Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám dotaz, je mi 47let a je to zhruba 1 a půl až 2 měsíce co jsem měla naposledy menstruaci, kterou mám vždy včas. Před týdnem jsem si dělala těhotenský test, který vyšel negativně a včera jsem si dělala další test, na kterém se objevila druhá čárka hodně špatně vyditelná. Muzete mi poradit zda jsem či nejsem těhotná?? Děkuji za vaše názory. Jana
S velkou pravděpodobností ne…v tomto věku může začínat přechod…
@Janik47 píše: Více
Je ti 47, tak snad těhotná nebudeš. Nebo ty bys chtěla? ![]()
Jak píšou ostatní je pravděpodobnější že ti začíná přechod. Nicméně pokud byl v poslední době nějaký nechráněný sex tak si dojdi na krev nebo rovnou na gyndu…
Máš foto toho druhého testu?
Osobně bych zašla na krev, abych věděla co a jak a mohla se rozhodnout, co dál - teď myslím vzhledem k věku
Zkus test znovu za dva dny, stejnou značku jestli bude čárka silnější.
Ale možné to je. U taťky v práci teď rodila paní ve 48 letech.
Pokud jsi testovala mamatestem, tak buď v klidu. Taky jsem v přechodu, teď jsem je používala, protože jsem dostala deset balení. A hádej co? Na všech mám celkem zřetelný čárky. Zkusila jsem otestovat moč mel osmileté dcery, když jsem ji nesla k doktorce a co bys řekla? Byla tam…. ![]()
Prostě testuj pár dní po sobě a uvidíš. Jako, stát se může, ale je to krajně nepravděpodobný.
Udělala bych další test z ranní moči, těhotná být asi můžeš pokud se nechranis a máš menstruaci.
Ale může začínat i přechod, vadný test..