Jak se pozná zánět dutin u dítěte?

391
16.1.15 12:57

Jak se pozná zánět dutin u dítěte?

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, malý - 3,5roku měl včera a předevčírem teplotu (do 38,5°C v podpaží), srážela jsem po 3-6hodinách čípkem - Nurofen a Panadol, protože už měl jednou febrilní křeče a bojí se jich znova, dostal proto i diazepam. On trpí na to, že jakmile se mu nesráží teplota, vylítne mu během chvíle z 37°C klidně téměř na 39°C,… Dnes byl už cca 6 hodin bez teploty a nyní má jen mírně zvýšenou, již včera se mu trochu spustila rýma - střídavě bílá a žlutozelená, dávám Olynth. Večer kašlal, dala jsem na uklidnění Fenistil kapky, dnes je dostal taky, už nekašle. Má úplně zarudlé tváře a nyní cca 36-37°C. Nemůže mít zánět dutin, jak bych to poznala, nebo je to jen nějaká viroza? Jak by jste postupovaly Vy při léčení? K Dr. už je pozdě, navíc, kdykoliv tam jdeme, musím vzít ještě mimčo a téměř pokaždé si přineseme ještě něco horšího, takže se mi tam moc chodit nechce,.. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4637
16.1.15 13:03

Nemuze to byt pata nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
16.1.15 13:05

Nevím jak přesně se pozná pátá nemoc, ale malý bohužel trpí na 2-3denní horečky, cca 1× za půl roku a nic se z toho nikdy nevyklube, prostě má jen ty horečky 2-3dny a pak je fit, ale teď má k tomu i rýmu a pokašlával,…

@St. Estephe píše:
Nemuze to byt pata nemoc?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
16.1.15 13:07

Ahoj zrovna sama se sebou lecim atb zanet dutin. Pokud maleho neboli hlava, nestezuje si, tak je to viroza. Ja vysmrkavala tmave zelene az hnede hleny. Pokud ma rude tvare muze to byt pata nemoc. Po teplote nekdy i bez ni zrudnou tvare a je po nemoci, ale je to infekcni dokud nezcervenaji tvare.
 http://www.hluchak.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
16.1.15 13:11

Já na dutiny trpívśm, ale ty jsou až během rýmy, když se jakoby zarazí. Ne nejprve teplota a pak rýma. Poznám je tak, že když se předkloním, cítím v těch dutinách tlak až bolest. A ani to, že má občas stále bílou rýmu by tomu aspoň u mně nenaznačovalo. A tváře už vůbec ne.

S těmi tvářemi bych též tipovala spíš 5. nemoc, nebo něco podobného. Ať jste brzy fit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
16.1.15 13:12

Tak u našeho to byl jen „divný hlas“, před tím měl cca dva dny horečky. Ráno vysmrkl trochu zeleného hlenu a jinak nic. Žádné bolesti, nic takového :nevim: Potvrzeno rentgenem totální zastření obou max. sinů-to jsou ty dutiny pod očima myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
16.1.15 13:14

Pokud ho nebolí hlava, tak to dutiny nejsou, já jsem při zánětu dutin a nosohlatanu horečky neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
16.1.15 13:14

Na žádnou bolest si nestěžuje, jen teplota, rýma, občas zakašle a je unavený,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
16.1.15 13:18

Mrkni na priznaky pate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
16.1.15 13:18

U dětí ještě ani nejsou vyvinuté všechny dutiny, tak prý u nich není zánět dutin tak obvyklý :nevim:. Jinak já jsem to u sebe vždycky spolehlivě poznala podle toho, co jsem smrkala. Bylo prostě úplně jiný než u běžný rýmy. Nechci zacházet do nechutných detailů - ale bylo to žluto, zeleno, krvavo, smradlavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
16.1.15 13:23
@Ainy píše:
Tak u našeho to byl jen „divný hlas“, před tím měl cca dva dny horečky. Ráno vysmrkl trochu zeleného hlenu a jinak nic. Žádné bolesti, nic takového :nevim: Potvrzeno rentgenem totální zastření obou max. sinů-to jsou ty dutiny pod očima myslím.

Kdyby to byly dutiny, stejně to tu zakladatelja nevyřeší a musí na ORL. U nás mají normálně v ordinaci sono a ty dutiny si vždycky projede. Nemusím na žádný rentgen. Já už se ohledně dutin celkem znám, ale stejně jestli jsou chycené tak, aby byly trmeba antibiotika, to řekne až Dr. podle toho sona. Jinak já tam chodím s dětmi docela ráda i při rýmě, bolení v krku. Na to všechno má odbornost a rovnou při teplotě překontroluje i uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
16.1.15 13:30

@Levandule121 Já jen psala jak to bylo u nás :nevim: Prostě nás obvoďačka poslala do dětské na RTG, když mela podezření kvůli tomu hlasu no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
16.1.15 13:34

@Levandule121 Ono pokud normálně na ORL nechodí tak stejně možná budou potřebovat žádanku od obvoďáka, navíc teda „naše“ ORL sono v ordinaci nemá. Zaklad. by se měla zeptat u jejich dr. co a jak no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.15 13:53

@malinkaNy Jelikoz jak pises je ryma zlutozelena, jde o bakterialni zanet. Pri virove nebo alergicke ryme by byl hlen bezbarvy. Na ORL by ti dali treba antibioticke kapky, ale vetsinou postaci kapat prave tak nejake na uvolneni, aby ten hlen odtekal a nezustaval v nose, potazmo v dutinach. Casto pak infekce zaleze nosohltanem do Eustachovy trubice a je z toho zanet stredniho ucha. Pokud umi smrkat, tak rozkapat a za chvili smrkat, me se i u vetsich deti osvedcila vysavacova odsavacka, to se clovek pak divi, co z nosu lita. Nasemu malemu takhle prasklo ousko v rijnu, v prosinci jsme museli i na pichani a ted jsme to odsavackou zachranili. Uf. Jinak ty dutiny by ti hlasil bolest hlavy a diagnostikuje to doktor. Ale nejsou tak caste. Drzte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
16.1.15 14:39

No já právě, když jsem s malým byla tehdá, asi v jeho 1,5 letech, na ORL, tak mi řekla, že u malých dětí dutiny opravdu nejsou časté, spíš se téměř nevyskytují,.. Hlava ho nebolí, ani žádnou jinou bolest nehlásí. Ta rýma je sem tam bílá, sem tam žlutozelená, smrkat umí, vysmrkáváme. U nás na ORL sono nemají. Zatím se budu dál držet srážení teploty, Fenistil, Olynth, hodně pít a smrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí