Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje děti, které vyžadovaly společné spaní, to vyžadovaly tak, že na mě musely být nalepené a já na nich, dceru jsem musela téměř zalehnout, jinak řvala, až uši krvácely. Syn se zase vyžíval v tom, že se zažížalil pod mou deku i s hlavou, kdykoliv jsem ho vytáhla, řval až uši krvácely. Spánková deprivace a celkové vyčerpání udělaly své, neměli jsme sílu řešit nějakou bezpečnost, cíl bylo přežít a aby proboha to dítě už neřvalo. A to jsem měla u prvního monitor dechu
.
@Markétka111 Myslíte ten polštář z Dormea? Ten takový velký? A ten si dáte vedle sebe na opření ruky? Děkuji za odpověd.
Holky mám tento těhotenský polštář myslíte že malé můžu rozložit rychlozavinovačku a udělat z toho polštáře zábranu dát ho kolem malé a ležet vedle ní na pravém boku? Budu spát na kraji postele to myslím není nutné dávat postýlku za sebe ne?
A na druhé straně bude ležet manžel za tím tehotenským polštářem myslíte že by to tak šlo? Foto přikládám. Napadlo mě že by malá ležela hlavičkou trochu na tom polštáři těhotenském
Roční syn spí jen tak v pyžamku na matraci. Pod peřinou mou nebo manželovou, podle toho, kdo si dřív všimne, že je odkrytej ![]()
Já spím zásadně zády k němu (když mne do nich kopne, nevadí, ale čelem k němu neusnu, bojím se, že mě kopne do prsa, už se parkrat stalo).
Oba kluci ve své posteli… nedokážu si představit spát s nema…nevyspala bych se strachy, že jim ublížim…to samý můj… když se obrátí hází rukama… máme oba špatný spaní.
Když miminko večer uspím, dám ho do jeho postýlky. A někdy spí až do rána. Ale když se třeba kolem půlnoci probudí a pláče, tak si ho i s hnízdečkem beru k sobě a pomazlím a takhle spíme až do rána. Dělám to tak od narození a jsem spokojená já i miminko, teď už šestiměsíční
Ne na polštáři, ležel normálně mezi námi, přikrytý svou malou peřinkou. Nebo na druhé straně vedle mně, tam měl připevněnou postýlku bez boční strany.
Mam 4 mesicni mimi a spi se mnou od prvniho dne co se narodila dokonce uz hned v porodnici
postylku mam prirazenou k posteli, ktera mi slouzi spise jako zabrana 😝spi pritulena ke me ,ma.svuj polstarek nekdy spi i bez nej, a jsme obe pod jednou prikrivkou,
prijde mi to naprosto prirozeny, naopak bych neusla kdybych necitila jeji pritomnost a uz vubec ne kdyby spala ve vedlejsim pokoji, to ani neprichazi v uvahu ![]()