Jak říkáte Jiříkovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
19.6.19 08:56

Máme 11letého Jiřího doma. Říkáme mu Jiři (s krátkým i na konci), Jirko, Jiříčku (hlavně když byl mladší), Jiřulko (moje mazlivé oslovení a jeho sestry provokace), Jiří (to už začíná být vážné), Juro (když zlobí), mazlivě či ze srandy Juriáši, Jiřislave (nevadí mu to, přijde mu to srandovní), Jiříku (občas mu tak říkám já a hlavně pan učitel v hudebce). Jedna teta mu říká Jurášku a druhá Jiřulo (ani jedno se mi moc nelíbí).
Hodně lidí říká, že je to nejčastější jméno. To asi ano, ale mezi dospělými. Mezi dětmi je ojedinělé. Na prvním stupni ve škole (celkem šest tříd) je jediný Jiří! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.6.19 09:12

Jo a ještě mu občas říkám Jiřinku, což v první třídě nesl nelibě mladší bráška, protože Jiřinka přece byla JEHO paní učitelka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.6.19 09:40

Omlouvám se, ale z většiny zdrobnělin tady mi trnou zuby. Dítěti Jiříku a dospělému Jirko. Deset oslovení snad není třeba

• Citovat
  • Upravit
11
19.6.19 15:27
@Hugi284 píše:
Máme 11letého Jiřího doma. Říkáme mu Jiři (s krátkým i na konci), Jirko, Jiříčku (hlavně když byl mladší), Jiřulko (moje mazlivé oslovení a jeho sestry provokace), Jiří (to už začíná být vážné), Juro (když zlobí), mazlivě či ze srandy Juriáši, Jiřislave (nevadí mu to, přijde mu to srandovní), Jiříku (občas mu tak říkám já a hlavně pan učitel v hudebce). Jedna teta mu říká Jurášku a druhá Jiřulo (ani jedno se mi moc nelíbí).
Hodně lidí říká, že je to nejčastější jméno. To asi ano, ale mezi dospělými. Mezi dětmi je ojedinělé. Na prvním stupni ve škole (celkem šest tříd) je jediný Jiří! :think:

A je se svym jmenem syn spokojeny? Take ho zvazujeme pro syna, ale prijde mi, ze se v dnesni dobe prilis nedava :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.19 19:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky, narodil se nam ted do rodiny chlapecek Jirik a mne prilis nenapadaji zdrobneliny pro toto jmeno. Znam v okoli jen same dospele Jirky. Jak rikate Jirikum chlapeckum vyjma Jiriku a Jiricku? Pouzivate jeste nejake dalsi zdrobneliny/tvary?

Jura, Jurášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
19.6.19 19:08

Když mě chtěla máma naštvat, tak mi říkala Jiřko. Chlap mi občas řekne Jájo :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149503
19.6.19 19:08
@Snehurka28 píše:
A je se svym jmenem syn spokojeny? Take ho zvazujeme pro syna, ale prijde mi, ze se v dnesni dobe prilis nedava :nevim:

Právě proto bych ho dala, nebude bůhví kolikátý Matyáš nebo Tobiáš v řadě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29108
19.6.19 19:16

Jura, Džudas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
19.6.19 19:26

Taky mám syna Jirku teď už je mu 18 let. Všichni mu říkáme Jiřo. Malá sestra mu říká Lizo. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
20.6.19 06:36

Jiřík, Jiříček, Jura, Jurášek,… ale znám i takového, kterému se říká Jiřino, Jiřko (mladý kluk - 30 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.19 10:29

Ahoj holky, cekame na konci leta chlapecka a docela se mi zalibilo jmeno Jirik, nicmene ted je vsude plno Tadeasu a Matyasu, a kdyz se nekdo zepta na jmeno a reknu Jirik, tak na mne vsichni udivene koukaji, jak jsem na to prisla :lol: Prijde vam toto jmeno do dnesni doby deti neobvykle? Moc deti kolem sebe nemam, tak nevim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8288
27.6.19 11:02

Ve školce máme dva, já sem tam nějakého malého Jirku potkám. Pěkné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze