Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pořídit do 1 mobilu solidní data. Pak ten mobil bude mít sám internet a ještě ho může současně „šířit“ přes wi-fi.
LTE nemá nic společného s cenou, je to jen „vyjádření rychlosti“. GPRS, EDGE, 3G, 4G, LTE…
Jinak mi první 1,5 řádku přijde mimo souvislost… nebyl by pak potřeba anonym.
@Ivan PPZ takze ke smartphone kvalitni datovy balicek a ten pak muze sirit wifi i pro tablet?oml.se za stupidni otazku
![]()
Ano, třeba bude tarif s 1,5 giga dat. Je jedno, jestli to spotřebuje samotný mobil, nebo jestli se zapne HOTSPOT a mobil se pro ostatní wi-fi přístroje bude chovat jako „ta wifina odvedle“. Jen ten mobil bude šířít wifi na kratší vzdálenost, ideálně ve stejné místnosti. Bude se také rychleji vybíjet a možná i více zahřívat. Ale jeho běžné funkce budou současně fungovat. Takže se bude dát i telefonovat. Je vhodné mít ten mobil, který umí to LTE a zároveň, aby i ta data běhala na LTE. Klidně můžete tu wifi šířít i při cestě vlakem. Je to normálně zaheslované, ale když se mobil dítěte (nebo tablet) poprvé přihlásí, zadáváte heslo (to vidíte ve svém mobilu) a pak je už připojování automatické. To sdílení internetu můžete vypínat. Když budete ten internet „půjčovat“, váš mobil nebude současně v té době sám připojený na wifi (i když bude k dispozici). Umí tu wifi buď přijímat, nebo šířit (data od operátora). Stejně tak může wifi šířit tablet, pokud má prostor pro SIM.
Nebo můžete koupit „krabičku“, do které dáte datovou SIM a ona bude tou vaší wifi. Může být do zásuvky, i na baterii. Cca. 500,– Kč a víc.
@Anonymní píše:
Milé maminky, odešla jsem s dětmi od manžela tyrana…skončil ve vězení…Najednou sama v domácnosti nějaké věci nezvládám. Jsem netechnický typ. Máme NTB připojený přes tzv. flashku nebo máme v bytě wifi signál, chytáme free wifi z vedlejší provozovny, kavárny. PC už nemáme. Pak máme na cestování tablet, já a svůj i děti. V případě cest na prázdniny atd.,když děti nejsou v místech, kde je wifi, třeba u babičky na horách, jim platím připojení k internetu v tabletu přes SIMku, což je dost peněz (LTE).Jak se dá řešit wifi na cestách? Děkuji. Stydím se, že jsem netechnický typ…Ještě mají oba kluci smartphone s internetem, v rámci balíčku, ale tam je omezený objem dat. Omluva za anonym kvůli osob. důvodům, děkuji
mám od operátorka 1,5 GB dat.. doma jedu na wifi, všude, kde je veřejně dostupná wifi taky, takže jsem za celou dobu ještě ten objem dat nevyčerpala
a to kluk hraje hry atd..
Spotřeba dat je velmi individuální. Co je pro jednoho dost, pro druhého to bude klidně směšně málo. Ale stejně to bude hodně o penězích za data…
@Ivan PPZ A to máme i my ostatní chtít také Milku od každé tazatelky, které poradíme?
Myslela jsem, že tu radíme dobrovolně a gratis
..a jiní zase nám ![]()
Milé maminky, odešla jsem s dětmi od manžela tyrana…skončil ve vězení…Najednou sama v domácnosti nějaké věci nezvládám. Jsem netechnický typ. Máme NTB připojený přes tzv. flashku nebo máme v bytě wifi signál, chytáme free wifi z vedlejší provozovny, kavárny. PC už nemáme. Pak máme na cestování tablet, já a svůj i děti. V případě cest na prázdniny atd.,když děti nejsou v místech, kde je wifi, třeba u babičky na horách, jim platím připojení k internetu v tabletu přes SIMku, což je dost peněz (LTE).Jak se dá řešit wifi na cestách? Děkuji. Stydím se, že jsem netechnický typ…
Ještě mají oba kluci smartphone s internetem, v rámci balíčku, ale tam je omezený objem dat. Omluva za anonym kvůli osob. důvodům, děkuji