Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@natyber Tak holčička měla zřejmě predilekci. To není pouhé „zmačkání z porodu“. To je celkem problém, záležitost svalstva a vazů. To se samo nesrovná, ba naopak to může přinést problémy v budoucnu. Ono není zmačkání jako zmačkání. A čím dřív se to rozcvičí, tím lépe pro všechny. Už jenom proto, že s malým miminem se mnohem lépe manipuluje.
@Fima Ano pokud něco takového měla tak se to musí dát do pořádku, ale tady jde o to, že se pisatelka ptá zda se musí ve čtyřech měsících smát nahlas, přetáčet se na břicho a strkat si nohu do pusy
Doktorka jí řekla, že je na urovni dvouměsíčního dítěte, z toho co zakladatelka píše mi přijde, že dělá všechno co by měla a na další věci má ještě dooost času. Mě je to v celku jedno, jen dneska už prostě nic nejde normálně a doktoři si na tom přímo ujíždí a maminky jak ovce poslouchají
už několikrát jsem v těchto diskusích psala, že chápu pokud je dítě na tom špatně. Ale proč cvičí každé druhé???Protože, dneska je to prostě asi IN. Stejně tak jako se dnes děti nevychovávají, ale dělají se z nich cvičené opice. Podle dnešních doktorů a mladých maminek děti nic nesmí, nic neumí, nic nejedí, proti všemu je očkují, s každým kašlíčkem hned narvat sirupy, s každým prdem k doktoroj
Zakladatelka se ptala, jak to měly jiné děti v tomto věku a já jí jen odpověděla, můj syn si třeba nohy do pusy nikdy nestrkal ![]()
@markét92
Určitě bych vyloženě nesrovnávala, ale chápu, že chce mít člověk alespoň přibližný přehled.
Náš malý 4měsíční se nahlas nesměje vůbec, jinak je hlasitý dost, taky spíš tak píská, či jak to nazvat. Z břicha na záda se už párkrát otočil, ale to právě jen proto, že ho to na břichu nebaví, moc mu to nejde, hlavně se pořádně nezapře o lokty a předloktí a hlavu si tím nelámu. Ale na to, jak moc ho to na bříšku nebaví, tak už se na něj jednou sám otočil a teď to zkoušel už několikrát, ale lehá si u toho na ruku a ta ho nepustí, ještě ji zpod sebe nevytáhne ![]()
Každopádně já nemůžu zvážit vhodnost rehabilitací, ale pokud nemá vyloženě problémy, tak bych si nelámala hlavu tím, že moc neumí pást koně či ještě něco nedělá, co by dělat mělo podle tabulek, některé děti prostě něco dělat nechtějí. ![]()
Jo a nohy se už snaží, ale většinou do pusinky natáhned jen ponožky ![]()