Jak se smířit s tím mít děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
10.12.25 14:29

@hygienistka750 Jaký druh terapie byste, prosím, v takovém případě doporučila? Nebo je to silně individuální a každému pomáhá něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.25 15:57
@Aries6 píše: Více

Ty kráso. To je vostry.
Já teda nevím jestli, kdyby můj partner neměl k našemu dítěti vztah a bral by ho jako tvoje kamoska - spíš jako překážku, jestli by tím u mně dost bodů neztratil. Jestli bych s ním zvládla dal být.
Rvalo by mi srdce, že jsem mu pořídila takovyho otce, který nejeví zájem, což prostě udělá dost traumat a poznamená osobní život dítěte v dospělosti.

• Citovat
  • Upravit
28.12.25 23:04

Už ses rozhodla, a buď city přijdou, nebo ne :) Jestli máš fajn kariéru, kterou máš ráda, tak z ní zase třeba jsou peníze - na chůvu se neumírá. Uděláš to tak, jak ti to bude v tu chvíli dávat smysl.

Kdybych měla hledat něco co „může pomoct“ a u vás doma jsi toho musela hodně „přežít“, musela bych ti doporučit nějakou terapii, která se umí vrátit k velmi ranným zážitkům a pracovat jednak cíleně s traumatem a druhak s poruchami vazby. (bodypsychoterapie, pesso-boyden, klasická psychoanalýza???) Jenže to je všechno na dlouhý lokte (nejspíš teď na to nemáš čas), a z toho „může pomoct“ bych zdůraznila to „může“. Je otázka, jestli je z čeho pomáhat. Ne každý tolik cítí a můžeme taky říct, že je to prostě lidská variabilita a nechat to být. Kdyby ti dítě nějaká psychická témata začlo otvírat, tak si terapeuta samozřejmě najdi, ne aby tě předělal, ale na průběžnou podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2699
28.12.25 23:17

Mám známou, která se takhle podřídila tlaku okolí: kdy už budete mít miminko? Ona sama tu potřebu nikdy necítila a to neměla takovou rodinnou zátěž, jakou sis prošla ty. Prostě potřebu dítěte necítila. Nicméně na nátlak okolí a prarodičů otěhotněla skoro na první dobrou. Holce je dnes už 29, byl to trochu studenější odchov (od prvního momentu v odděleném pokoji atd.). Ona ji ráda má, do určité míry, o coby miminko se víc staral manžel, ona na to nebyla, zajišťovala jen základní potřeby, ale ta mateřská láska tam nenaskočila, vztah k dceři si našla až když holka byla výrazně starší a staly se sami sobě víc kamarádkami. Dnes by ty těžké začátky na nich nikdo nepoznal.

Osobně si myslím, že pokud žena dítě nechce, neměla by ho mít. Ale u vás se už stalo, třebas se to u tebe ještě zlomí a nebo to bude jako u té mé známé, že si k sobě najdete cestičku v pozdějším věku. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí