Jak se rozhodnout? III.

Anonymní
12.4.16 17:50

Jak se rozhodnout? III.

Ahojky, neví, jak se rozhodnout. Babička je operaci po zlomenině krčku. Operovali ji ve středu, přičemž dneska mě volali z nemocnice, jestli bych si ji vzala do domácí péče. Babička, je zatím na vozíku, nedokážu si přestavit, jak by to probíhalo, jelikož babičku neuzvednu, popřípadě kdyby nedej bože spadla (včera sebou v nemocnici spadla, nevím jak to je možné, samozřejmě se optám zítra v nemocnici, ale věřím doktorům a sestrám, že chybu neudělali :). Chodím do práce a péči o babičku téměř nepřetržitě 24 hodin si nedokážu představit, do práce musím, byt mám na zkráceý úvazek, ale přítel je v práci, a k tomu se musím postarat ještě o jejího manžela, srdce i rozum mi velí, že lépe by se o ni postarali v nemocnici, alespon pár dní. Info pro vás: Po operaci krčku je skoro tedy týden.Jak by jste se rozhodli vy? Péči o babičku doma nebo by jste ještě chvíli babičku nechali v nemocniční péči??
Za 2) se ptám i proto, že mám strach, že mi bude vyčítat, že se o ni nechci postarat, proto se ptám zde, jak vy byste vyřešili tuto těžkou otázku, díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1166
12.4.16 17:58

A před zlomeninu babička chodila? Jestli ano, tak bych si ji domů nebrala. Chtěla bych, aby si ji vzali na nějaké rehab. oddělení /následnou péči, kde jsou rehabilitačni sestry a postupně ji rozchodí. Nebo ty bys měla doma čas s ní cvičit a nacvičovat chůzi? Asi ne, že? Navíc se to stejně ze začátku dělá ve dvou, nebo s chodítkem a to taky asi doma nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.16 17:59

Máš jak babičku dostat do bytu na vozíku? Máte plošinu?
Jinak pokud ne, a máš práci, tak je nemožné být babičce oporou 24 hodin denně, nosit ji, zvedat ji.
Dalo by se třeba vyřešit to, že jí dostaneš do bytu a zajistíš péči na 12 hodin denně doma, ale jestli to vůbec bude možné. Dostaneš nějaký příspěvek ale i tak je to psychicky i fyzicky náročná práce, pokud je babička jediná, kdo ti zbyla.
My čekali 4 měsíce, než se pro babičku uvolní místo v domově s pečovatelskou, kde je o ní 24 hodin postaráno. Sice to babičku stojí cca 10 tisíc měsíčně, ale má vše, léky, jídlo, koupání…a je to tak i pro ostatní lepší - ani já ani otec se starat nemůžeme, chodíme do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
12.4.16 17:59

Nejsem odborník, ale péče o důchodce po zlomenině krčku není pro laika. Ale také si ji nenechají v nemocnici. Bylo by vhodné ji po tu nejnutnější dobu umístit někam do LDN nebo podobného zařízení, kde se o ní postarají na úrovni a bude pod veškerým dohledem. Až se naučí chodit s chodítkem, tak bude relativně pohyblivá a časem ji určitě pustí do domácího ošetřování. Měli jsme takto loni v LDN dědu, jak dlouho tam byl už si ale nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.16 18:00
@Daduka píše:
A před zlomeninu babička chodila? Jestli ano, tak bych si ji domů nebrala. Chtěla bych, aby si ji vzali na nějaké rehab. oddělení /následnou péči, kde jsou rehabilitačni sestry a postupně ji rozchodí. Nebo ty bys měla doma čas s ní cvičit a nacvičovat chůzi? Asi ne, že? Navíc se to stejně ze začátku dělá ve dvou, nebo s chodítkem a to taky asi doma nemáš.

Chodítko se dá půjčit či koupit. A psala, že má přítele, ten také může pomoci.
Ale jak tady Daduka radí, raději, kde se o ni postarají a rozchodí ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.4.16 18:01

Ahoj, nedávno jsme řešili podobnou situaci s babičkou (ze zacatku mohla i trochu chodit, časem uz jen ležák). Deda trval na tom, ze si ji vezme domu a bude se o ni starat. Kdo nezažil neumí si představit ten zaprah. Uz bych to nikdy nedovolila. Nakonec kolem jejich domácnosti skakala cela rodina, protoze to neni jen o tom nakrmit, ale třeba vykoupat, cvičit rehabky, hlídat v noci…rozhodne se to nedá skloubit s praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.16 18:04

Děkuji za odpověd, příjde mi to strašně brzy, neříkám kdyby měla berle, a chodila s berlami nejako bysme to dali, i když složitě, bezbariérový přístup nemáme a výtah taky ne, asi si chvíli počká, bez tak, doktoři nechtěli spěchat, ale babičce nechutná papání a těší se domů, :), no bude to muset asi ještě chvíli vydržet, svou babičku miluju strašně moc, dědu také, nosím mu jídlo - domácí, jsem u něj třikrát denně 2 hodiny, do toho 7 leté dítě, už ted je toho moc, nedokážu si představit ještě péči o babičku,
a nejvíc mi zaráží, že nemocnice uvažuje, myslím si, že se to stalo včera když ji rozvičovali, že spadla, že ji chcou pustit do domácího ošetření, každopádně zítra či ve čtvrtek tam pojedeme tak uvidíme :)

• Citovat
  • Upravit
6499
12.4.16 18:09

Domácí ošetřování je nesmysl. Chůze je možná ve vysokém chodítku s odlehčením operované končetiny. Po 6ti týdnech od operace kontrola a pak zpravidla možný nácvik chůze se zatěžováním obou dolních končetin. Má babička osteosyntézu nebo endoprotézu? Normální postup je překlad na LDN, na jedné dělám, krčky máme nonstop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.4.16 18:27

Ldn a řeš akutně domov důchodců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
14.4.16 20:15

Aha, než jsem stihla napsat, jak to dopadlo, uživatelka již napsala

Příspěvek upraven 14.04.16 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.16 20:15

Nevím, jaký má typ, každopádně jsme se rozhodli, že na to sutečně nemáme, tak jsme to prezentovali v duchu doktorovi, babička jen leží, nevím, co může, a co nemůže, ale příjde mi, že přestala se cokoliv snažit, docela s naštváním řekla, že tu bude ještě 5-6 týdnů, mrzelo mě to, ale není to skutečně v našich silách, a myslím si, že i když později (pokud samozřejmě vše dobře dopadne) bude mít berle, tak stejně se nemá šanci dostat do bytu :nevim:, schody v jejich bytovce jsou blbé, a ještě je to byt bez výtahu :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.16 20:19

@Daduka nevím, proč poslední věty jsou tak drsné, ja jsem si nevymyslela domácí lečení a sama jsem řekla doktorovi, že to nezvládneme, není to v našich silách
Ano, babička chodila a i na svůj velmi pokročilý věk celkem dobře, i když si stěžovala na bolest nohou či zad, tak běhala, i když o jedné berličce do města, doma bez berle, připomínám, že i vařila, prala, a starala se o všechny domácí práce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex