Jak se chovat autenticky?

Anonymní
29.7.21 08:00

Jak se chovat autenticky?

Mam uz par let partnera. Je moc fajn, vzdycky za mnou stoji, ma rad moje sileny deti, je na nej spoleh. A ja s nim nedokazu mluvit na rovinu. Mrzi me to, je to jedina vec, co nam ten vztah krapet nahlodava. Bojim se rikat veci naplacato jak jsou, mam pocit, ze ja mam bejt ta hodna, ze tohle nemuzu rict, aby se nenastval, tamhleto radsi taky ne..
On po mne temer vzdycky nekdo sel. Mama byla hodne prisna, pak jsem zahucela do vztahu, kde me tehdejsi partner tri roky tyral…nasledne jsem se vdala za chlapa, kteryho jsem se nebala a jen to temer stacilo. Jenze jsme meli hodnoty jinde a zacali si casem lizt na nervy.
Soucasnej partner je cholerik ale s mozkem. Taky je dost dominantni ale prostoru mi dava mraky. Ale ja jako bych se bala ten prostor vyuzit? Jak se sakra mam prestat bat??? Diky za rady. Prosla jsem dlouhou cestu pro ziskavani jakyhos takyhos sebevedomi ale tohle porad neumim. Neumim rict ted me stves, ted se nudim, ted se mi neco nelibi. Neco jako syndrom hodny holky? Predem dekuju za tipy, co s tim…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9006
29.7.21 08:16

Nevidm v tom nic sloziteho, je cholerik tak se bojis, kdyz se prestanes bat cholerik ztrati zajem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.7.21 08:21

Psychoterapie a hodne rychle. Nejlepe psychoterapeut, ktery pouziva metodu sebelasky.

Ja uz jsem se z toho vylecila a je to naprosto uzasne nebyt hodna holka!!! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.7.21 08:24

A pokud nemas moznost psychoterapie, tak existuje spousta knizek o sebelasce.

Ted narychlo bych doporucila novou knizku od Anity Moorjani Sensitive - is the new strong.

Nevim, jestli uz vysla v cestine.

Ale tech knizek je fakt plno s touhle tematikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.21 08:28

@Nekoukej! neni agresivni, to vubec, jen impulsivni a kdyz se zlobi, tak se rozcili. Nikdy mi neublizil nijak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.21 08:29

@Jana525 diky, kouknu na nejakou tu literaturu.

• Citovat
  • Upravit
9006
29.7.21 08:31
@Anonymní píše: @Nekoukej! neni agresivni, to vubec, jen impulsivni a kdyz se zlobi, tak se rozcili. Nikdy mi neublizil nijak.

Jsou povahy ktere to ani tak nedavaji, zkus si poslechnout videa Anna Hogenova, clovek se citi autenticky kdyz muze byt sam sebou a to treba tak vedle sveho muze nemas, podvedome se snazis aby se nerozcilil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.7.21 08:38

No především mu musíš říct tohle, to že se bojíš a že to není o něm.

No a pak to zkoušet a když to nevyjde tak se nehroutit a když to vyjde, tak se za to ocenit.

myslím že by vám to mohla obou usnadnit tzv, nenásilná komunikace. On tam teda pro tebe bude zádrhel v tom, že se budeš muset naučit vnímat co jsou tvoje potřeby, ale je to způsob tak jednoduchý a efektivní, že není složité si ho osvojit a zkoušet.
A pokud člověk netrvá na autoritativní výchově, tak to dost usnadní i domluvu s dětmi.

Tady je o tom moc povedený audiodokument

https://vltava.rozhlas.cz/…kace-6249993

tady kniha

https://www.kosmas.cz/…ace-v-praxi/

a třeba tady fajn lektoři, co to umí naučit - což je asi nejjednoduší cesta, dát děti na víkend k babičce/otci/do sirotčince a odjet na víkend s partnerem na seminář.

https://nenasilnakomunikace.org/

A kdyby to fakt nešlo, tak nejefetkivnější cesta k tomu je psychoterapie, přímo s autenticitou hezky umí pracovat způsob práce zvaný gestalt. Tady je adresář lidí, co to umí
 http://csgt.cz/#…

Ale základ je prostě se rozhodnout ignorovat vnitřní démony, nekrmit je tím, že je člověk bude poslouchat a zkoušet to a ustát že se to nebude dařit na první dobrou. Jen teda pokud jsou démoni moc silní, tak to je těžký a hlavně když se to nepovede, tak démoni řvou dost silně, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.7.21 08:39

Jestli si na facebooku, zacni pro zacatek treba cist afirmace Jana Mendela, jsou fantasticky!
 https://www.facebook.com/Afirmace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.21 08:39

Nemas vedle sebe toho spravneho muze :nevim:.
Potrebujes takoveho, ktery by ti dal ten pocit bezpeci, ze muzes mluvit o cemkoliv. Trva to treba mesice, nez na to prijdes a vzpamatujes se.
Ale u tebe uz jsou to roky, to je proste moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.7.21 08:42
@Lucie_Sx píše:
Nemas vedle sebe toho spravneho muze :nevim:.
Potrebujes takoveho, ktery by ti dal ten pocit bezpeci, ze muzes mluvit o cemkoliv. Trva to treba mesice, nez na to prijdes a vzpamatujes se.
Ale u tebe uz jsou to roky, to je proste moc dlouho.

Presne tak jsem to myslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.21 08:48

Příspěvek upraven 12.02.25 v 07:39

• Citovat
  • Upravit
1950
29.7.21 08:52

Nemyslím si, že máš špatného partnera. Cholerik automaticky neznamená, že je násilný ve vztahu.

Určitě tvůj problém netkví v tom, jaký je partner. Ty jsi předtím nějakou dobu žila jako týraná žena, jako deprivované dítě a neseš si následky.

Výborně s tím dokáže pracovat psychoanalýza, ale jsou i další psychoterapeutické směry. Jako žena, která prošla domácím násilí jsi měla nějakou terapii navštěvovat už dávno. Ono se může zdát, že je vše ok, ale jak vidíš, vyplave za čas nějaký problém, se kterým si nevíš rady - říká se tomu efekt spáče - tzn. že to vše v sobě máš, ale projeví se to až za čas.

Pomalými kroky pod vedením terapeuta se toho můžeš zbavit. Začít třeba banalitami - jednoduchými, pozitivními pocity: teď jsi mě rozesmál, teď z toho, co jsi udělal mám velkou radost…a pomalu přidávat…cítím se ze zpráv v TV nejistá, mám obavy…nejsem si jistá, zda stihnu vše, pomůžeš mi prosím… bla bla…a říct, vím, že když se rozčílíš, jsi hlučný, ale neublížil bys, já ale instinktivně mám strach…naučit se popisovat své pocity, ale základem je umět své pocity rozeznat a klíč je právě v té psychoterapii, kde své pocity pojmenuješ, dojdeš k poznání

Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.21 08:54
@Anonymní píše:
@Ou dekuju. My o tom zrovna vcera mluvili totiz. Dneska mi psal tohle:
Uz si sakra uvedom, ze jses dobra ve vsem co delas a ze mas pravo delat veci po svem a rikat co chces a kdy chces.
Na nejakej komfort okoli neber ohled, oni se s tim srovnaj a kdo ne, ma problem sam. Nejsi zla ani spatna, a rikat co si myslis neznamena, ze budes nekdo jinej. Jen se ti dost ulevi, nebudes delat veci co nechces a okoli je casto mebude ani chtit, kdyz to bude vedet. A nakonec budes ve vysledku spokojenejsi a min napruzena… A mne zalezi na tom, aby ti bylo dobre.

Ty ale nepotrebujes, aby ti psal moudra.
Potrebujes, aby na tvoje slova reagoval za vsech okolnosti v pohode. A to on asi nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.7.21 08:55

@Lucie_Sx souhlasim, zprava a slova snesou vsechno, vetsinou to tak delaji manipulatori

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí