Jak se dostat z letiště v Římě do centra?

30.8.16 16:36

Jak se dostat z letiště v Římě do centra?

Ahoj všem, chystáme se za dva týdny do Říma na vlastní pěst a proto se ptám, nemáte někdo tip, jak nejjednodušeji se dostat z letiště v Římě do centra? Na internetu jsem našla rady o vlacích a autobusech, zajímá mě ale někdo s osobní zkušeností :) Případně jestli je lepší kupovat lístky až u řidiče, v trafice na letišti nebo risknout online?
Děkuju! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.8.16 16:38

@kovar.kristyna přímo před letištěm je zastávka busu, dostaneš se přímo do centra, záleží, kam přesně chceš. Lístek koupíš v automatu (přesnou cenu už si nepamatuju) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.16 16:41

Super, děkuju, bála jsem se, že to tam budeme složitě hledat. Nevzpomínáš si náhodou, jakým autobusem (myslím název) jste jeli? Hází to na mě hned několik společností :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
30.8.16 16:42

My jsme jeli vlakem, az do centra. Listky se kupuji v automatech nebo na pokladne. Cesta trvala asi 40 minut?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.8.16 16:51
@kovar.kristyna píše:
Super, děkuju, bála jsem se, že to tam budeme složitě hledat. Nevzpomínáš si náhodou, jakým autobusem (myslím název) jste jeli? Hází to na mě hned několik společností :nevim:

né, není se čeho bát, je to přímo před halou, všude Tě navedou cedule ;) mají to dobře označené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
30.8.16 16:58

Pokud přiletíte na Campino, tak přímo před letištěm je autobusové nádraží. Pro čecha je tam docela chaos, ale do centra z tama jezdí několik společností plus taxi.
Na některé autobusy se dá koupit lístek na letišti nebo nám nabízeli v letadle za 5 euro. Je to přímí spoj na Termini station, což je centrum.
Nebo před letištěm je automat (bohužel zrovna tento je pouze v italštině a ještě v poledne na něj svítí slunce, takže nejde nic přečíst). Já jsem si naivně myslela, že se na nádraží domluvím anglicky, ale italové jsou velmi ochotní a mluví na vás italsky do té doby než je pochopíte.
My jsme minulý měsíc jeli z letiště autobusem, který končil ve stanici Anagnina, což je nejbližší metro. Cena za lístek bylo 1,20 Euro, děti do 10 let zdrama. Cesta trvá asi 20 minut. Lístky se kupují přímo u řidiče. Dál jsme pokračovali metrem a vlakem, protože jsme měli týdenní lístky na metro (Atac a Cotral společnosti). Tyto lístky se dají koupit právě na letišti v automatu nebo na kterékoliv statnici metra.
Taxi z letiště do centra stojí asi 50 Euro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.16 17:00

@lenka_
:D Děkuju za vyčerpávající odpověď. Doufám, že narazím na někoho anglicky mluvícího, když ne, holt domluva stylem ruce nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
30.8.16 17:09

Jinak primy spoj z letiste stoji od 5 euro za osobu. Na Anagninu 1,20 a z tama metrem za euro a neco na Termini. Nebo muzete vyuzit nekolikadenni listky. Presne si to uz nepamatuji. V kazdem pripade na ten automat na letisti se vykaslete. Ty na metru jsou i v anglictine. Me moc pred odjezdem pomohli stranky vrime.cz , ale i tak jsem po priletu bez znalosti italstiny byla ze zacatku ztracena. Vedela jsem z domu nazev autobusove spolecnosti a konecnou stanici, kam mame dojet a podle toho hledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
30.8.16 19:02

@kovar.kristyna Ahoj, z jakého letiště? My jeli z Fiumicina vlakem s lístkem z automatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.16 19:04

@vjerunqa Ahoj, z Fiumicina se potřebuju dostat na Termini (nebo někam poblíž) a ten vlak právě moc nechci, bus prý vyjde o polovinu levněji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.8.16 19:05

Trochu OT, ale snad se bude hodit.Na letišti mají relaxační zónu s lehátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
30.8.16 19:46

@kovar.kristyna Ano, cesta busem vyjde levněji, ale zabere víc času. Záleží na prioritách ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
30.8.16 19:47

@Burj Chalifa Může využít kdokoli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.9.16 18:46
@vjerunqa píše:
@Burj Chalifa Může využít kdokoli?

ano, kdokoli jde kolem, je to pohodlné a zadarmo. Já tam trávila několik hodin kvůli velké pauze mezi lety a byla to záchrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
10.9.16 14:30

@Burj Chalifa Díky. Třeba příště vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí