Jak si říct o peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1065
7.11.12 17:24

Jděte spolu. a při odchodu bych mu řekla „ale já u sebe nemám peníze, tak je vezmi ty.“ A jestli mu nedocvakne, tak bych trochu zbystřila. Jsou i typy chlapů, kterým to nedocvakává celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.11.12 17:33

Já bych řekla na rovinu, že mám posledních 800,– a je třeba nakoupit, i bych přiznala, že se mi blbě o peníze říká. není na tom nic špatného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
7.11.12 17:59

Ahoj,
taky bych mu narovinu řekla, že půjdeš nakoupit na víkend a nemáš peníze, tak jestli by ti mohl dát. Nevidím na tom nic špatného, nakupuješ přece pro vás dva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
7.11.12 18:29

Taky bych nevěděla jak :nevim:
My jsme manželé, tědka jsem momentálně těhotná a doma - zaměstnavatel zkrachoval a tak platí všechno on, doma dal do šuplíku peněženku a řekl mi, že když budu něco potřebovat, tak si mám vzít. Ale i tak je mi blbý si něco vzít a tak si beru opravdu jenom když jdu nakoupit něco k jídlu nebo na výbavičku pro mimčo. Nenapadne mě jít a koupit si třeba nějaký oblečení nebo tak.
Ale zkus mu to říct, stejně ti nic jinýho nezbyde.
Nebo se ho zeptej, zda by mu nevadilo, že uvaříš něco lenýho, protože už nemáš na pořádný jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
7.11.12 18:41

Ale proč chodit kolem horké kaše a vymýšlet si nějaké důvody a výmluvy. Pokud to stejně myslíte vážně, tak je nejvyšší čas se naučit říct si o peníze. Pak spolu budete bydlet a ty budeš řešit to stejné, pak budete mít děti a ty to potáhneš z rodičovské. Je to zbytečné. Čím dřív zjistíš, jak se staví k tomu dělit se o peníze, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.11.12 18:46
@Laaja píše:
Ale proč chodit kolem horké kaše a vymýšlet si nějaké důvody a výmluvy. Pokud to stejně myslíte vážně, tak je nejvyšší čas se naučit říct si o peníze. Pak spolu budete bydlet a ty budeš řešit to stejné, pak budete mít děti a ty to potáhneš z rodičovské. Je to zbytečné. Čím dřív zjistíš, jak se staví k tomu dělit se o peníze, tím líp.

No přesně, ještě by si zvykl, že to zakladatelka vyřeší levným jídlem, že si nekoupí boty, že… řešit hned a s domluvou do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
simikini
7.11.12 20:37

Tak mu neříkej o peníze, ale řekni mu, že by ses ráda domluvila, jak to budete dělat s placením, že bys v tom potřebovala mít nějakej systém. Buď sám navrhne něco rozumnýho, nebo bude koukat - a pak mu můžeš říct já za poslední měsíc utratila za jídlo pro nás tolik a tolik, zbývá mi 800, z toho 700 potřebuju na xyz a nejmíň stovku musím mít rezervu. Pojď se domluvit, co s tím budeme dělat.

Jak se k tomu postaví ti mimochodem hodně řekne. :)

• Citovat
  • Upravit
29350
7.11.12 20:42
@Laaja píše:
Ale proč chodit kolem horké kaše a vymýšlet si nějaké důvody a výmluvy. Pokud to stejně myslíte vážně, tak je nejvyšší čas se naučit říct si o peníze. Pak spolu budete bydlet a ty budeš řešit to stejné, pak budete mít děti a ty to potáhneš z rodičovské. Je to zbytečné. Čím dřív zjistíš, jak se staví k tomu dělit se o peníze, tím líp.

Přesně tak… tyhle věci by měly být jasné už na začátku vztahu, a ne aby se to odhalilo až když bude žena s miminkem doma a nebude mít na základní potřeby, zatímco chlap nebude vědět, co s penězi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.11.12 20:45
@pavlinka77 píše:
Taky bych nevěděla jak :nevim:
My jsme manželé, tědka jsem momentálně těhotná a doma - zaměstnavatel zkrachoval a tak platí všechno on, doma dal do šuplíku peněženku a řekl mi, že když budu něco potřebovat, tak si mám vzít. Ale i tak je mi blbý si něco vzít a tak si beru opravdu jenom když jdu nakoupit něco k jídlu nebo na výbavičku pro mimčo. Nenapadne mě jít a koupit si třeba nějaký oblečení nebo tak.
Ale zkus mu to říct, stejně ti nic jinýho nezbyde.
Nebo se ho zeptej, zda by mu nevadilo, že uvaříš něco lenýho, protože už nemáš na pořádný jídlo.

Tak jestli ti něco pomůže, aby ses necítila blbě, když si budeš brát nebo říkat o peníze na jídlo, zkus si prostudovat zákon o rodině… teoreticky jsou vaše peníze společné, každá koruna, co máte, bez ohledu na to, kdo ji do manželství donese ve výplatě… ale než teda dělat chudáka a snažit se vařit něco levnýho, to jsem pro variantu ujasnit si vše hezky na místě a podle toho se zachovat… od toho jsou lidi partneři nebo manželé, čili rodina, aby si pomáhali a dělili si o dobré i méně dobré… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 20:56

Právě na to se ptám - jak mu to přesně mám říct?
To, že bych měla nebo budu muset, vím sama. Ale jak? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29350
7.11.12 20:58
@Anonymní píše:
To, že bych měla nebo budu muset, vím sama. Ale jak? :nevim:

Miláčku, jdu nakoupit, potřebuji nějaké peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
7.11.12 20:59
@Anonymní píše:
To, že bych měla nebo budu muset, vím sama. Ale jak? :nevim:

mě se líbí návrh simikini

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 21:00

@fiali ale já s ním nebydlím, tohle je dočasná akce

• Citovat
  • Upravit
1065
7.11.12 21:03
@Anonymní píše:
@fiali ale já s ním nebydlím, tohle je dočasná akce

to nevadí. Tak bych se s ním chtěla domluvit, jak to budete dělat při občasných akcích nebo až spolu budete bydlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.11.12 21:04
@Anonymní píše:
@fiali ale já s ním nebydlím, tohle je dočasná akce

Tak jestli to chceš méně na přímo a trochu dramaticky, tak bych vzala nákupní tašku, napsala si seznam, co máš koupit - to bych probrala s ním, na co má třeba chuť a podobně, pak dlouze dramaticky hledět do peněženky a několikrát vzdychnout, že teda nakoupíš ráda, ale že to budeš muset nějak seškrtat, protože už holt nemáš dost peněz… jestli není natvrdlý nebo škrt, tak ti dá dost na to, abys nemusela koupit suché rohlíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí