Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Zdravím, nemáte nějaká nějakou osvědčenou babskou radu, jak se zbavit mykózy? Mam mykózu zapříčiněnou braním ATB, takže nechci hned letět na gyndu a raději chci vyzkoušet, jestli se toho nezbavím i sama. Pokud nezabere, máte nějaký tip na volně prodejné léky, které vám zabraly?
Na splašené breberky po ATB mi stačí bílý jogurt… Napatlat se, uleví i od svědění, ochladí.
Jinak Canesten je myslím taky bez předpisu…
Mne jediny zabiral Jenamazol. Canesten vubec, ale je to individ. Soucasne nasad probiotika - v nejake silnejsi forme. Jo a je dobre behem lecby vynechat sladke a bilou mouku:) hodne stesti.
Holky závidím vám, že vám aspoň něco pomůže.. Me nepomůže nikdy nic. Ani babsky rady, ani leky od doktora ![]()
V nouzi nejvyšší, když jsem doma neměla ani bílý jogurt mi pomohl octový oplach. V poměru 1:5, ale jen zvenčí.
Jenamazol je prostě jednička a je volně prodejný
Teď zkouším ty tablety Idelyn beliema a žádná sláva, první mínus je to, že je to na 10 dní, a hlavně pocit, že to ustupuje jsem měla snad až po 4.tabletě, takže pro příště se vrátím k jenamazolu ![]()
Děkuji, bílý jogurt zrovna nemám, zkusím ten ocet a zítra si zajedu do lékárny. Na mykózy jsem nikdy netrpěla, tak snad to bude jen kvůli těm ATB
Děkuji za rady, dámy ![]()
Za me take Jenamazol a pak bidet a cista voda po kazde navsteve wc.
Boraxove globule volne v lekarne. A na hygienu intimni gel z cajovniku. Po dobu potizi se vyhybej sladkemu jidlu ![]()
Co se týče těch volně prodejných věcí, tak mě zabralo vždycky něco, co už je jmenované. Nemůžu si ale vzpomenout, co jsem měla naposledy.
Jinak jsem kdysi, když mě toto trápilo víc, někde vyčetla, že se má kápnout (ale opravdu 1, max 2 kapky) tea tree oleje na intimku. Chvilku jsem to dělala a už se to nikdy nevrátilo. Až trošku vždycky problém po porodu, ale to byli chvilkové záležitosti.
Tea tree olej mam, tak to rovnou zkusím
Jak dlouho si ho používala, než se dostavili výsledky? ![]()
Já jsem ještě měla nějaký gel s tea tree, ale pálilo to fest
ale fakt to pomohlo, jen si nemůžu vzpomenout na název ![]()
Hlavně přemýšlím, mam poslední dva prášky a asi by nebylo nejlepší to teďka dostat. Nebude lepší, pokračovat dalším platíčkem? Nechci riskovat, že se mi to v těhlech vedrech a ještě během menstruace rozjede ![]()