Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potrebovala bych od vas poradit ohledne ctecky…Dlouho jsem se zuby nehty branila ctecce, uznavam jen knihy na papiru, ale uz je nemam kam davat
tak jsem se rozhodla, ze to zkusim, ale vubec nemam tuseni, jak to funguje, jakou nejlepe vybrat, jaky maji funkce? cena neni rozhodujici ![]()
rada bych, aby byl system stahovani knih co nejjednodusi, pritom abych mela velky vyber, i knihy v cizich recech apod, aby se dalo cist jak na slunicku tak ve tme, knihy se daly ve ctecce nejak roztridit…vic me zatim nenapada
predem diky moc za tipy ![]()
Já mám čtečku Kindle a jsem nad míru spokojená. Stahuju přes uložto a posílám do čtečky, pokud knížku kupouju, tak mi jí hned pošlou automaticky do čtečky. Samozřejmostí při výběru bylo podsvícení. Číst se dá s ní úplně v všude. Mám roztříděno podle autorů ve složkách. Kolik stála nepovím, byl to dárek. ale letos vydali novou verzi, která se dá vzít i do vlhka/do vany. Lituju, že jí nemám
![]()
@SussiK Prodeje jdou obrovsky dolů, idé čtou a internetí a hrají hry na mobilech, které mezitím zvětšily velikost displejů.
Za mě určitě PocketBook! Mám už několik let a vše bez problémů, přečte všechny formáty, snadné a jednoduché ovládání ![]()
@Premek_Orac píše:
@SussiK Prodeje jdou obrovsky dolů, idé čtou a internetí a hrají hry na mobilech, které mezitím zvětšily velikost displejů.
Aha takhle…ja mam teda telefon velky dost(samsung s8), ale i tak by mi to na cteni knih nestacilo, plus (i s pametovkou) bych nemela dost mista ![]()
@Salorka @uf-ounek jj,co jsem tak procitala diskuze, tak bud kindle nebo pocketbook…ale u kindlu, nejsou ty knihy nejak omezene amazonem?
u me je problem, budu ji kupovat v rakousku a rada bych ale stahovala ceske knihy
@SussiK Já to nemyslím zle, jen píšu o trendu trhu. Podobně se dnes prodá násobně víc notebooků, než PC.
U knih se i dnes najdou tací staromilci, co čtou papírové. Třeba já ![]()
Z hlediska praktičnosti bych asi na tvém místě vzal to, co je nejprodávanější. Ta je největší pravděpodobnost zachování technické podpory atd.
OT: S8 dobrý? Já samsungy nikdy neměl, ale ty nové se mi líbí.
Mám Bokeen, jsem s ní moc spokojená, je to „jenom“ čtečka bez dalších funkcí (mp3 přehrávač a podobně) má dobré podsvětlení a je dobře čitelná i v jasném slunci. Knihy stahuju do počítače a spravuji je přes bezplatný software Calibre. Samozřejmě má i připojení k internetu, kde se dají knížky kupovat a stahovat rovnou do zařízení.
@Premek_Orac Prodej čteček poklesl hlavně kvůli tomu, že se jedná o zařízení, které není nutné měnit, dokud funguje. Rozdíl v technologii mojí čtečky (2017) a té co má táta (2012) je pouze v rozlišení a ani to není žádný extrém. Na čtení je čtečka vs mobil velký rozdíl, ve čtečce můžu číst klidně několik hodin, v mobilu mě po několika desítkách minut začnou bolet oči nehledě na to, že když čtu z mbilu, tak rozsvícený displej rychle žere baterku. Ale je pravda, že kdo má lepší mobil už většinou tablet nepotřebuje.
@SussiK já mám kindle paperwhite už asi 3 roky a velká spokojenost. Jsem taky zastánce papírových knih, ale po zjištění, že se mi konečně nedělá zle při čtení v autě a autobusu už bych neměnila. Spousta knih je ke stažení (i zdarma) přímo na amazonu, hlavně cizojazyčných ![]()
Já mám Kindle a spokojenost. Na jednu stranu souhlasím s @Premek_Orac, že lidi surfujou na netu a hrajou na mobilech.
Ale pro mě je čtečka pořád super věc. Mám tam spoustu knížek, hlavně nemá podsvícení a nebo se dá vypnout. Takže to nesvítí jako mobil a hlavně ji používá jen na čtení ve chvíli, kdy nechci, aby mě rušil internet atd. Mysím, že fajn.
@SussiK Tak když uznáváš jen papírové knihy a nemáš je kam dávat, nechodíš do knihovny? Takhle to řeším já, pro mě je prostě knížka v ruce nej. Půjčím si, přečtu, vrátím, nikde nic nehromadím, za 200,– na rok, paráda ![]()
@Premek_Orac píše:
Tak ctecky snad nejsou na hry a internet. Tablety to jo, ty jsou hodne nahrazeny mobily, ale klasicka ctecka, to ne, to je fakt rozdil cist na ctecce nebo tabletu/mobilu.
Jinak ja mam Kobo, ale jsem v zahranici, nevim jestli se prodava v CR.
@xstrasilka píše:
@SussiK Tak když uznáváš jen papírové knihy a nemáš je kam dávat, nechodíš do knihovny? Takhle to řeším já, pro mě je prostě knížka v ruce nej. Půjčím si, přečtu, vrátím, nikde nic nehromadím, za 200,– na rok, paráda
To bych rada, ale jelikoz ziju v rakousku tak to nejde
sice v nemcine ctu, ale cj je porad lepsi, takze kdyz jsem na navsteve v cr, nakoupim hromadu knizek ![]()