepsáním půjčky od sourozenců a barák si nechala napsat na sebe.. Nechci být nějak ošklivá, ale třebas tam budete bydlet 20 let, splácet, Tobě se něco stane a vaši pak přepíšou barák na sourozence a manžel s dětma půjde kam???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
24.12.12 05:44
@Anonymní píše:
Přesně tak. Původně byla domluva, že se vše sepíše. Jenže právník řekl, že tohle sepsat nejde. Že by šlo jedině - přepsat barák a následně vyplácet. Ale platit a napsat papír, kde stojí, že dům bude náš až tu rodiče nebudou prostě z právního hlediska nejde. Tudíš rodiče řekli, že se to nechá na důvěře… Barák by se v současným stavu prodal tak za 4mil. Ale hodnota na vyplácení se počítá asi jinak. Je to přesně tak, že rodičům dáváme jen půlku za energie a jakoby nájem dáváme sourozenci, kterého tím vyplácíme. Až bychom to doplatili, platili bychom jen ty energie s tím, že ale dům bude náš až rodiče nebudou. A to jen v případě, že sourozenec se toho vzdá… Už kvůli tomu, že mi přijde chování rodičů dost nefér se mi nechce tam bydlet, ale zase ty peníze se dají stejné ať budem kdekoli. Jen bychom tam měli klid, že jsme sami…

Přijde mi to také nesmyslné a od rodičů jako pořádný podraz. Mám babičku 95 let a vím, jak se o ni mamka stará-jako o miminko, ale pořádně těžké a ani kvůli ní nemůže být delší dobu mimo domov(nepřichází v úvahu delší nákup nebo navštívit nás vlastní děti se vzdálenějším bydlištěm).Vaši rodiče nepřemýšlí nad tím, kdo se o ně postará? Jsou pošetilí, když takhle jednají se svými dětmi, vůbec se nedivím, že zvažujete bydlení jinde.Vy můžete takto platit a dům být váš vůbec nikdy být nemusí a za pár let byste za tu cenu mohli mít vlastní byt. Skoro bych to viděla jako lepší řešení.
A jinak mám 5 dětí, nejstarší 21 let, ale tohle bych po nikom z nich nechtěla, naopak jim chci s bydlením pomoci, aby měli možnost se osamostatnit co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
24.12.12 07:07

Takže vy platíte sourozencům celkově 3mege? tak jsem to pochopila? bez smlouvy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.12.12 07:18

Osetrit nejak spravedlive podobnou situaci je dost tezke. Podobne baraky by se podle me mely prodat a sourozence podelit.
Urcite bych nic nevyplacela bez dokladu. bylo by dobre udelat smlouvu, ve ktere vam rodice barak prevedou s vecnym bremenem doziti a sourozence vyplatite, nebo vam rodice prodaji jednu cast domu a sourozence podeli sami podle sveho uvazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.12 11:13
@Kapřík90 píše:
Takže vy platíte sourozencům celkově 3mege? tak jsem to pochopila? bez smlouvy? 8o

Nene,,,jen" mega… Jako čtvrtinu ze čtyř mega…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.12 11:15
@Ginuš píše:
Taktéž bych to řešila věcným břemenem na dožití a sepsáním půjčky od sourozenců a barák si nechala napsat na sebe.. Nechci být nějak ošklivá, ale třebas tam budete bydlet 20 let, splácet, Tobě se něco stane a vaši pak přepíšou barák na sourozence a manžel s dětma půjde kam???

Rodiče řekli, že za života nic nepřepíšou…Jedině až bychom to splatili, tak pak by byly ochotní napsat půlku na mě… Už to mě odrazuje od všeho… Ale jak jsem psala, do svého bydlení na hypotéku nepůjdem.. Půjčovat nechcem. Takže jedině v nájmu a něco šetřit a v budoucnu třeba někdy vlastní:)

• Citovat
  • Upravit
27007
25.12.12 11:22

Tohle je prostě sprostý podraz od rodičů! Okamžitě bych přestala platit cokoliv bez papíru a řekla jim že bud se to přepíše nebo šla pryč! Takhle sponzorujete sourozenci hypotéku a pak co? Až tu rodiče nebudou bude se soudit o půlku domu že nemáte nic sepsaný? Znám ve svém okolí případ že díky sourozenci je člověk v takových sr…že bych tohle teda nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
25.12.12 11:29

Zakladatelko, takže až bys splatila milion, rodiče by na Tbe přepsali půlku. A druhá půlka by byla koho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.12 11:34
@AngelLilly píše:
Zakladatelko, takže až bys splatila milion, rodiče by na Tbe přepsali půlku. A druhá půlka by byla koho?

Druhá půlka by byla rodičů. Ale než bychom splatili ten milion, tak by nic sepsané stejně nebylo. Doba splácení je asi 18 let.

• Citovat
  • Upravit
5077
25.12.12 13:06

Zakladatelko,
přestaňte platit za něco, co není vaše a nejspíš hned tak nebude. Je to sice blbé, ale stát se může kdykoliv cokoliv a vy nemáte nic v ruce, aby jste pak v případě dědictví mohli argumentovat. Jak jde o peníze a majetek, tak největší zlo vzniká v rodině. Být tebou, sedni si s rodiči a v klidu jim vylož jak to vidíš. že bez smlouvy sepsané mezi vámi a sourozenci, ověřené notářem, nebudete platit nic. nebo ať na vás přepíší dům, část domu, jinak prostě odcházíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
25.12.12 15:02

No zakladatelko každý slušný právník ti řekne, že nejhorší jsou půjčky a peněžní závazky v rodině. Je to prostě obchod a do něho city nepatří, což v rodině jaksi nejde.
To, že se rodiče zachovali jak se zachovali je jejich věc a jejich právo, ale vy jste zodpovědní za svůj život a vašich dětí tak bych se podle toho zařídila. Bez smluvního ošetření bych neplatila nic a když nepůjde se domluvit, raději bych bydlela v podnájmu. Ono to totiž vyjde nastejno, ty peníze co platíte jak kdyby jste vyhazovali oknem, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí