Jak se obléct na vítání občánků?
- Fotoalbum (9)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zvolili jsme slušnější,sváteční oblečení. Ono by to vypadalo divně i na fotkách, když třeba se zapisujete do knihy a vedle vás stojí úředníci opravdu slavnostně oblečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás tedy nikdo vyloženě v obleku také nebyl
Starostu jsme neměli, byla tam místostarostka ![]()
Ale co se mi nelíbilo, když tak někteří přišli opravdu ledabyle oblečení - šusťáky, či nějaké sportovní kalhoty to byly a obyč vytahané tričko. Ta událost není taková sláva, jako třeba křtiny, ale slavnostní příležitost to přece jenom je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Livlin píše:
Zvolili jsme slušnější,sváteční oblečení. Ono by to vypadalo divně i na fotkách, když třeba se zapisujete do knihy a vedle vás stojí úředníci opravdu slavnostně oblečení.
Presne, no. Nic extra to byt nemusi, staci kalhoty, ne dziny, ja mela cerny a hezky tricko nebo halenku. Ono je teda tricko a tricko…
U nas byli nektery obleceny fakt tragicky, chlapi v uvalenych dzinach, asi jak prisli z prace, no nic moc. Jeste horsi je, kdyz tak prijde zenska. Je to jen jednou v zivote toho ditete, fakt myslim, ze to chce trosku na tom zapracovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel v džínách a košili, já v manšestrákách a pulovru, malá byla nejvyfiknutější - ve vymazlených růžových bavlněných kalhotech a svetříku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli vítání minulý víkend a všichni tam byli oblečení normálně. Takže většinou džíny a nějaký vršek. Já měla džíny a tričko s kabátkem, k tomu kozačky na podpatku, přítel džíny a košili a malej to samé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sindyna píše:
Holky a jak dlouho to vlastně trvá?
U nás to trvalo tak 20 minut. Náš úřad měl totiž děti rozdělené na skupiny po čtyřech (zřejmě aby to netrvalo kvůli těm prckům dlouho) a každý jsme chodili na jiný čas. Naše skupina byla třeba v devět, na půl desátou tam přicházeli další …, pak další v deset… atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažila jsem troje vítání, město i vesnice, starosta byl pokaždé v obleku, paní, co mu pomáhala kostýmek nebo halenka a sukně. Děti s paní učitelkou taky moc nastrojené (zpívali písničky).
Já měla koncem zimy kostýmek, pak na jarním vítání halenka a sukně, teď před nedávnem slavnostní svetřík a sukně, prostě podle počasí, ale slavnostně.
Manžel vždycky oblek, potřetí to nebylo naše dítě, ale rodiče mimča měli úpletové šaty a oblek.
Rifle bych na sebe nevzala, nic slavnostního na nich nevidím. ![]()
U miminka beru, že kupovat něco extra kvůli jedné příležitosti nemá smysl, tam bych vyšla z toho, co je doma.
Nevím, jak byli oblečení rodiče jiných miminek, protože vítání bylo po jednom, žádné hromadné, kde by bylo víc rodin pohromadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sindyna píše:Šla jsem v riflích a černém tričku s límečkem, a měla jsem podpatky. Většina maminek tam tak byla.
AhojkyZítra máme vítání občánků, tak mě dneska napadlo, co vlastně na sebe? Je tu podobná diskuze, ale z roku 2008, tak jsem si dovolila založit novou, snad nikomu neva.
Zajímá mě jestli je rozdíl ve městě a na vesnici, přiznám se, že ráda bych splynula s většinouNechci být za exota
U přítele je to celkem jasný, nic než lepší svetr, rifle, popř. ležérní košili s krátkým rukávem nemá. U sebe nevím jestli si půjčit černé kalhoty, halenku nebo to přežiju v roláčku, riflích a podpadcích? Druhá varianta by mi byla rozhodně milejšíNo a u malé nevykutím vůbec nic - slavnostní kraječkomašličkový háv nemáme, nebylo třeba a docela to i nemusím
pokud třeba zrovna nejde mimi na svatbu rodičů
Jak jste to měli vy? díky
Malá měla růžové šaty, které si před odchodem komplet zblila. Tak nakonec měla kalhoty a bodíčko(měli jsme to brzy na jaře a jiné šaty nebyly)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ani nemám fotku, co bych postla, zapoměla jsem tehdy nabít baterku u foťáku:-) Mám jen fotku od fotografa, ale v rámečku:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabi.design píše:
My jsme měli vítání minulý víkend a všichni tam byli oblečení normálně. Takže většinou džíny a nějaký vršek. Já měla džíny a tričko s kabátkem, k tomu kozačky na podpatku, přítel džíny a košili a malej to samé.
moc sluší
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,mi měli vítání v říjnu,já měla na sobě rifle,tuniku a boty na podpadku a manžel rifle a riflovou košili a malá viz. foto Ale moc bych se nenavlíkala,mívají tam teplo kvůli dětem,tak at se zbytečně nepotíte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukám, dost často se dávají děti do kolíbek. To u nás nebylo, naštěstí, malá by jim tam vleže nevydržela:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit