Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
trosku to nafot,a dej treba s bazar,avizo..... do kolonky daruji,uvidis,jak se ti po tom zaprasi. Ja takhle dokonce tady pres Emimino,poslala za postovne 2 krabice s oblecenim po holkach maminkam,ktere to potrebovali ![]()
Tak to dej na charitu. Oblečení bud do specielního kontejneru, najdi si na netu kde jsou, a nebo koukni na různé diakonie, tam jsou rádi ůplně za všechno, za oblečení i za věci, tašky, nádobí, lampičky, prostě cokoliv do domácnosti. Já tam dávám pravidelně. Nevím, odkud jsi, já z Prahy, jestli chceš, dám ti tipy, kde jsou ty kontejnery a sběrná místa charity.
Ahoj. Byla jsem na tom podobně a dneska už je všechno jinak
. Když jsme se měli stěhovat a já viděla ty haldy hadrů, co jsem věděla, že nosit nebudu, tak jsem se rozhodla, že prostě musí pryč. Vyhodit do popelnice bych je nedokázala (nebyly děravé ani moc zničené) a tak jsem byla ráda, když jsem ve svém okolí viděla kontejnery na textil pro charitu. A dávala jsem tam svoje oblečení s dobrým pocitem, že krom toho, že mě uvolní místo, někomu dalšímu poslouží a třeba i udělají radost. Od té doby takto vyřazuji oblečení celkem často a docela i ráda. Sobě i holkám.
Jiné věci, které nepotřebuju a jen mi lapají prach (mám ráda spíš praktické dárky a jako učitelka jsem dostala spoustu i těch nepraktických). Některými jsem obdarovala druhé (předem jsem věděla, že obdarovaný z toho bude mít radost), některé jsem nekompromisně vyhodila. Teď čas od času projdu byt (třeba teď po Vánocích, kdy jsem potřebovala uvolnit místo na další věci) a proberu, co fakt nepotřebujem. Něco jsem dala na Aukro s počáteční cenou 1 Kč (hlavně jsem se toho chtěla zbavit) a byla jsem fakt velmi mile překvapena, na jakou sumu se některé věci dostaly
.
Já bych to zabalila a odnesla třeba do Charity. Tak by se všechny ty věci dostali k opravdu potřebným lidem.
Asi si udělám tu práci a nahážu to někam na net.. S tou charitou bych to klidně udělala, ale nejsem z Prahy a u nás jsem takové kontejnery nikde neviděla.. Navíc jsem bez auta a tahat kočár a v ruce pytel hadrů bůhví kam se mi nechce ![]()
A ty serepetičky asi fakt vyhážu, to by snad ani radost už nikomu neudělalo.. ![]()
A ty serepetičky asi fakt vyhážu, to by snad ani radost už nikomu neudělalo.. ![]()
Já jsem takhle taky schraňovala oblečení, pak už jsem nové neměla kam dávat, tak jsem to roztřídila, nechala si jen to, co opravdu nosím, Zbytek jsem prodala na aukru za pár korun, co se mi zdálo už moc jeté jsem dala do kontejneru na oblečení.
Teď mám opačný, problém, já bych mohla vyhazovat věci pořád
Nábytek, kytky co nejsou už moc hezké, tchýně zase všechno hází do kamen ![]()
No další z důvodů, proč se mi to asi nechce vyházet je ten, že „funkčního“ oblečení mám docela málo a zbyde mi prázdná skříň ![]()
Ale budeme se stěhovat, tak to přece nebudu tahat do nového bytu.. ![]()
Pikolo moje máma, když se u něčeho nemůže rozhodnout, jestli nechat neby vyhodit, tak to roztrhne a pak už je po přemýšlení, vyhodí se to ![]()
Ahoj,tak tohle přesně řeším taky ted
.Za 14 dní se stěhujeme a všechno poletí,mám věci všude
.po troškách to nosím do popelnice,no po troškách
vždycky tak 3 plné igelitky
,taky jsem si říkala,že to někam dám ale nikdy nic a na to až to bude na aukru a někdo by se třeba ozval už není moc času.máme toho taky mraky,ale řekla jsem co jsem neměla v ruce min.půl roku,tak se vyhodí bezkompromisně.a i tak budeme mít krémů až až
.už aby to stěhování bylo za náma.
Já myslím, že vyhazování je pozitivní proces..Sice je to utvrzení v tom, že už to lepší nebude ( kila
), ale za prvé se ti vyprázdní skříně a za druhé si můžeš nakoupit nové.. ![]()
Já nemilosrdně vyhazuji hadry, boty i jiné cajky, ale trochu v tomhle bojuji s mužem, který takle syslí vše na co už se 20 let práší..Ale co kdyby..
![]()
Možná bych se pozeptala, jestli někdo nezná někoho, komu by se to mohlo hodit. Já několikrát ročně vyhazuju pytel věcí. Nechápu teda, kde se mi to v té skříni pořád bere, protože ne že bych si pořád něco kupovala ![]()
No jsou to staré zásoby:) Některé věci vždy zase zasunu do skříně a podaří se mi je vyhodit až třeba na popáté:)
Dávám to jedné paní.
Mám doma plnou skříň starých hadrů, co už v životě nosit nebudu, nosila jsem je asi tak před 20ti kily, co už nezhubnu.. Většina jsou třeba pěkné věci, tak je mi líto je vyhodit, na druhou stranu i kdybych se do nich vešla, tak i když jsou pěkné, tak nejsou už moderní, takže prakticky k ničemu..
Kromě hadrů mám i spoustu blbostí, jako sošky a serepetičky, co jsem kdy od někoho dostala jako dárek, nelíbí se mi, jsou to lapače prachu..
Ale prostě to nevyhodím, protože je mi toho líto.. Jak se k tomu donutit? Poradíte?