Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, dohadujeme se s manželem…můžete mi někdo říct jak to je? Když zasadím česnek na podzim do země-tak manžel tvrdí, že se česnek rozpadne (zhnije) a pak roste na jaře nový česnek. No a já tvrdím že česnek roste z toho jednoho stroužku na jaře, vydrží v zemi do jara a nehnije nebo nerozpadává se. Tak jak to je?
Z toho stroužku vyroste nová palice
nemůže shnít, jak by z toho potom vyrostl nový?
Máš pravdu ty
vyroste na jaře z toho stroužku a teprve postupně ten ztroužek, co si zasadila odhnívá
Já se dneska zrovna koukala, jestli mi neleze ze země ven, protože je moc teplo a lezou mi sněženky ![]()
No já mu tvrdila, že nemá ten čenek z čeho růst když zhinje
takže mám pravdůůů
Děkuji vám holky
Zasadíě čwsnek a z tpho stroužku přece leze nový a postupen na jaře odhnívá a rostw nový jak jako jinak kdyby v zimě shnil, tak jak by rostl???
@M+M+S píše:
No já mu tvrdila, že nemá ten čenek z čeho růst když zhinjetakže mám pravdůůů
Děkuji vám holky
nemáš zač
Holky a ještě zeptám-když se moří čenek-je ta chemie i v tom novém česneku (vyrostlém na jaře)?
@M+M+S píše:
No já mu tvrdila, že nemá ten čenek z čeho růst když zhinjetakže mám pravdůůů
Děkuji vám holky
vsadila jsi se aspoň ![]()
@M+M+S píše:
Holky a ještě zeptám-když se moří čenek-je ta chemie i v tom novém česneku (vyrostlém na jaře)?
To přes zimu vyprchá, asi záleží čím moříš, ale vem si já ho zasadila někdy na začátku listopadu a sklízet budu někdy v polovině léta, tak to tam být už nemůže. ![]()
Tak s dovolením se vmísím do debaty coby zemědělský synek…
Předně - existují dvě skupiny odrůd česneku - podzimní a jarní. Jmenují se podle toho, kdy se česnek sází. Takže dál už je to jasné.
Co se týká mořidla, tak kromě měďnatých fungicidů se dá mořit i SULKOU nebo tím druhým přípravkem, začíná to na Sulf… dál nevím. (Oboje jsou sloučeniny síry a vápníku.) Ty přípravky se nevstřebávají dovnitř dužiny, zůstávají na povrchu… Fungují tak, že pokud se vyklíčené spóry hub a plísní dotknou mikroskopické částečky mořidla na povrchu česneku, tak se „otráví“ a rozpadnou se. Ale pokud byste to vzaly přísně vědecky a hledaly absolutně nepatrné množství mořidla v nově narostlém česneku, tak při použití dostatečně citlivé metody tam něco najdete. Ale bude ho tam možná asi tolik jako přirozené radioaktivity. Čili skoro míň než nic.
Já ho tedy taky nemořím, ale to je jen do času, než mi to jeden rok nevyjde a napadne mi ho nějakej neřád ![]()
Pěstujete někdo česnek doma? Vyklíčila mi tu celá palice, má cenu to někam sázet? ![]()